Materino mleko in dojenje

Materino mleko je najboljša hrana za vašega dojenčka. Na voljo je ob pravem času, vedno je prave temperature in vašega dojenčka oskrbi z vsem kar potrebuje. Materino mleko je zlati standard, ki je naš navdih za pripravo adaptiranih mlečnih formul.

Prehrana v času dojenja

Kaj morate in smete jesti v obdobju dojenja? Ali obstajajo živila, ki se jim je priporočljivo izogniti? 

Različni tipi dojenja

Ali pri dojenju svojega dojenčka prepoznate v eni od opisanih osebnosti?

Nasveti za dojenje

Zakaj je dojenje tako dragoceno ter na kaj mora biti mati pozorna, ko doji: vse potrebne informacije dobite od naše svetovalke za dojenje...

Zakaj je materino mleko tako dragoceno?

Materino mleko je edinstveno in najboljše za vašega dojenčka…

Materino mleko in črevesna flora

Animacija: kako deluje materino mleko v črevesju…

Raziskovalna skupina za materino mleko

Po rojstvu je ustvarjen temelj za zdravo življenje. Prehrana igra odločilno vlogo…

Pomembno

Dojenje je najboljša in najugodnejša oblika prehrane za vašega dojenčka ter hkrati zagotavlja dobro zaščito pred infekcijami. S pogostim dojenjem spodbujate nastajanje zadostne količine mleka. Bodite pozorni, da v času dojenja uživate uravnoteženo in raznoliko prehrano. Odločitev ali bo mama dojila je izključno njena. Uporaba mlečne formule lahko vpliva na uspešnost dojenja. Svetovna zdravstvena organizacija priporoča izključno dojenje prvih 6. mesecev. V primeru potrebe se posvetujte s pediatrom oziroma z za to usposobljeno osebo. Z nepravilno pripravo mlečne formule lahko negativno vplivate na zdravje dojenčka. Zato bodite pozorni in natančno upoštevajte navodila o načinu priprave, ki so napisana na embalaži.