Osnovna serija izdelkov kozmetike HiPP – nega kože za zelo občutljivo kožo, ki je nagnjena k nevrodermatitisu

Kaj je nevrodermatitis?

Nevrodermatitis je najpogostejša kožna bolezen v otroštvu in število primerov te bolezni se je v zadnjih 50 letih povečala petkratno.

Nevrodermatitis je nenalezljiva kronična ali kronično ponavljajoča se kožna bolezen. Njene glavne značilnosti so od zelo suhe kože do ekcema s pordelo kožo, ki se lušči, pogosto pa vse skupaj spremlja tudi hudo srbenje.

Kaj storiti v primeru dermatitisa?

Dobra novica je, da mnogi otroci trpijo le za blago obliko te bolezni. Pri blagi obliki, ki jo pogosto imenujemo "občutljiva, suha koža", se uporablja tako imenovano "osnovno zdravljenje". To vključuje redno nego kože s posebej primernimi izdelki, ki kožo oskrbujejo z dragocenimi sestavinami, predvsem pa jo tudi navlažijo.

Mnogi bolniki z blago obliko nevrodermatitisa in ljudje s kožo, ki je nagnjena k nevrodermatitisu, izdelkov za nego, ki so bili razviti posebej za ljudi to boleznijo (farmacevtskih izdelkov), sploh ne potrebujejo nujno. Praviloma so ustrezni tudi običajni izdelki. Vendar mora biti njihova kompatibilnost dermatološko dokazana. V idealnem primeru naj ti izdelki za nego ne bi vsebovali snovi, ki pogosto povzročajo alergije. Najbolje je, da se v zvezi s tem posvetujete z dermatologom.

Kozmetika HiPP: dermatološko dokazano je, da lahko izdelke uporabljamo za nego občutljive kože, ki je nagnjena k nevrodermatitisu

Da bi preverili primernost kozmetike HiPP za zelo občutljivo kožo, so bili v dermatološko nadzorovan tolerančni test vključeni naslednji izdelki iz osnovne serije izdelkov kozmetike HiPP:

Negovalni gel, Gel za prhanje, Kopel, Krema za umivanje in tuširanje, Šampon, Negovalna krema in Krema za obraz.

Rezultat: pri vseh testiranih izdelkih kozmetike HiPP se je izkazalo, da jih koža odlično prenaša in da so zelo primerni za osnovno nego zelo občutljive kože in kože, ki je nagnjena k ekcemu.

Testirani izdelki torej niso primerni le za dnevno nego zdrave otroške kože, ampak jih odlično prenaša tudi zelo občutljiva koža, nagnjena k ekcemu.