Skip to main content

Splošni pogoji uporabe za naše spletne storitve in HiPP BabyClub-a

Dragi obiskovalec naše spletne strani

na tej strani boste našli pogoje uporabe funkcionalnosti naše spletne strani. Veseli bomo, če se boste povezali in ostali v stiku z nami. Prosimo, da pri uporabi naše ponudbe, upoštevate naslednja pravila. Če bi se radi seznanili o varnem ravnanju z vašimi osebnimi podatki, lahko tukaj preberete Izjavo o varstvu osebnih podatkov. 

1. Splošni pogoji

Naslednji pogoji uporabe veljajo po vsem svetu za naročanje na novičke, HiPP Babyclub, nagradne igre, za vse obrazce za stik z nami in za spletno trgovino na spletnem naslovu www.hipp.de. Te pogoje uporabe lahko upravljavec iz skupine podjetja HiPP kadarkoli spremeni. Uporabniki so na spletni strani obveščeni o trenutni različici splošnih pogojev uporabe in imajo pravico do ugovora v roku dveh tednov po obvestilu o spremembah v BabyClub-u. V primeru ugovora bodo avtomatično izbrisani vsi osebni podatki uporabnika in vsi dostopi do podatkov, ki pripadajo temu uporabniku. Upravljavec bo v primeru sprememb splošnih pogojev uporabe uporabnike obvestil o možnosti ugovora in o dvotedenskem roku za ugovor. Uporabnik s tem ne pridobil nobenih dodatnih pravic ali pravice zahtevati povrnitev katerekoli škode. Ob registraciji in pri vsaki nadaljnji uporabi uporabnik v celoti sprejme trenutno različico teh splošnih pogojev uporabe.

2. Posebni pogoji uporabe za HiPP BabyClub

Ob registraciji v BabyClub, mora biti uporabnik polnoleten, da je lahko pravno odgovoren in zahtevani podatki morajo biti resnični. To mora zagotavljati uporabnik. Če uporabnik nima pravice za registracijo, jo lahko operater zavrne brez navajanja razloga. Vse kasnejše spremembe uporabniških podatkov, mora uporabnik zagotoviti sam, tako da posodobi svoj spletni profil. Vsak uporabnik se lahko le enkrat registrira in ima lahko le en uporabniški profil. Operater ni odgovoren za kakršnokoli potvorbo identitete posameznika in za nobeno netočnost podatkov ali za podatke, ki so potekli.

Po potrditvi uspešnega vnosa podatkov ima uporabnik možnost uporabiti vse trenutne ponudbe v izbranem področju za katerega se je registriral. To velja tudi za področja, do katerih ima dostop le uporabnik. Operater si pridržuje izrecno pravico, da kadar koli spremeni, razširi ali prekliče ponudbo in storitve brez predhodnega opozorila.

Uporabnik ob registraciji izbere individualno uporabniško ime in geslo, s katerim lahko dostopa do omejenih področij. Uporabniki so sami odgovorni za podatke, s katerimi so se registrirali in morajo paziti, da niso zlorabljeni. Operater ne sprejema odgovornosti za to. Če sumite, da je geslo izgubljeno ali obstaja sum zlorabe, je treba operaterja nemudoma pisno obvestiti. Uporabnik je odgovoren za zlorabo s strani tretje osebe, če ne more dokazati, da na noben način ni odgovorni za zlorabo. Uporabniško ime se načeloma lahko izbere prosto. Vendar s tem ne sme biti kršena trenutna slovenska zakonodaja. Še posebej je prepovedano kršiti pravice tretjih oseb, uporabljati neetična imena ali kode kot imena ali uporabljati imena z ekstremistično vsebino, tudi če sporna vsebina ni prepozna zunanjim strankam. Prav tako je prepovedana komercialna uporaba teh storitev. 

Podjetje HiPP registriranim uporabnikom redno pošilja e-pošto, ki ustreza starosti njihovega otroka. Od teh elektronskih sporočil (novičke in redne nosečniške novičke ter novičke za starše) se lahko uporabnik kadarkoli odjavi, ne da bi pri tem navedel razlog.

3. Posebna pravila za nagradne igre

Sodelovanje v različnih tekmovanjih je mogoče le za polnoletne uporabnike. Upravljavec ni obvezan organizirati nagradnih iger ali izplačevanja denarja namesto nagrade, razen če je navedeno drugače. Zaposlenim v podjetju HiPP in njihovim sorodnikom ni dovoljeno sodelovati v nagradni igri. Če se nagradno igro izvaja z zunanjim izvajalcem, potem so tudi zaposleni pri izvajalcu in njihovi sorodniki izključeni iz sodelovanja v nagradni igri. Pridobljeni podatki ne bodo prodani ali posojeni tretjim osebam ali uporabljeni za druge namene, kot je navedeno v posameznem primeru.

4. Posebna pravila za foto natečaj

Uporabniki, ki vnesejo fotografije s tem izjavljajo, da imajo neomejeno pravico do uporabe teh fotografij in se strinjajo, da so lahko na spletu v času trajanja fotonatečaja, skupaj z nekaterimi podatki, ki nam jih je uporabnik zaupal za izvedbo fotonatečaja. Sodelujoči uporabniki se strinjajo, da lahko objavimo zmagovalčevo ime in prvo začetnico priimka oziroma ustrezne izbrane podatke; zmagovalčeve podatke lahko posredujemo partnerju nagradne igre, z namenom dostave nagrade. Partnerjem nagradne igre ne bodo posredovani nobeni drugi podatki. Fotografije ne smejo biti neetične, ne smejo prikazovati oseb na kakršen koli neprimeren način ali takšne, da kršijo zakonodajo. Zlasti so prepovedane fotografije, ki insinuirajo, so ekstremistične ali žaljive. Operater nikakor ni primoran takšnih slik objaviti. Neupoštevanje bo privedlo do takojšnje diskvalifikacije uporabnika in po potrebi kazenskega pregona. Pravice do uporabe slik ostanejo pri uporabniku, ki jih je vnesel.