do rojstva dalje

HiPP 1 ORGANIC COMBIOTIC® začetno mleko

Spletni nakup

HiPP več kot ekološko

HiPP Organic pečat zagotavlja najvišjo kakovost in jamči, da presegamo zakonske zahteve za ekološko pridelavo.

Brez GSO – gensko spremenjenih organizmov (v skladu z Uredbo o ekološki pridelavi)

Omega-3 – pomembno za možganske in živčne celice

podrobnosti
  • NOVA RECEPTURA z Metafolin®om
  • Vsebuje naravno mlečno kislinsko kulturo, originalno izolirano iz materinega mleka.
  • Vsebuje pomembne prehranske vlaknine (GOS - galaktooligosaharide - pridobljeni iz laktoze).
  • DHA: kot zahteva zakonodaja za vse začetne mlečne formule. DHA spada v skupino omega-3 maščobnih kislin.
  • Vsebuje le laktozo: tako kot materino mleko. To mlečno formulo lahko ponudimo dojenčku tako pogosto in toliko, kot dojenček želi.
  • Metafolin®: vir folata, za katerega navdih je narava.

Metafolin® je registrirana blagovna znamka podjetja Merck KGaA, Darmstad, Nemčija.

 HiPP Vodnik po nakupovanju v EU

vsebuje 300g
priporočen čas hranjenja skozi cel dan, zjutraj, dopoldan, opoldan, popoldan, zvečer, med obroki
nadaljnje informacije Poglej deklaracijo za več informacij (PDF)

Št. Izdelka: AL2102

Ocene

Odlično mleko za dojenčke

Popolno mleko za dojenčke. Sama sem ga dodajala pri vseh treh hčerkah poleg dojenja.

KlavdijaV, 2019-11-28

Najboljše adaptirano mleko

Mleko je super!
Hčerka je nedonošenka in ko je zmanjkalo načrpanega mleka, je bilo to edino ki ji res odgovarja. Lepo napreduje na teži, je ne napenja in lepo kaka po njem. Po drugih AM je namreč kakala zeleno, in še to na vsake 3-4 dni.

Ansajp, 2020-10-23

Odlično

Ta formula je super uredila červesne težave pri moji dojenčici .

Odlično , 2022-12-04

Veselimo se pridobiti vaše mnenje!

HiPP 1 ORGANIC COMBIOTIC® začetno mleko

Vprašanja in odgovori

Pri pripravi stekleničke vedno natanko sledite navodilom na embalaži. Da bi dojenčku zagotovili optimalno ravnotežje hranil in da bo mlečno formulo lepo prebavil, je pomembno, da se natančno držite odmerkov mlečnega prahu in vode, ki sta navedena na embalaži. Ker dojenčkov imunski sistem še ni popolnoma razvit, se vedno držite higienskih pravil: stekleničko pripravite tik pred obrokom in ne vnaprej. Vaše roke, merica in vsi deli stekleničke morajo biti čisti in suhi. Vodo, ki jo uporabljate za pripravo mlečne formule, vedno prekuhajte

Več informacij o pripravi stekleničke

Mlečno formulo morate vedno pripraviti na novo, pred vsakim obrokom in jo takoj uporabiti. Iz higienskih razlogov vam svetujemo, da pripravljeno formulo porabite tekom običajnega hranjenja v roku od pol ure do največ ene ure. Ostankov ne smete ponovno uporabiti – mleko/mlečna formula je namreč odlično gojišče za bakterije, ki se zelo hitro razmnožujejo, zlasti pri mlačnih temperaturah. To je tudi razlog, da že pripravljene formule ne smete shranjevati v hladilniku, saj se tudi tu lahko razmnožujejo nekatere bakterije. 

Zavoj iz folije zagotavlja optimalno svežino in aromo, zato priporočamo, da mleko v prahu pustite v njej tudi, če uporabljate HiPPovo škatlo za shranjevanje mleka. Zavoj s formulo preprosto postavite v škatlo. To poskrbi tudi, da škatla ostane bolj ali manj čista, vi pa se izognete nenamernemu mešanju dveh različnih formul. Na zavoj iz folije so poleg tega natisnjeni tudi vsi proizvodni podatki, kar nam lahko pride prav. Če imate glede formule kakšno vprašanje za nas, so ti podatki zelo pomembni. Če kartonske škatle ali zavoja, v kateri je bila formula, nimate več, ne moremo več identificirati mleka v prahu in vedeti, iz katere serije je. 

