Meni

Izjava o varstvu osebnih podatkov

Pozdravljeni na naši spletni strani hipp.si in hvala za izkazan interes za naše podjetje in izdelke. Zaščito vaših podatkov jemljemo zelo resno. Zato bi vas radi seznanili s tem, kako upravljamo z vašimi osebnimi podatki. Spletno stran hipp.si omogoča HiPP GmbH & Co. Vertrieb KG, Pfaffenhofen (v nadaljevanju besedila kot HiPP).

HiPP zbira, hrani in obdeluje vaše osebne podatke, le če je to dovoljeno z zakonom ali če ste vi pristali na to. Osebni podatki ne bodo posredovani tretjim osebam. Te podatke uporabljamo za zagotavljanje informacij o prehrani, negi in razvoju vašega otroka in za predstavitev izdelkov ter storitev. Kadarkoli želite uveljavljati svoje pravice do zasebnosti (popravljanje informacij, izbris, omejitev obdelave ali prenosljivost podatkov) lahko kontaktirate našo službo za potrošnike. Seveda ste dobrodošli tudi, da se obrnete na odgovornega varuha osebnih podatkov. Pristojni varuh osebnih podatkov  je:

g. A. Maier
E-mail: datenschutz(at)hipp.de
Georg-HiPP-Straße 7
85276 Pfaffenhofen  

Pravna podlaga je člen 6 (1) Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov.

1. Obdelava osebnih podatkov

Vaše osebne podatke pridobimo tako, da nam jih zaupate sami ali da jih zberemo pri uporabi katere od naših storitev.

1.1 Podatki, ki nam jih zaupate

Našo spletno stran lahko uporabljate ne da bi nam neposredno zaupali vaše osebne podatke. Kolikor uporabljate določeno storitev, na primer HiPP Baby club, ste se vpisali med prejemnike novičk ali ste izpolnili obrazec za kontakt z nami, vas vprašamo po vaših osebnih podatkih. To na primer vključuje vaše osebno ime, e-pošto ali domači naslov. Omogoča nam hitrejše in uporabniku prijaznejše storitve. Nekaterih storitev vam brez prejema vaših osebnih podatkov ne moremo omogočiti. Za več podrobnosti  o vseh storitvah, ki jih nudimo na hipp.si, prosimo preberite področje 2 tega pravilnika o zasebnosti.

1.2 Podatki, ki jih pridobimo pri uporabi naših storitev

Nekatere podatke pridobimo takoj, ko obiščete našo spletno stran.

1.2.1 Protokolarni podatki

Avtomatsko zbrani podatki vključujejo protokolarne podatke spletnega strežnika. Vsakič, ko vstopate na našo spletno stran in vsakič, ko prenesete podatke, se vstopni podatki povezani s tem procesom shranijo v protokolarno mapo na naš strežnik. Vsak sklop podatkov vsebuje:

  • stran s katere je bila zahtevana nova stran ali mapa
  • ime zahtevane mape ali strani
  • datum in čas zahteve, če je bila zahteva uspešna in če se je v času zahteve dalo koristiti zmogljivosti strežnika
  • prenesena količina podatkov
  • IP naslov, ki vam je bil dodeljen s strani vašega ponudnika
  • v kolikor ste se vpisali v vaš uporabniški račun, tudi vaši vpisni podatki za relevantno spletno storitev
  • zaznava odjemalca (mobilni telefon, namizje, itd.)
  • posrednik

Tako shranjeni podatki se uporabljajo izključno anonimno za statistične namene.

1.2.2 Piškotki

Naše spletno mesto uporablja piškotke. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik ob obisku našega spletnega mesta in ne škodijo vaši strojni ali programski opremi. Dajejo nam podatke o tem, kolikokrat posameznik obišče našo stran in kaj ga zanima v teh obiskih. Piškotki sami ne vsebujejo nobenih podatkov, ki bi omogočali identifikacijo posameznika, če pa nam te podatke posredujete sami, na primer z registracijo, se ti lahko povežejo s podatki, ki so shranjeni v piškotku.  V pri vrsti služijo identifikaciji računalnika s katerega dostopate na spletno stran. Če se prijavite na spletno stran, se uporabijo piškotki za obvestilo strežniku preko katerega ste se prijavili, ali ste pooblaščeni za dostop do strani. Vsak piškotek ima datum veljavnosti, od katerega dalje izgubi veljavnost. Piškotke lahko kadarkoli odstranite ali brskalnik nastavite tako, da ne dovoli njihove namestitve.

