Kaj pomeni ekološka kakovost?

Otroci, ki niso dojeni ali ki so dojeni le delno, potrebujejo izbrano mlečno formulo, ki je narejena po vzoru materinega mleka. Novorojenčkov organizem je zelo občutljiv. Ravno zato je sestava mlečne formule jasno določena tudi z Zakonom. Kot osnovo za pripravo adaptirane mlečne formule se uporablja kravje mleko. To je dragocen vir beljakovin in kalcija. Za HiPP je pomembno, da uporabljamo tako naravne sestavine kolikor je le mogoče in da uporabljamo le strogo kontrolirano ekološko mleko kot osnovo za pripravo naše ekološke mlečne formule.

Več kot 40 let izkušenj

Ekološko HiPP mlečno formulo smo razvili skupaj s prehranskimi specialisti za mlečne formule, na osnovi najbolj sodobnih znanstvenih dognanj, ki jim sledimo že 40 let. Ker uporabljamo le ekološke surovine, smo glede izbora surovin znatno nad zakonskimi zahtevami za proizvodnjo mlečnih formul.

Greenpeace odličje: »priporočljivo«

Potrjeno s strani Greenpeace: v priročniku za nakupovanje Essen ohne Gentechnik (uživanje gensko nespremenjene hrane), ki ga je izdala okoljevarstvena organizacija Greenpeace, je HiPP v rubriki Mlečna hrana za dojenčke, kot edina velika blagovna znamka za mlečno prehrano, ponovno pridobila odličje z oceno »priporočljivo«.

Gojenje gensko spremenjenih rastlin (tudi za malčke) je tudi z EU Uredbo o ekološki pridelavi jasno prepovedano. Tudi pri HiPPu smo prepričani , da je ekološka pridelava rastlin najboljša in da ni združljiva z genskim inženiringom. Leta izkušenj, ki jih imamo s predelovanjem ekoloških surovin so garancija za najboljšo ekološko kakovost. Več kot 600 kontrol na vsako proizvedeno serijo, pomeni največjo varnost za vašega dojenčka.

HiPP Organic (ekološki) pečat

HiPP Organic pečat pomeni posebno ekološko kakovost za katero Claus Hipp jamči osebno. To je garancija za najvišjo možno kakovost in presega EU ekološke zahteve. Še več, smo daleč nad strogimi zakonskimi zahtevami glede izbora surovin, ki jih uporabljamo za izdelavo mlečnih formul.