Meni

Predavanje: Prehrana prvih 1000 dni

Prehrana ZDAJ je pomembna za vedno!

Prehrana prvih 1000 dni ima največji vpliv na zdravje za celo življenje. Teh 1000 dni se začne z 270 dnevi nosečnosti in vključuje prvo in drugo otrokovo leto. Ker je prehrana v tem obdobju pomembna za zdravje za vedno, je vredno da se o njej pogovarjamo že pred zanositvijo oziroma najkasneje v nosečnosti. Znanstveniki so »prehransko programiranje« - kakor lahko rečemo temu vplivu s prehrano v zgodnjem obdobju preučevali še posebej v povezavi s tveganjem za razvoj bolezni kot je debelost, inzulinska rezistenca, diabetes, kardiovaskularne bolezni, astma in nekatere oblike raka. Tudi v obdobju po rojstvu lahko še zelo veliko naredimo za zdravje našega otroka in sicer z dojenjem. V Nemčiji je bila narejena študija1, ki je potrdila, da je dojenje povezano z znatnim zmanjšanjem debelosti v zgodnji šolski dobi. V kolikor dojenje ni mogoče, je potrebno izbrati mlečno formulo z znižano vsebnostjo beljakovin.

Ker je zdrava prehrana otrok naše poslanstvo, je HiPP za vas pripravil predavanje o prehrani prvih 1000 dni v sodelovanju z dr. Evgenom Benedikom, prehranskim svetovalcem iz Pediatrične klinike, UKC Ljubljana.

Vir: 1Koletzko B. et al. Long-Term Health Impact of Early Nutrition: The Power of Programming. Ann Nutr Metab. 2017; 70 (3): 161-169.

Podrobnosti

KJE: na predavanje vas vabimo v malo mesto Minicity (BTC)
KDAJ: v četrtek 19.4.2018
TRAJANJE: od 10:00 do 12:00 ure
VARSTVO OTROK: medtem ko boste vi na predavanju bo za varstvo otrok bo poskrbljeno

Program

  • HiPP Ekološka pridelava in trajnost

Marjana Kopač Farkaš
univ.dipl.inž.živ.tehnol.

  • Prehrana prvih 1000 dni

Dr. Evgen Benedik,
prehranski svetovalec na Kliničnem oddelku za gastroenterologijo, hepatologijo in nutricionistiko ter Kliničnem oddelku za neonatologijo, Pediatrična klinika, UKC Ljubljana

  • Prehrana prvih 1000 dni s HiPP-om

Anja Špari Leben
univ.dipl.inž.zoot.

Prijavi se na predavanje

Predavanje bo organizirano za 50 udeležencev. Za obisk predavanja je potrebna prijava. V kolikor bomo imeli več prijav, kot je mest bodo imeli prednost tisti, ki se bodo prijavili prej.

Sprejemamo izključno elektronske prijave - TUKAJ. V zadnje polje, kjer piše *Vaše sporočilo za HiPP vpišite "Prijava na predavanje".

Vsak udeleženec predavanja bo prejel gradivo in praktično HiPP darilce! :-)