Meni

1956: Pionir ekološkega kmetovanja

Sočasno s prvo industrijsko proizvodnjo otroške hrane, je leta 1956 Georg Hipp začel z gojenjem sadja in zelenjave na naravni zemlji, brez uporabe kemikalij. Navdušen nad idejo švicarskega pionirja Dr. Hansa Müllerja, ustanovitelja ekološko-biološkega kmetovanja, je imel odtlej le en cilj: proizvajati zdravo in okusno otroško hrano iz ekoloških surovin.

Družinska kmetija Ehrensberg blizu Pfaffenhofna je bila po tem spremenjena v ekološko. Sin Claus in njegova brata Georg in Paulus so leta 1967 prevzeli vodenje in korak za korakom uresničevali idejo o ekološkem kmetovanju.

Kot pionir ekološkega kmetovanja, je Claus Hipp osebno šel od kmeta do kmeta, da jih je ozaveščal o ekološkem kmetovanju, kar je bila težka naloga. Postopoma mu je uspelo kmete prepričati v svojo idejo. Uspel je splesti mrežo ekoloških kmetov, ki so postali pogodbeni kmetje.