Čaj v nosečnosti in v času dojenja

Noseči ali ne, uživanje zadostnih količin tekočine je bistvenega pomena. Dobršen del (približno 1,5 litra) potrebne količine dobimo s pijačami, poleg tega pa nas s tekočino oskrbuje tudi hrana. Sto gramov kumare na primer vsebuje približno 90 gramov vode.

Poskrbite pa poskrbite za to, da boste dovolj pili med nosečnostjo in dojenjem. Med nosečnostjo telo namreč še posebej potrebuje vodo, ne le za prenos snovi, temveč tudi za tvorjenje dodatne krvi in plodovnice ter posledično za hranjenje še nerojenega otroka. Med dojenjem, pa telo potrebuje tekočino za tvorjenje mleka.

Čaj za dojenje/nosečnost

HiPP Mama čaj za dojenje je bil razvit skupaj z babicami posebej za potrebe, ki jih ima ženska v nosečnosti in v času dojenja.

Izbrana zelišča, ki jih vsebuje spodbujajo laktacijo (nastajanje mleka). HiPP Mama čaj za dojenje ustreza najvišjim kakovostnim standardom in je koristen za zdravje mamice in dojenčka.

 

Sestava in navodila za uporabo:

HiPP čaj za dojenje lahko uporabljate že proti koncu nosečnosti in skozi celotno obdobje dojenja. Ko dojite, je priporočeno popiti 3-6 skodelic čaja, razporejenih skozi cel dan.

Sestavine:  dekstroza, izvleček melise, naravna aroma limonske trave, izvleček kopriv, izvleček kumine, izvleček janeža, izvleček komarčka.

Čaj za dojenje

HiPP Mama zeliščni čaj za dojenje je mešanica izbranih zelišč kot so janež, komarček in kumina, za katera je že od nekdaj znano, da ugodno vplivajo na nastanek mleka. Ta okusen napitek vam bo pomagal pokriti veliko povečano potrebo po tekočini v času dojenja. Melisa in naravna aroma limonine trave dajeta HiPP Mama čaju za dojenje osvežujoč okus.

Sestava in navodila za uporabo

Sestavine: dekstroza, izvleček melise, naravna aroma limonske trave, izvleček kopriv, izvleček komarčka, izvleček kumine, izvleček janeža.
Uporaba: HiPP Mama zeliščni čaj lahko pijete že proti koncu nosečnosti in skozi čas dojenja. Popijete lahko približno 2-3 skodelice na dan.
Priprava: 4 čajne žličke HiPP Mama zeliščnega čaja prelijte z 200 ml sveže prevrete tople ali hladne vode in premešajte.

Poskusite, odličen je! :-)