Vaš dojenček lahko pri tej starosti pije tako pogosto in toliko, kot mu ugaja, ne glede na to, ali gre za materino mleko ali začetno mlečno formulo (Pre ali 1). Vsak otrok je drugačen in apetit vašega otroka se lahko razlikuje od apetita drugih otrok, pa tudi en in isti otrok je lahko kakšen dan veliko bolj lačen kot druge dni. Zdrav otrok ve, koliko hrane potrebuje. Če vaš otrok po zaužitju cele stekleničke še ni sit, mu pripravite še nekaj mlečne formule. Če ne popije cele stekleničke, pa ostanek preprosto zavrzite. Kmalu boste prav dobro vedeli, koliko formule popije in koliko hrane na dan boste morali pripraviti. 

Apetit vašega otroka se lahko razlikuje od dneva do dneva, pa tudi od apetita drugih dojenčkov. Količine, navedene na embalaži, predstavljajo zgolj povprečje, ki ga zaužijejo dojenčki te starosti. Zlasti v prvih nekaj mesecih življenja dojenčki dobro vedo, koliko morajo popiti, in vam bodo to tudi jasno pokazali.

Zato vam ni treba skrbeti, če je v steklenički ostalo še kaj formule – to pomeni le, da ima otrok že dovolj. Ostankov pripravljene formule ne uporabljajte. 

Po vzoru narave tudi začetno mleko HiPP 1 ORGANIC COMBIOTIC® vsebuje HiPPovo edinstveno kombinacijo naravnih mlečnokislinskih kultur, ki so bile prvotno pridobljene iz materinega mleka1) in dragocenih prehranskih vlaknin GOS 2)) iz ekološke laktoze. 

1) Materino mleko vsebuje veliko število naravnih mlečnokislinskih kultur, ki se lahko razlikujejo od mame do mame. 

2) GOS = galakto-oligosaharidi 

Če vam je od formule, ki ste jo uporabljali do sedaj, ostalo še kaj mlečnega prahu, lahko na novo formulo preidete postopoma, po eno stekleničko naenkrat. Se pravi, da z novo formula vsak dan zamenjate še eno dodatno stekleničko. Tako bo prehod potekal mirno in brez težav. Pri tem pa morate vedeti, da mešanje dveh različnih formul v eni steklenički ni priporočljivo. 

Ni treba, da ima materino mleko, s katerim hranite otroka, 37 °C. Če je le možno, naj bo mleko sobne temperature (ne ga prekuhavati), to dragocene sestavine mleka namreč ščiti pred nepotrebno izpostavljenostjo toploti. Priporočamo, da stekleničko pred uporabo malce nežno zasučete s krožnimi gibi (vendar je ne stresajte), saj je možno, da se je mlečna maščoba ločila od preostanka mleka.

Pomembno: Vse predmete, ki pridejo v stik z materinim mlekom, je treba temeljito očistiti! Stekleničke in cuclje najprej umijte s toplo milnico in ščetko, ter jih nato oplaknite z vodo, ali pa jih pomijte v pomivalnem stroju pri 65 °C. Nato pa stekleničke in cuclje postavite na čisto kuhinjsko krpo z glavo stekleničk navzdol in pustite, da se osušijo.

Mikrovalovna pečica ni primerna za segrevanje materinega mleka, saj se pri tem mleko segreje neenakomerno, pri čemer se izgubijo dragocene sestavine mleka, obstaja pa tudi nevarnost oparin. 

Na sobni temperaturi lahko sveže iztisnjeno materino mleko hranite 3-4 ure. Ostankov materinega mleka ne smete ponovno uporabiti. Če mleko takoj po iztiskanju date v dobro zaprto posodo in ga shranite v hladilniku na temperaturi +4 do +6 °C, ga lahko hranite do 72 ur (3 dni). Priporočamo, da posodo postavite v zadnji del hladilnika, kjer je hladneje, ne hranite pa ga v vratih hladilnika. Če morate iztisnjeno mleko hraniti dlje časa (do 6 mesecev), lahko količino, ki zadostuje za en obrok, zamrznete pri najmanj -20 °C v zamrzovalniku. Mleko čim nežneje odmrznite, bodisi tako, da ga postavite v hladilnik za približno 24 ur ali pod hladno do mlačno tekočo vodo. Odmrznjenega materinega mleka ne smete ponovno zamrzniti. 

Naša ekipa vam je na voljo za vaša vprašanja.

Na kontaktni obrazec

Naslednji izdelki v tej skupini

Tudi to bi vas utegnilo zanimati: