HiPP v Minicity porodnišnici

Pri HiPPu skrbimo za najpomembnejše v življenju - to je za naše otroke. Naša skrb zanje se začne še preden se rodijo, saj HiPP izdelke lahko uživa že nosečka. Zanjo je še posebej namenjen čaj za nosečnice, privošči pa si lahko tudi HiPP sadni žepek ali kakšen drugi izdelek. Zavedamo se, da je materino mleko najboljša hrana za dojenčka, zato HiPP spodbuja dojenje. Da bo nastajalo dovolj mleka, je med drugim potrebno popiti tudi dovolj tekočine. HiPP čaj za dojenje je kot nalašč zato, saj je zelo okusen in vsebuje primerna zelišča, ki spodbujajo nastajanje mleka. V kolikor pa dojenje nikakor ne gre ali se je to že izteklo, ponuja HiPP najboljše, kar ni materino mleko, to je adaptirano mleko HiPP Combiotic®.

Ker želimo malčke na zabaven in didaktičen način seznaniti kako pomembno je dojenje, katere so glavne sestavne materinega mleka in za kaj so pomembne ter zakaj je pomembno, da nosečka ali doječa mamica popije dovolj tekočine, smo se odločili, da postanemo del otroškega mesta Minicity. V Minicity porodnišici je HiPP prisoten s kotičkom za dojenje in HiPPovo čajanko.

Pokukajte v Minicity.

Minicity ponovno odpira svoja vrata

Malo mesto Minicity prav danes 22.maja 2020 ponovno odpira svoja vrata. Juhu! Za svoje male obiskovalce so ga posebej skrbno prenovili in osvežili. Marsikaj je novega, zato ga kar hitro obiščite in se poigrate tudi v HiPP kotičku v porodnišnici. Pomislili so na vse previdnostne ukrepe, ki jih bodo dosledno izvajali in tako staršem omogočili, da si malce oddahnejo, otrokom pa, da se ponovno sproščeno igrajo.

HiPP kotiček za dojenje

Dojenje je najboljše za vašega dojenčka, ker materino mleko vsebuje vse kar vaš dojenček potrebuje za zdravo rast in razvoj, v pravih količinah ob pravem času. Kadar pa dojenje ni mogoče ali se je to že izteklo, ponudite svojemu otroku najboljše. HiPP je ustvaril novo generacijo mlečnih formul, ki vsebuje edinstveno kombinacijo ekoloških sestavin, probiotikov in prebiotikov imenovano HiPP Combiotic®.

V HiPP kotičku za dojenje v Minicity-ju se bodo otroci naučili zakaj je materino mleko tako zelo pomembno in katere so glavne sestavine materinega mleka. V tem kotičku bodo mamice lahko tudi podojile svoje dojenčke in tako pokazale, da je dojenje nekaj najbolj naravnega in lepega.

Razložili jim bomo tudi kaj je adaptirana mlečna formula, kdaj se ta uporablja in kako se jo pripravi. Otroci bodo lahko skozi igro sami pripravili stekleničko in nahranili dojenčka iz Minicity porodnišnice.

HiPP-ova čajanka

Uživanje zadostnih količin tekočine je bistvenega pomena. Dobršen del (približno 1,5 litra) potrebne količine dobimo s pijačami, poleg tega pa nas s tekočino oskrbuje tudi hrana.

Prava količina tekočine je še posebno pomembna za dojenčke, nosečke in doječe mamice. Med nosečnostjo telo namreč še posebej potrebuje tekočino, ne le za prenos snovi, temveč tudi za tvorjenje dodatne krvi in plodovnice ter posledično za hranjenje še nerojenega otroka. Med dojenjem, pa telo potrebuje tekočino za tvorjenje mleka. Dojeni otroci dodatne tekočine ne potrebujejo, razen v primeru prekomernega potenja, bolezni ali izrednih vremenskih razmer (zelo vroče, zelo suho, v času kurilne sezone). Dodatno tekočino dojenčkom ponudimo v primeru hranjenja z mlečno formulo in kasneje od uvajanja goste hrane dalje. Tekočino lahko nadomeščamo z vodo, razredčenimi naravnimi sokovi ali čaji.

V HiPP kotičku v Minicity-ju bomo otrokom skozi igro s HiPP-ovo čajanko predstavili čaj za nosečke, čaj za dojenje, ter komarčkov in sadni čaj za dojenčke. Razložili jim bomo zakaj je potrebno piti tekočino, zakaj izbiramo za čaje ekološka zelišča in kako jih pripravimo.

Okrogli trebuščki je dogodek namenjen nosečkam. Na tem dogodku so nosečke deležne predavanj in praktičnih delavnic na številne teme, ki so pomembne za to čudovito obdobje. Na dogodku prejmejo tudi darilca in so deležne zdrave pogostitve - tako kot je to v nosečnosti prav.

Preglej galerijo slik z dogodka...

Utrinki z Minicity-ja

HiPP kotiček v Minicity-ju
HiPP čajanka v Minicity-ju
Nedonošenček v inkubatorju
Otvoritev
Otroci v Minicity porodnišnici
Otroci v Minicity porodnišnici
Igra v Minicity porodnišnici
HiPP čaj