Meni

Ribe pridobljene s trajnostnimi načini ribolova

Hitro izumiranje vrst zelo negativno vpliva na 80 % vseh vrst rib. Da bi morje zaščitili pred prekomernim ribolovom, je HiPP pri izbiri rib za proizvodnjo lastnih izdelkov in za gostinske obrate podjetja prešel na 100 % okolju prijazna bio živila oziroma tista, ki imajo certifikat MSC.

HiPP uporablja izključno ribe, ki so pridobljene s trajnostnimi načini ribolova. To pomeni, da lahko ribiči ulovijo le takšno količin rib, kakršna se lahko obnovi. Uporabljene ribolovne metode ne smejo škodovati oceanom. Marine Stewardship Council je neodvisna mednarodna neprofitna organizacija za certificiranje trajnostnih načinov ribolova. Neodvisni certifikatorji nenehno spremljajo, ali ribolovne metode ustrezajo visokim standardom organizacije MSC. MSC-standard zagotavlja, da so ribe pridobljene na načine, ki varujejo tako stalež rib, kot tudi okolje, v katerem ribe živijo.