Intervju s Clausom Hippom

Nastalo iz prepričanja: mlečna formula ekološke kakovosti

Ko pomislimo na ime HiPP, se najprej spomnimo na kozarčke otroške hrane. Od kdaj dalje pa HiPP proizvaja tudi mlečne formule?

Claus Hipp: veliko ljudi ne ve tega, da mlečne formule proizvajamo že več kot 40 let. Že več kot 18 pa lahko nudimo mlečno formulo ekološke kakovosti. In seveda, mamice lahko pričakujete tu enako skrbnost pri proizvodnji, kot jo imamo pri naših ekoloških kašicah.

Zakaj uporabljate ekološko mleko?

Claus Hipp: ker je mleko najpomembnejša sestavina mlečne formule, je za nas zelo pomembno, da vemo od kod prihaja in kako so bile krave hranjene. Naše krave mlekarice živijo v pogojih primernih vrsti se prehranjujejo le s travo, senom ali s semeni z iste kmetije. Gensko spremenjena krma je iz prehranske verige na ekoloških kmetijah izključena. Da proizvajamo ekološko ni dobro le za naše izdelke, temveč je to, da ne uporabljamo kemičnih škropiv tudi velik prispevek k zaščiti okolja – okolja v katerem odraščajo naši otroci.

Zakaj se je HiPP odločil za ekološko kakovost tudi pri mlečnih formulah?

Claus Hipp: proizvajati hrano za otroke je velika odgovornost. V skladu z našo 60 letno ekološko tradicijo smo se odločili tudi za mlečne formule uporabiti le strogo kontrolirano ekološko mleko. To je seveda nekoliko dražje kot običajno mleko. To dejstvo lahko nekatere druge proizvajalce odvrne, a vam zagotavljam: vredno je.