Po rojstvu je določen temelj za zdravo življenje. Prehrana igra odločilno vlogo. Materino mleko je najboljše za razvoj dojenčka in nudi, s svojo edinstveno sestavo, optimalno zaščito proti alergijam in boleznimi.

Da lahko otroci, ki niso dojeni, dobijo najboljšo možno prehrano, smo pri HiPPu ustvarili mlečno formulo najvišje kakovosti – z vsemi znanstvenimi dognanji in po dejanskem vzoru materinega mleka!

HiPP Raziskovalna ekipa za dojenje je več let preučevala sestavo materinega mleka in njegov pozitiven vpliv na otrokovo zdravje. Mednarodna skupina strokovnjakov iz področja prehrane dojenčkov je v pogovorih z HiPP nutricionisti, predelala nova dognanja na področju raziskav materinega mleka in preverila možnosti upoštevanja teh spoznanj pri razvoju novih izdelkov.

Že v letu 2007, je bilo v okviru te raziskovalne skupine potrjeno, da je idealna rešitev za nadaljnji razvoj mlečnih formul kombinacija prehranskih vlaknin in naravnih kultur mlečne kisline, kot jih vsebuje materino mleko.

V dveh kliničnih študijah, ki sta bili predstavljeni mednarodni strokovni javnosti, v letu 2010 in v začetku leta 2011, je bilo mogoče  prepričljivo dokazati prednosti, ki jih ima mlečna formula, proizvedena po vzoru materinega mleka, na nedojene otroke.

Danes, z novo mlečno formulo, je HiPP prva blagovna znamka, ki ponuja mamicam možnost, da zagotovijo dojenčkom  pomembne prehranske vlaknine (GOS*), naravne mlečnokislinske kulture in pomembne omega-3 maščobne kisline, tudi po dojenju.

*Galaktooligosaharidi – pridobljeni iz laktoze