Vrsti ustrezna reja živali

Kompatibilno s prvotnim vedenjem in življenjskim prostorom živali.


Kaj je značilno za vrsti ustrezno rejo živali?

Vrsti ustrezna reja in krmljenje rejnih živali sta poglavitna elementa ekološkega kmetovanja. Pravni predpisi so na tem področju še posebej strogi: krma mora izvirati iz ekoloških kmetij in ne sme vsebovati nobenih antibiotikov, pospeševalcev rasti ali gensko manipuliranih surovin. Poleg tega so za zdravje živali potrebni pravilna izbira pasme, veliko prostora za gibanje, veliki hlevi in dovolj dnevne svetlobe. 

HiPP-ovi zaposleni na licu mesta redno preverjajo, ali so izpolnjene vse zahteve glede zaščite živali. Tovrsten vsestranski nadzor nad celotnim procesom nam omogoča, da našim kupcem zagotavljamo skrbno in vrsti ustrezno gojenje živali.

Govedo iz ekološke reje

Govedo in teleta živijo na lokalnih ekoloških kmetijah in imajo dovolj prostora za gibanje na prostem. To pripomore k temu, da so robustna, odporna in popolnoma zdrava.

Profilaktična zdravila so strogo prepovedana. Živali se hranijo izključno z ekološko krmo rastlinskega izvora.

Prašiči iz ekološke reje

HiPP uporablja izključno izdelke iz živali, za katere je dokazano, da so bile celo življenje zdrave. Velikost hlevov in zunanjih površin, kot tudi število živalskih skupin so izbrani tako, da ustrezajo potrebam prašičev.

Perutnina iz ekološke reje

Naši piščanci iz ekološke reje prihajajo iz trajnostnih perutninskih farm: v miru se lahko premikajo, uživajo v kopanju v pesku in praskanju. Hranijo se z ekološko hrano rastlinskega izvora. Njihove življenjske pogoje spremljajo veterinarji, vse skupaj pa je tudi do potankosti dokumentirano. Tudi puranom je dovoljeno, da živijo takšni, kakršni so, ne da bi bili podvrženi pohabljanju v obliki krajšanja kljunov.