Embalaža - okolju prijazne rešitve

HiPP se po svojih najboljših močeh trudi zmanjšati količino embalaže na le najnujnejše in tako ohranjati vire. Vsa nova embalaža mora biti bolj ekološka kot tista, ki je bila v uporabi pred tem. Za sekundarno embalažo pa uporabljamo samo materiale iz recikliranega kartona ali ekoloških neobdelanih vlaken.

'Za enkratno uporabo' v primerjavi z 'za večkratno uporabo'

Analiza, ki jo je opravil Inštitut za uporabno ekologijo iz Freiburga v Nemčiji, je pokazala, da je HiPP-ov kozarček za enkratno uporabo bolj okolju prijazna rešitev kot tiste za večkratno uporabo. Embalaža za večkratno uporabo – na primer v industriji pijač – ima prednosti le, kadar se uporabljajo standardizirani stekleni kozarci. Če je to mogoče, lahko transportne poti ostanejo kratke. Zaenkrat razvoj okolju prijaznega sistema embalaže za večkratno uporabo, ki bi bila omejena na ponovno uporabo kozarčkov za otroško hrano, še ni mogoč. Na podlagi rezultatov testov je HiPP pospešil ekološko optimizacijo sedanjega sistema kozarčkov za enkratno uporabo. Teža kozarčka se je na primer v zadnjih osmih letih zmanjšala za približno 15 %.

Plastika in steklo – primerjava

HiPP je pri Inštitutu za uporabno ekologijo v Freiburgu naročil tudi analizo ekoloških vidikov plastične in steklene embalaže, kajti v HiPP-ovi ponudbi so od začetka leta 2010 tudi izdelki v lončkih. Z vidika potrošnikov sta med prednostmi plastike majhna teža in odpornost na lomljenje. Z uvedbo plastike se je količina steklene embalaže leta 2010 zmanjšala za 18 % v primerjavi z letom 2009. Po drugi strani pa se je proizvodnja HiPP-ovih lončkov zaradi velikega povpraševanja nadpovprečno povečala.

FSC in recikliran papir

HiPP embalažo s certifikatom FSC, izdelano iz neobdelanih vlaken, uporablja za izdelke, ki pridejo v neposreden stik s hrano, npr. čajne vrečke, in tako prepreči kakršnokoli kontaminacijo z ostanki, kot je na primer tiskarska barva na osnovi mineralnih olj, uporabljena na recikliranem papirju. Tiskarske barve brez osnove mineralnih olj se uporabljajo za večino HiPP-ove embalaže, naprimer zložljive škatle za mlečne formule, na katerih najdemo tiskarsko barvo na osnovi rastlinskih olj.