Medenke voščenke – trajnostne voščenke

S podjetjem Medenka d.o.o. smo se trgu predstavili leta 2017, ko smo z Medenkami – naravnimi sladkarijami iz medu in liofiliziranega sadja sodelovali v 2. sezoni zelo uspešnega projekta »Štartaj Slovenija!« Vse od takrat si nenehno prizadevamo, da otrokom ponudimo slovenski med in druge čebelje produkte na njim bolj zanimiv, nekonvencionalni način.

Do danes smo tako razvili že 10 različnih okusov Medenk, v našo ponudbo pa smo vključili tudi medeno-sadne namaze, ki so prav tako že na policah supermarketov Interspar.

Lansko leto nas je ekipa »Štartaj Slovenija!« postavila pred nov izziv. Zamisliti smo si morali čisto nov produkt, ki je trajnostno naravnan in nastaja kot stranski produkt naših že obstoječih produktov ali pa kako drugače sledi načelom trajnostnega razvoja.

Ker nimamo težav z inovativnostjo in ker je priložnost bila idealna, smo se domislili produkta, ki prav v vseh pogledih sledi načelom trajnostnega razvoja. Govorimo seveda o Medenkah voščenkah, ki so narejene iz slovenskega čebeljega voska, ki nastaja kot so-produkt ob nastajanju medu. Tako poskrbimo, da izkoristimo prav vse kar nam čebelice tako pridno pridelajo. Prav tako voščenkam dodajamo le organske pigmente, kar ni dobro le za okolje, pač pa so posledično naše voščenke povsem varne za uporabo, tudi v primeru, ko zaidejo v usta malčkov. Kot zadnje, pa smo jih zapakirali v reciklažno kartonasto embalažo

Zelo smo veseli, da so kupci Medenke voščenke sprejeli z velikim navdušenjem. Ob uporabi voščenk iz čebeljega voska ugotavljajo, da rišejo prav tako dobro kot vse ostale voščenke, ob tem pa tudi prijetno dišijo po čebeljem vosku.

Izdelali smo dvojne različne voščenke:

1.       Medenke voščenke Junior, za otroke mlajše od 3 let. Te so krajše in debelejše, posebej primerne za male otroške ročice. Zaradi svoje kompaknosti so skoraj nezlomljive in tako varne za uporabo najmlajših. V kompletu je 7 visoko sijajnih barv, ki jih otroci mlajši od 3 let najraje uporabljajo.

2.       Medenke voščenke Classic, za otroke starejše od 3 let. Klasične voščenke, s katerimi lahko ustvarjajo tako otroci kot tudi odrasli. V kompletu je kar 13 barv.

Zanimivosti o voščenkah Medenkah:

  • Medenke voščenke niso ovite v papirček, kot večina voščenk. Želimo namreč, da imajo otroci stik z materialom, ki ga uporabljajo za ustvarjanje. Prav tako pa se Medenke voščenke od vseh voščenk na trgu razlikujejo ravno po tem, da imajo logotip »Medenka« odlit v samo voščenko.
  • Prijeten vonj Medenk voščenk ni posledica dodajanja kakršnih koli dišav. To je naravni vonj čebeljega voska, ki nekatere spominja na vonj po medu in propolisu.
  • Medenke voščenke so prve in edine voščenke iz čebeljega voska v Sloveniji!

Ker čutimo podobno filozofijo do trajnosti in ekološkega ravnanja, kot podjetje HiPP, smo se z njimi povezali v skupni akciji. Zanje smo izdelali prav posebno škatlico s tremi Junior voščenkami Medenkami. To posebno pakiranje s kupončkom za popust v Medenkini spletni trgovini prejmejo le člani HiPP BabyCluba.
Vabimo vas, da se pridružite HiPP BabyClubu in uživate v številnih ugodnostih, ki jih ponujajo.