Piškotki omogočajo sledenje gibanju uporabnika iz strani na stran znotraj spletne strani in celo iz spletne strani na spletno stran. Piškotki lahko izboljšajo komunikacijo med našim strežnikom in vašim računalnikom, kar omogoča bolj udobno uporabniško izkušnjo. Piškotkov lahko prihajajo tudi od drugih ponudnikov. Vaš brskalnik vam omogoča prikaz piškotkov na vašem računalniku, brisanje obstoječih ali namestitev vašega računalnika tako, da ne shrani vseh piškotkov na vaš trdi disk ali sploh nobenih. Prosimo upoštevajte, da nekatere funkcije (npr. prijava) ne bodo primerno delovale, če onesposobite privzem piškotkov.

Trenutno uporabljamo piškotke na naši spletni strani za sledeče namene, ki omogočajo primerno delovanje:

Ime piškotka Funkcija piškotka
Etracker piškotek Sledenje obiskovalcev, ki se vrnejo; opis pod 1.2.3.
Piškotki za ne-obstoječe seje (HiPP BabyClub) Ohranjajo prijavo v HiPP BabyClub v času vašega obiska na spletnem mestu, dokler se ne odjavite ali zaprete brskalnika, da bi vam bila omogočena dobra uporabniška izkušnja za različne storitve, ki jih ponuja spletno mesto in HiPP BabyClub.
Piškotki za ne-obstoječe seje (opomba o dojenju) Ustavitev pojavljanja opombe o dojenju za čas obiska na spletni strani.
Opomba o piškotkih Ustavitev pojavljanja opombe o piškotkih za čas obiska na spletni strani, dokler ne zaprete iskalnika.

1.2.3 etracker

Hipp.si in relevantne podstrani za zbiranje in shranjevanje podatkov uporabljajo etracker GmbH tehnologijo (“etracker”), kar omogoča izboljšavo storitev spletne strani. Ti podatki so lahko uporabljeni tudi za ustvarjanje uporabniških profilov pod psevdonimom. Za ta namen se lahko uporablja piškotke. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki so shranjene v predpomnilniku lokalnega brskalnika uporabnika spletne strani. Piškotki omogočajo prepoznavanje obiskovalčevega spletnega brskalnika. Podatki zbrani s tehnologijo etracker ne bodo uporabljeni za določanje osebne identitete obiskovalca spletne strani in ne bodo zbrani zato, da bi povezali osebne podatke s psevdonimom osebe, razen če  se omenjena oseba s tem strinja. Zbiranje in shranjevanje podatkov se lahko kadarkoli prekliče vezano na naslednje storitve:   

Ne vidite gumba? Prosimo deaktivirajte blokado za oglase in ponovno osvežite stran.

1.2.4 Drugi načini in metode sledenja

[...]

2. Individualni načini

2.1 Stik z nami

Na naši spletni strani nudimo tudi možnost, da stopite v stik z nami, če bi radi, da odgovorimo na vaše vprašanje. V takem primeru potrebujemo vaše ime in priimek ter vaš elektronski naslov, da vas lahko kontaktiramo. V kolikor nam zaupate tudi vašo telefonsko številko, vas bomo z veseljem poklicali nazaj in odgovorili na vaše vprašanje.

Vse podatke potrebujemo izključno zato, da odgovorimo na vaše vprašanje in jih ne bomo uporabili za prodajno komunikacijo ali katere druge promocijske namene. Če ste član HiPP Baby cluba, bomo osvežili vaše kontaktne podatke, če bo to potrebno.

Z veseljem vas bomo obvestili o podatkih, ki smo jih pridobili v zvezi z vami. Za podrobnosti, prosimo preberite področje »Kontakt«.

2.2 HiPP BabyClub

V HiPP BabyClub se lahko prijavite tako, da ustvarite profil za vas in za vašega otroka na hipp.si. Z včlanitvijo v HiPP BabyClub boste deležni mnogih prednosti, kot na primer vzorčke in darilca. Za pregled trenutnih vsebin in prednosti, prosimo pojdite na vstopno stran HiPP BabyCluba. Lahko sodelujete tudi v tekmovanjih in v nagradnih igrah. Če želite sodelovati na tekmovanjih in nagradnih igrah, upoštevajte naše pogoje uporabe. Poleg tega boste na vaš e-mail prejeli naše novičke za starše z uporabnimi informacijami in nasveti. Z našimi BabyClub e-novičkami boste prejemali tudi informacije o trenutnih ponudbah in novih izdelkih. Prejemanje e-novičk lahko kadarkoli zavrnete, tako da uporabite povezavo na koncu v sami e-novički, ali preko svojega profila na HiPP BabyClubu, če ste registrirani, kot uporabnik.

Z vašo registracijo v HiPP BabyClub bomo pridobili vaše ime in naslov, da bomo lahko stopili v kontakt z vami. Poleg tega bomo pridobili tudi naslov vaše elektronske pošte, da bomo lahko preverili vašo registracijo in vam poslali naše splošne novičke in novičke za starše. Pridobili bomo tudi ime in rojstni datum vašega otroka, da vam bomo lahko poslali vzorčke, ki še posebej ustrezajo starosti vašega otroka.

