Priprava stekleničke in shranjevanje

Kako vroča naj bo voda, da se mlečni prah lepo raztopi?

Mlečnega prahu ne zmešajte z vrelo vodo, da ne uničite vitaminov in naravnih mlečno-kislinskih kultur. Prevreto vodo najprej ohladite na 40 – 50°C. Mlečna formula se pri tej temperature najlažje raztopi. Da hitro dosežete željeno temperaturo (40 – 50°C), merilno posodico s sveže prevreto vodo za nekaj minut postavite v hladno vodo.

Kako lahko določim pravo temperature za pitje?

Temperaturo mleka lahko preverite na notranji strani zapestja: nekaj kapljic mleka kanite nanj – če je temperature mleka prava, razlike skoraj ne boste občutili, ker bo ta enaka vaši telesni temperaturi – prijetno topla.

Lahko mlečno formula pripravim v mikrovalovki?

Če mlečno formula pripravite po navodilih na pakiranju, je ni potrebno pogrevati v mikrovalovki, ker že ima pravo temperature za pitje.

Lahko že pripravljeno mlečno formula ohranjam toplo?

S sveže pripravljeno mlečno formulo otroka iz higienskih razlogov nahranite takoj. Če vaš otrok ne popije cele stekleničke, ostankov ne shranjujte, ampak naslednjič ko ga boste hranili, pripravite svežo mlečno formulo.

Shranjevanje

Vsebino pakiranja odprte mlečne formule porabite v 3 tednih. Laminirana folija jamči največjo možno zaščito svežine in arome. Mlečno formulo se shranjuje na sobni temperaturi, v suhem prostoru. Izogibajte se izpostavljanju mlečnega prahu močnim vonjem in drugi hrani.

Imate dodatna vprašanja?

Obrnite se na našo brezplačno telefonsko svetovalnico za starše: 080 2221

Ali nam pišite tukaj...