do rojstva dalje

HiPP COMFORT

Spletni nakup

Brez GSO – gensko spremenjenih organizmov (v skladu z Uredbo o ekološki pridelavi)

Omega-3 – pomembno za možganske in živčne celice

podrobnosti
  • NOVA RECEPTURA z Metafolin®om
  • Živilo za posebne zdravstvene namene. Za prehransko uravnavanje napenjanja, kolik* in zaprtosti pri dojenčkih.
  • zmanjšana vsebnost laktoze
  • hidrolizirane beljakovine - Mlečna hrana HiPP Comfort je primerna tudi za dojenčke, ki so nagnjeni k alergijam.
  • posebna sestava maščob
  • naravne mlečno kislinske kulture, originalno izolirane iz materinega mleka

Metafolin® je registrirana blagovna znamka podjetja Merck KGaA, Darmstadt, Nemčija.

HiPP Vodnik po nakupovanju v EU

vsebuje 300g
priporočen čas hranjenja skozi cel dan, zjutraj, dopoldan, opoldan, popoldan, zvečer, med obroki
nadaljnje informacije Poglej deklaracijo za več informacij (PDF)

Št. Izdelka: AL2317-03

Ocene

Veselimo se pridobiti vaše mnenje!

HiPP COMFORT

Vprašanja in odgovori

Pri pripravi stekleničke vedno natanko sledite navodilom na embalaži. Da bi dojenčku zagotovili optimalno ravnotežje hranil in da bo mlečno formulo lepo prebavil, je pomembno, da se natančno držite odmerkov mlečnega prahu in vode, ki sta navedena na embalaži. Ker dojenčkov imunski sistem še ni popolnoma razvit, se vedno držite higienskih pravil: stekleničko pripravite tik pred obrokom in ne vnaprej. Vaše roke, merica in vsi deli stekleničke morajo biti čisti in suhi. Vodo, ki jo uporabljate za pripravo mlečne formule, vedno prekuhajte

Več informacij o pripravi stekleničke

Mlečno formulo morate vedno pripraviti na novo, pred vsakim obrokom in jo takoj uporabiti. Iz higienskih razlogov vam svetujemo, da pripravljeno formulo porabite tekom običajnega hranjenja v roku od pol ure do največ ene ure. Ostankov ne smete ponovno uporabiti – mleko/mlečna formula je namreč odlično gojišče za bakterije, ki se zelo hitro razmnožujejo, zlasti pri mlačnih temperaturah. To je tudi razlog, da že pripravljene formule ne smete shranjevati v hladilniku, saj se tudi tu lahko razmnožujejo nekatere bakterije. 

Zavoj iz folije zagotavlja optimalno svežino in aromo, zato priporočamo, da mleko v prahu pustite v njej tudi, če uporabljate HiPPovo škatlo za shranjevanje mleka. Zavoj s formulo preprosto postavite v škatlo. To poskrbi tudi, da škatla ostane bolj ali manj čista, vi pa se izognete nenamernemu mešanju dveh različnih formul. Na zavoj iz folije so poleg tega natisnjeni tudi vsi proizvodni podatki, kar nam lahko pride prav. Če imate glede formule kakšno vprašanje za nas, so ti podatki zelo pomembni. Če kartonske škatle ali zavoja, v kateri je bila formula, nimate več, ne moremo več identificirati mleka v prahu in vedeti, iz katere serije je. 

Apetit vašega otroka se lahko razlikuje od dneva do dneva, pa tudi od apetita drugih dojenčkov. Količine, navedene na embalaži, predstavljajo zgolj povprečje, ki ga zaužijejo dojenčki te starosti. Zlasti v prvih nekaj mesecih življenja dojenčki dobro vedo, koliko morajo popiti, in vam bodo to tudi jasno pokazali.

Zato vam ni treba skrbeti, če je v steklenički ostalo še kaj formule – to pomeni le, da ima otrok že dovolj. Ostankov pripravljene formule ne uporabljajte. 