2.3 Novičke, poleg HiPP Baby cluba

Nudimo tudi možnost, da se vpišete (izpišete) med prejemnike dodatnih novičk o naših izdelkih. Za postopek registracije in komunikacijske namene pri vpisu pridobimo naslov, priimek in ime. Dodatno pridobimo vaš elektronski naslov, da lahko verificiramo vašo registracijo in vam lahko pošljemo novičke. 

Vedno si prizadevamo, da bi naše novičke še izboljšali. To vključuje tudi ocenjevanje novičk, npr. ali je elektronska pošta dosegla uporabnika, ali ste novičke odprli, katere povezave ste kliknili in ali je bilo aktivirano avtomatsko sporočilo o napaki.

Podatke pridobi in obdeluje izključno HiPP. Podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Povezano z registracijo na prejemanje novičk, se strinjate z opisano uporabo vaših podatkov. Kadarkoli lahko to soglasje prekličete in lahko tudi kadarkoli prekličete prejemanje novičk. Najlažje to storite z uporabo povezave vključene v novičke, ki vsebujejo tudi opis, kako se odjavite.  

3. Družabni mediji

Naša stran na družabnem omrežju Facebook vam prav tako nudi izdatno osebno podporo in možnost, da ostanete v kontaktu z nami. Pri aktivnostih na socialnih medijih prav tako lahko pridobimo vaše osebne podatke, npr. o profilu, ki ste ga ustvarili in preko t.i. socialnih vtičnikov, ki so implementirani v drugih povezanih spletnih straneh.

Če nam pošljete vprašanje z uporabo Facebooka, ga bomo posredovali odgovornemu oddelku. Podatke bomo uporabili izključno, da odgovorimo na vaše vprašanje in jih ne bomo posredovali tretjim osebam.

Da boste lahko stopili v kontakt z nami preko socialnih medijev, se morate pri njih najprej registrirati. Za ta namen, bodo podjetja, ki nudijo te storitve pridobila, shranila in uporabljala osebne podatke, če je to zahtevano. Mi nimamo nikakršnega vpliva na naravo, obseg in obdelavo teh podatkov. To se nanaša tudi na slike/videe naložene na socialna omrežja. Upoštevajte, da se pravice lahko prenesejo na ponudnike socialnih medijev. Podrobnosti in pogoje uporabe boste našli v pravilniku zadevnega ponudnika storitev.

To so storitve podjetij s sedežem v Združenih državah.:

Facebook Inc. (1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA)

Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA)

Če odprete spletno stran, ki pripada našemu spletnemu mestu, ki vsebuje tako možnost povezave, brskalnik vzpostavi neposredno povezavo s strežniki zadevnih podjetij. Vsebina povezave se prenaša neposredno v vaš brskalnik in je integrirana na spletni strani. Zato ne moremo vplivati na obseg podatkov, ki jih zadevna podjetja beležijo s pomočjo takšnih povezav. Informacije, ki vam jih nudimo so osnovane na podlagi našega trenutnega vedenja:

Z vključevanjem povezav zadevna podjetja pridobijo informacije o tem, da ste obiskali določene strani na internetu. Če ste že prijavljeni pri enem izmed omenjenih podjetij, lahko beležijo vpis v določen uporabniški račun, ki ste ga ustvarili pri njih. Če uporabljate določene povezave, bo vaš brskalnik poslal informacije o tem neposredno zadevnemu podjetju. V primeru, da nimate uporabniškega računa pri nobenem zgoraj omenjenih ponudnikov, je vseeno možnost, da izvejo za vaš IP naslov in ga shranijo.

Zato ni mogoče izključiti, da je vsakega obiskovalca naše spletne strani zaznalo zgoraj omenjeno podjetje na osnovi njihovega IP naslova in URL dostopa, čeprav obiskovalec ni niti kliknil na povezavo, niti ni registriran pri podjetju z uporabniškim računom.

Da bi izvedeli več o namenu in obsegu zbranih podatkov, njihovi nadaljnji obdelavi in uporabi s strani teh podjetij vaših pravicah in možnostih v zvezi s tem in nastavitvah, ki varujejo vašo zasebno sfero, se prosimo obrnite na pravilnik o zasebnosti, ki ga navaja:

Facebook: www.facebook.com/policy.php

Google: www.google.com/intl/de/policies/privacy/

4. Kontakt

Varuh osebnih podatkov za podjetje HiPP:

Mr. A. Maier
E-Mail: datenschutz@hipp.de
Georg-Hipp-Straße 7
85276 Pfaffenhofen