Meni

Uvajanje goste hrane je ena najpomembnejših prelomnic v dojenčkovem življenju, ki se tiče prehranjevanja. Od česa je odvisno, da bo uvajanje gladko steklo? Kako pravzaprav začeti in na kaj paziti? Vabimo vas, da pridete na predavanje, kjer boste izvedeli veliko praktičnih nasvetov. Vse kar vas bo še dodatno zanimalo, boste lahko vprašali.

Predavanje bo potekalo v sklopu Srečanja za nosečke in mlade starše na Otroškem bazarju.
Naše predavanje bo potekalo od 11.30 – do 12.15 ure.

Vsaka udeleženka HiPP predavanja prejme tudi bogato praktično darilo.

PRIJAVA NA SREČANJE

Predstavitev predavateljic:
Marjana Kopač Farkaš
Naziv: 
univ.dipl.inž.živ.tehnol. (živilska tehnologinja)
Poslovno: nutricionistka in marketing manager za podjetje HiPP
Osebno: mamica 2 otrok (Katja 6,5 let / Matej 4,5 let)

Anja Špari Leben
Naziv: 
univ.dipl.inž.zoot. (zootehnika)
Poslovno: strokovna sodelavka (Medical Representative)
Osebno: mamica 3 otrok (Žan 11 let / Sara 10 let / Gal 5 let )

Pediatri in prehranski strokovnjaki priporočajo, da gosto hrano začnemo uvajati pri starosti otroka od 4 do 6 mesecev. V tem obdobju je razvoj dojenčka na takšni stopnji, da bo novo hrano že lahko začel počasi sprejemati in da bo tudi tveganje za alergije najmanjše. Kdaj boste pri vas uvajali gosto hrano, pa je povsem odvisno od vas in vašega dojenčka. Opazujte ga in le tako boste vedeli kdaj je zares pripravljen na ta veliki podvig. Pri odločitvi so vam lahko v pomoč naslednji znaki:

  • dojenček že lahko sam drži glavo pokonci,
  • rade volje sprejema  hrano, ki mu jo ponujamo po žlički,
  • zgolj mlečne formule same niso več dovolj nasitne,…

…in še marsikaj.

Na predavanju se bomo govorili o tem kako pravzaprav začeti, na kaj paziti, kako nadaljevati. Vprašate lahko tudi sami.