Trajnostost znotraj organizacije podjetja

Za HiPP trajnost ni le muha enodnevnica ali marketinška domislica. Že več kot 60 let smo zavezani ekološkemu kmetovanju. Kot pionirji na tem področju smo odločilno vplivali tudi na standarde trajnosti. Naše upravljanje trajnostnega razvoja je osredotočeno na družbo kot celoto, pa tudi na celotno verigo ustvarjanja vrednosti.


Uveljavljene HiPP standarde uporabljamo tudi, ko gre za naše dobavitelje in proizvajalce ter tako zagotavljamo kakovost, varstvo okolja in poštene ter socialne delovne pogoje. 

Pri nas je trajnost stvar upravljanja

Upravljanje trajnostnega razvoja je sestavni del našega upravljanja podjetja. V vsakem oddelku znotraj podjetja imenujemo osebo, ki je odgovorna za trajnostnost in ki se aktivno ukvarja z razvojem in izvajanjem ciljev trajnostnega razvoja.

Dokumentacija

V Poročilu o trajnostnem razvoju objavljamo vse pomembne številke v zvezi s podjetjem, pa tudi naše letne cilje. Vse HiPP-ove lokacije so certificirane po standardu ISO 14001. Pfaffenhofen, ki je bil kot prvi certificiran leta 1997, je bil leta 1995 poleg tega registriran tudi v sistem Skupnosti za okoljsko ravnanje in presojo (EMAS).

Nagrade

2013 »Najbolj trajnostno podjetje v Nemčiji« potrošniška raziskava WirtschaftsWoche

Potrošniki (8.400 udeležencev raziskave) so leta 2013 HiPP ponovno izbrali za najbolj trajnostno podjetje v Nemčiji. 

2013 »Nagrada za družbeno odgovornost podjetij« Nemške zvezne vlade

HiPP je nagrado dobil za svojo izjemno predanost na področju okolja in skupnosti, upravljanja podjetij, trga in delovnih mest (v kategoriji podjetij s 500–4.999 zaposlenimi). 

2012 »Nemška nagrada za trajnostnost«

HiPP je nagrado prejel kot eno izmed treh najboljših podjetij na področju trajnostnosti v Nemčiji. 

2011 »Nemška solarna nagrada 2011«

EUROSOLAR, Evropsko združenje za obnovljive vire energije, je HiPP nagradilo za vzorno rabo obnovljivih virov energije. 

2011 – »Spoštovanja vreden poslovnež«

Nemško zvezno združenje za kolektivne kapitalske naložbe (KKV) je nagradil etično ravnanje podjetji do zaposlenih, kupcev in družbe. Merila uspešnosti so poleg tega še družbena zavzetost, poslovna drznost in pravično upravljanje. 

2010 »Podjetnik leta«

Nagrado podeljujejo za dosežke na področju razvoja ekonomske moči, posebnega občutka odgovornosti in družbeni zavzetosti. 

2009 – »Nemško nagrado za trajnostni razvoj« v kategoriji »Nabava« je HiPP prejel za skrbno in trajnostno nabavo surovin. 

Še več HiPP-ovih priznanj najdete

Sodelovanje

Naše podjetje dojemamo kot učečo se organizacijo, ki se posveča povezovanju in tesnemu sodelovanju z univerzami, znanstvenimi ustanovami in drugimi partnerji.