Meni

HiPP na otroškem bazarju 2018

Tudi letos bomo s predavanjem sodelovali na Otroškem bazarju. Prisotni bomo v sklopu 5. Srečanja nosečnic in mladih staršev.

Ker je prehrana v prvih 1000 dneh najbolj pomembna za zdravje otroka za celo življenje, smo letos za vas pripravili predavanje z naslovom Prehrana prvih 1000 dni s HiPP-om.

HiPP predavanje bo na vrsti v soboto 15.9.2018 od 9:30 - 10:00 ure.

Vsaka udeleženka predavanja prejme praktično HiPP darilo.

Program si lahko ogledate tukaj.

Predstavitev predavateljic:
Marjana Kopač Farkaš
Naziv: 
univ.dipl.inž.živ.tehnol. (živilska tehnologinja)
Poslovno: nutricionistka in marketing manager za podjetje HiPP
Osebno: mamica 2 otrok (Katja 7,5 let / Matej 5,5 let)

Anja Špari Leben
Naziv: 
univ.dipl.inž.zoot. (zootehnika)
Poslovno: strokovna sodelavka (Medical Representative)
Osebno: mamica 3 otrok (Žan 12 let / Sara 11 let / Gal 6 let )

HiPP na otroškem bazarju 2017

Uvajanje goste hrane je ena najpomembnejših prelomnic v dojenčkovem življenju, ki se tiče prehranjevanja. Od česa je odvisno, da bo uvajanje gladko steklo? Kako pravzaprav začeti in na kaj paziti?

Tudi letos smo se udeležili srečanja nosečnic in mladih staršev, ki je potekalo v sklopu otroškega bazarja. Naše predavanje smo posvetili uvajanju goste hrane. Za vse tiste, ki ste predavanje zamudili smo ga naločili sem - PREDAVANJE.

Pediatri in prehranski strokovnjaki priporočajo, da gosto hrano začnemo uvajati pri starosti otroka od 4 do 6 mesecev. V tem obdobju je razvoj dojenčka na takšni stopnji, da bo novo hrano že lahko začel počasi sprejemati in da bo tudi tveganje za alergije najmanjše. Kdaj boste pri vas uvajali gosto hrano, pa je povsem odvisno od vas in vašega dojenčka. Opazujte ga in le tako boste vedeli kdaj je zares pripravljen na ta veliki podvig. Pri odločitvi so vam lahko v pomoč naslednji znaki:

  • dojenček že lahko sam drži glavo pokonci,
  • rade volje sprejema  hrano, ki mu jo ponujamo po žlički,
  • zgolj mlečne formule same niso več dovolj nasitne,…

…in še marsikaj.

Na predavanju se bomo govorili o tem kako pravzaprav začeti, na kaj paziti, kako nadaljevati. Vprašate lahko tudi sami.