Posebna mlečna formula HiPP Comfort vsebuje lahko prebavljivo laktozo. Ker imajo nekateri dojenčki težave s prebavo laktoze, ta mlečna formula vsebuje veliko manjšo količino laktoze kot običajne mlečne formule. Beljakovine, ki jih vsebuje, so hidrolizirane, kar pomeni, da sestojijo iz manjših beljakovinskih gradnikov, zato jih otrokovo telo zazna kot manjši tuje, to pa olajša prebavo. Posebno mlečno formulo HiPP Comfort zaokrožujejo še posebej lahko prebavljive maščobe, katerih sestava je zelo podobna maščobnim kislinam v materinem mleku. To formulo uporabljate le po posvetovanju s pediatrom. 

Težave kot na primer napenjanje, kolika ali zaprtje pri dojenčkih niso nič nenavadnega. Izkušnje so pokazale, da je prebavne težave moč ublažiti z obilo telesnega stika, bližine, masažami trebuha in podiranjem kupčka, pomagata pa tudi mir in počitek. Pogosto je vse to dovolj, da prebavne težave izginejo. V primeru zaprtja pri dojenčkih, hranjenih po steklenički, morate pri pripravi mlečne formule preveriti, ali uporabljate prave količine formule in vode.

Če vašega dojenčka mučijo prebavne težave in hkrati močno joka, lahko simptome ublaži posebna formula. Posebna mlečna formula HiPP Comfort zahvaljujoč svoji posebni sestavi uravnava prebavo in rahlja blato ter s tem pomaga tako pri napenjanju kot tudi zaprtju.

S posebnimi mlečnimi formulami otroke hranimo le po zdravniškemu nasvetu, zato se pred uporabo posvetujte s pediatrom. 

Preberite si več o posebnih mlečnih formulah

Načeloma lahko otroka s HiPPovimi navadnimi mlečnimi formulami hranite tudi kadar uporabljate HiPPove posebne mlečne formule, na primer HiPP Comfort ali HiPP Anti Reflux. O smiselnosti tega pri vašem otroka pa bo presodil pediater, ki vam lahko ustrezno svetuje. Upoštevajte pa, da je blažilni učinek na simptome, kot so napenjanje, zaprtje ali povečano polivanje, rezultat specifične sestave teh posebnih formul. 

Ni treba, da ima materino mleko, s katerim hranite otroka, 37 °C. Če je le možno, naj bo mleko sobne temperature (ne ga prekuhavati), to dragocene sestavine mleka namreč ščiti pred nepotrebno izpostavljenostjo toploti. Priporočamo, da stekleničko pred uporabo malce nežno zasučete s krožnimi gibi (vendar je ne stresajte), saj je možno, da se je mlečna maščoba ločila od preostanka mleka.

Pomembno: Vse predmete, ki pridejo v stik z materinim mlekom, je treba temeljito očistiti! Stekleničke in cuclje najprej umijte s toplo milnico in ščetko, ter jih nato oplaknite z vodo, ali pa jih pomijte v pomivalnem stroju pri 65 °C. Nato pa stekleničke in cuclje postavite na čisto kuhinjsko krpo z glavo stekleničk navzdol in pustite, da se osušijo.

Mikrovalovna pečica ni primerna za segrevanje materinega mleka, saj se pri tem mleko segreje neenakomerno, pri čemer se izgubijo dragocene sestavine mleka, obstaja pa tudi nevarnost oparin. 

Na sobni temperaturi lahko sveže iztisnjeno materino mleko hranite 3-4 ure. Ostankov materinega mleka ne smete ponovno uporabiti. Če mleko takoj po iztiskanju date v dobro zaprto posodo in ga shranite v hladilniku na temperaturi +4 do +6 °C, ga lahko hranite do 72 ur (3 dni). Priporočamo, da posodo postavite v zadnji del hladilnika, kjer je hladneje, ne hranite pa ga v vratih hladilnika. Če morate iztisnjeno mleko hraniti dlje časa (do 6 mesecev), lahko količino, ki zadostuje za en obrok, zamrznete pri najmanj -20 °C v zamrzovalniku. Mleko čim nežneje odmrznite, bodisi tako, da ga postavite v hladilnik za približno 24 ur ali pod hladno do mlačno tekočo vodo. Odmrznjenega materinega mleka ne smete ponovno zamrzniti. 

Naša ekipa vam je na voljo za vaša vprašanja.

Na kontaktni obrazec

Naslednji izdelki v tej skupini

Tudi to bi vas utegnilo zanimati: