Ekološko meso iz živalim primerne reje

Ekološko govedo

Govedo in teleta živijo na ekoloških kmetijah, ki jih nadzoruje HiPP. V tem naravnem okolju se živali lahko veliko gibajo na svežem zraku. Vrsti primera reja krepi njihov naraven imunski sistem in zdravje. Sredstva za namerno pitanje so strogo prepovedana. Naše živali dobijo le naravno ekološko hrano.

Ekološka svinjina

HiPP uporablja le živali, ki imajo potrjen dokument o njihovem brezhibnem zdravju skozi celotno življenjsko dobo. Velikost skednjev, velikost prostora za gibanje in število živali v skupini – vse to je predpisano glede na fiziološke potrebe prašičev.

Ekološka perutnina

Vzreja živali v pogojih primernih vrsti, v sožitju z naravo naredi piščanca za ekološkega piščanca. Pa ne le to, temveč igra pomembno vlogo tudi prehrana: HiPP ekološki piščanci dobijo ekološko hrano, ki ni bila nič medicinsko obdelana. Lahko se prosto gibajo, kopljejo po zemlji in se zakopavajo v pesek. Njihovo paritveno stanje ves čas spremljajo veterinarji. Tudi purani lahko živijo tako, kot v naravi. Živijo zunaj in imajo veliko prostora po katerem se lahko gibajo. Seveda jejo le ekološko zrnje.