HiPP kozmetika –
unikaten koncept preprečevanja vnetja in zaščita

HiPP Zaščitna krema

Preprečevanje & Zaščita

Preprečuje vnetje

 • Visoka vsebnost maščob (V/O-emulzija)
 • Vsebuje naravno, visoko prečiščeno maščobo lanolina, lanenega olja in ekološkega mandljevega olja
 • S 5% pantenola in cinka
 • Zanesljivo ščiti pred vnetjeme v pleničnem predelu
 • Za preprečevanje vnetja se lahko ta krema uporablja vsak dan
 • Nežno odišavljeno

HiPP Zaščitna krema

Zakaj pri dojenčkih pride do vnetja pleničnega predela?

Skorajda ni otroka, pri katerem gre med obdobjem nošenja plenic čisto brez razdražene kože. Občutljiva otroška koža je zaradi agresivnega okolja, ki ga povzročata urin in blato, še posebej na udaru ravno v predelu plenic. Tudi redno previjanje in pravilna ter redna nega vnetja ne preprečita čisto vedno.

Do razdražene kože pogosto pride, ko otrok dobiva zobe, preboleva kakšno okužbo ali pa kot reakcija na novo hrano.

Poleg pravilne nege je zelo pomembno, da koža ostane suha:

 • Otroka pogosto previjajte, saj suhe plenice pripomorejo k preprečevanju razdražene kože.
 • Po umivanju otrokovih intimnih predelov počakajte, da se koža popolnoma osuši. Da bi preprečili vnetje, je posebno pozornost treba nameniti kožnim gubam. Kože ne osušite z drgnjenjem, ampak jo le nežno obrišite.
 • Otroka čim pogosteje pustite, da z nogami miga in brca brez plenice (poskrbite, da bo prostor topel). Tako bo otrokova ritka izpostavljena svežemu zraku, koža bo dihala, otrok pa bo pri tem užival.

Previjanje in nega kože:

 • Kot preventivni ukrep lahko plenični predel namažemo s kremo, s čimer preprečimo, da bi urin in blato vplivala na otrokovo kožo. Hranljive kreme s cinkom so za ta namen še posebej primerne, kožo namreč še dodatno zaščitijo pred mokroto. (na primer HiPP Hranljiva krema za zaščito pred vnetjem)
 • Izberite pravo plenico: uporabite plenice za enkratno uporabo, ki imajo visoko vpojno jedro. Urin vpije poseben vpojni gel, ki poskrbi, da koža med enim in drugim previjanjem ostane suha.
 • Plenica naj se ne prilega preveč tesno. Če je med otrokovim trebuščkom in plenico dovolj prostora za prst, je plenica nameščena čisto tako, kot je treba.

Za kaj je primerna HiPP Krema s pantenolom & cinkom za preprečevanje vnetja?

HiPP Krema s pantenolom & cinkom za preprečevanje vnetja je še posebej primerna za pordelo in razdraženo kožo – posebej jo priporočamo za uporabo v občutljivem pleničnem predelu.

V primeru pordele kože, na primer okoli nosu, jo lahko uporabljajo tudi vsi ostali družinski člani.

Krema je za uporabo primerna od samega začetka, od otrokovega prvega dne naprej in je odlična izbira za preprečevanje vnetja za celo družino. V primeru močno pordele kože in odprtih ran se morate nujno posvetovati s pediatrom.

Kako deluje HiPP Krema s pantenolom & cinkom za preprečevanje vnetja?

Krema vsebuje veliko količino cinkovega oksida, ki vpija mokroto v pleničnem predelu in tvori učinkovito zaščitno plast, ki dolgo časa ohranja primerno suho kožo. Poleg tega cinkov oksid ugodno vpliva tudi na pordelo kožo. Razdražena koža je prekrita s to zaščitno plastjo in tako zaščitena pred agresivnim okoljem pleničnega predela, da ne pride do poslabšanja. Visoka vsebnost pantenola (5 %) ima pomirjujoč učinek in pomaga pri regeneraciji razdražene kože. Krema tako zagotavlja hitro in zanesljivo pomoč.

Kako verjetne so kožne intolerance?

Poleg visoke učinkovitosti izdelkov je za HiPP bistvenega pomena tudi to, da so izdelki optimalno primerni za  kožo. Zato lahko HiPP Kremo s pantenolom & cinkom za preprečevanje vnetja uporabljamo tudi za zelo občutljivo kožo in kožo, ki je nagnjena k nevrodermatitisu. Krema ne vsebuje nobenih dišav, eteričnih olj, konzervansov ali PEG-emulgatorjev.

Pomembno: ko je koža razdražena, lahko pride do lokalnih alergijskih reakcij. V posameznih primerih lahko imamo na tistih delih kože, ki so še posebej razdraženi, pekoč občutek.

Kako uporabljamo HiPP Kremo s pantenolom & cinkom za preprečevanje vnetja?

Uporaba: po potrebi  tanko plast kreme nanesite večkrat na dan. Dokler je koža vidno razdražena, je priporočljivo, da kremo uporabite ob vsakem previjanju. Krema je lahka in jo lahko nanesete le s konicami prstov, ne da bi pri tem  pritiskali na kožo.

Če se po 2-3 dneh pordelost kože ne zmanjša, se obrnite na otrokovega pediatra, saj je možno, da je prišlo do infekcije, pri kateri bo potrebno posebno zdravljenje.

Kako kremo hranimo in koliko časa jo lahko uporabljamo?

Kremo hranite na sobni temperaturi (do 25 °C), to namreč zagotavlja neoporečno kakovost.  Občasno je v manjši meri lahko vidna ločena plast olja, vendar to ne vpliva na kakovost in učinkovitost kreme. Po preteku roka trajanja kreme ne smete več uporabljati. Datum je označen na dnu škatlice.