Metafolin® - vir folata, narejen po vzoru materinega mleka 

Folno kislino verjetno poznate še iz obdobja, ko ste bili noseči, saj igra ta vitamin B pomembno vlogo pri razvoju otroka skozi celotno nosečnost.

Vendar pa folna kislina ni pomembna le med nosečnostjo, ampak tudi po rojstvu otroka. Telo jo potrebuje za ključne razvojne korake, zlasti za delitev in rast celic, zato je bistven element zdrave rasti otroka.

 

Folna kislina, folat in Metafolin®: kako so povezani med seboj?

Folna kislina je sintetična, industrijsko proizvedena različica vitamina folata, ki je naravno prisoten v hrani rastlinskega in živalskega izvora, pa tudi v materinem mleku. Naravni folat lahko telo takoj absorbira in uporabi, pri folni kislini pa je potrebna najprej pretvorba v aktivno obliko, t.j. folat.

Ali ste vedeli …?

Izraz folna kislina/folat izhaja iz latinske besede »folium« (list). Prvi vir tega vitamina B so bili listi špinače.

 

Po čem se Metafolin® razlikuje od običajne folne kisline?

Metafolin® je kalcijeva sol folata, ki je naravno prisoten v telesu in kot takšen naslednji korak pri razvoju običajne folne kisline, ki se še danes uporablja v standardnih mlečnih formulah.

Metafolin® je naravna visokokakovostna oblika folata in sestavina naravnega folata, ki se nahaja v materinem mleku. To pomeni, da elemente Metafolina® najdemo tudi v materinem mleku. 

Preberite si več o sestavi materinega mleka.

Vsak dojenček lahko Metafolin® uporabi takoj

Podobno kot to velja za folat v materinem mleku, je Metafolin® v telesu takoj na voljo, pripravljen za uporabo.

Pretvorba folne kisline pa je veliko bolj zapletena, saj jo mora telo najprej pretvoriti v aktivno obliko, šele nato je na voljo za uporabo – v tem se razlikuje od folata ali Metafolin®a, ki ju lahko otrokovo telo kar takoj  predela.

*Metafolin® je registrirana blagovna znamka podjetja Merck KGaA iz Darmstadta v Nemčiji.