Ustrezna preskrba s hranili pri malčkih

Mlečna formula HiPP JUNIOR COMBIOTIC® je zasnovana posebej za zadovoljevanje posebnih prehranskih potreb malčkov in kot takšna staršem zelo olajša delo, ko gre izboljšanje prehranskega vnosa otrok. Glede na izsledke raziskav več kot polovica nemških (pa tudi slovenskih) otrok trpi za pomanjkanjem vitamina D. Raven vitamina D pri otrocih in delež otrok, pri katerem je zaznati pomanjkanje vitamina D, sta odvisna od letnega časa. Nedavno objavljena raziskava je pokazala, da so bile količine vitamina D (≥20 ng/ml) poleti komajda zadostne, preostali del leta pa otroci sploh niso dobivali dovolj vitamina D.

Padec ravni vitamina D po koncu poletja je posledica nezadostne izpostavljenosti sončni svetlobi. Do 90 % vitamina D nastane v koži, le 5-10 % pa se ga absorbira iz hrane. Če je premalo sončne svetlobe – in v Nemčiji (pa tudi v Sloveniji) je tako več kot polovico leta – človeško telo ne more proizvesti dovolj vitamina D. 

Raziskava, ki so jo Hower in sodelavci izvedli leta 2013, je ugotovila, da lahko zmanjšanje ravni vitamina D pri malčkih pozimi preprečimo z mlečno formulo HiPP JUNIOR COMBIOTIC®. Raziskava je pokazala tudi, da se lahko raven vitamina s pomočjo formule v zimskem času celo poviša. Pri manj mastnem kravjem mleku, s katerim so formulo primerjali in ki ima zelo nizko vsebnost vitamina D, pa se je izkazalo, da temu ni tako.