Izjava o varstvu osebnih podatkov

Pozdravljeni na naši spletni strani hipp.si in hvala za izkazan interes za naše podjetje in izdelke. Zaščito vaših podatkov jemljemo zelo resno. Zato bi vas radi seznanili s tem, kako upravljamo z vašimi osebnimi podatki. Spletno stran hipp.si omogoča HiPP GmbH & Co. Vertrieb KG, Pfaffenhofen (v nadaljevanju besedila kot HiPP).

HiPP zbira, hrani in obdeluje vaše osebne podatke, le če je to dovoljeno z zakonom ali če ste vi pristali na to. Osebni podatki ne bodo posredovani tretjim osebam. Te podatke uporabljamo za zagotavljanje informacij o prehrani, negi in razvoju vašega otroka in za predstavitev izdelkov ter storitev. Kadarkoli želite uveljavljati svoje pravice do zasebnosti (popravljanje informacij, izbris, omejitev obdelave ali prenosljivost podatkov) lahko kontaktirate našo službo za potrošnike. Seveda ste dobrodošli tudi, da se obrnete na odgovornega varuha osebnih podatkov. Pristojni varuh osebnih podatkov  je:

g. A. Maier
E-mail: datenschutz(at)hipp.de
Georg-HiPP-Straße 7
85276 Pfaffenhofen  

Pravna podlaga je člen 6 (1) Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov.

1. Obdelava osebnih podatkov

Vaše osebne podatke pridobimo tako, da nam jih zaupate sami ali da jih zberemo pri uporabi katere od naših storitev.

1.1 Podatki, ki nam jih zaupate

Našo spletno stran lahko uporabljate ne da bi nam neposredno zaupali vaše osebne podatke. Kolikor uporabljate določeno storitev, na primer HiPP Baby club, ste se vpisali med prejemnike novičk ali ste izpolnili obrazec za kontakt z nami, vas vprašamo po vaših osebnih podatkih. To na primer vključuje vaše osebno ime, e-pošto ali domači naslov. Omogoča nam hitrejše in uporabniku prijaznejše storitve. Nekaterih storitev vam brez prejema vaših osebnih podatkov ne moremo omogočiti. Za več podrobnosti  o vseh storitvah, ki jih nudimo na hipp.si, prosimo preberite področje 2 tega pravilnika o zasebnosti.

1.2 Podatki, ki jih pridobimo pri uporabi naših storitev

Nekatere podatke pridobimo takoj, ko obiščete našo spletno stran.

1.2.1 Protokolarni podatki

Avtomatsko zbrani podatki vključujejo protokolarne podatke spletnega strežnika. Vsakič, ko vstopate na našo spletno stran in vsakič, ko prenesete podatke, se vstopni podatki povezani s tem procesom shranijo v protokolarno mapo na naš strežnik. Vsak sklop podatkov vsebuje:

  • stran s katere je bila zahtevana nova stran ali mapa
  • ime zahtevane mape ali strani
  • datum in čas zahteve, če je bila zahteva uspešna in če se je v času zahteve dalo koristiti zmogljivosti strežnika
  • prenesena količina podatkov
  • IP naslov, ki vam je bil dodeljen s strani vašega ponudnika
  • v kolikor ste se vpisali v vaš uporabniški račun, tudi vaši vpisni podatki za relevantno spletno storitev
  • zaznava odjemalca (mobilni telefon, namizje, itd.)
  • posrednik

Tako shranjeni podatki se uporabljajo izključno anonimno za statistične namene.

1.2.2 Piškotki

Naše spletno mesto uporablja piškotke. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik ob obisku našega spletnega mesta in ne škodijo vaši strojni ali programski opremi. Dajejo nam podatke o tem, kolikokrat posameznik obišče našo stran in kaj ga zanima v teh obiskih. Piškotki sami ne vsebujejo nobenih podatkov, ki bi omogočali identifikacijo posameznika, če pa nam te podatke posredujete sami, na primer z registracijo, se ti lahko povežejo s podatki, ki so shranjeni v piškotku.  V pri vrsti služijo identifikaciji računalnika s katerega dostopate na spletno stran. Če se prijavite na spletno stran, se uporabijo piškotki za obvestilo strežniku preko katerega ste se prijavili, ali ste pooblaščeni za dostop do strani. Vsak piškotek ima datum veljavnosti, od katerega dalje izgubi veljavnost. Piškotke lahko kadarkoli odstranite ali brskalnik nastavite tako, da ne dovoli njihove namestitve.

Piškotki omogočajo sledenje gibanju uporabnika iz strani na stran znotraj spletne strani in celo iz spletne strani na spletno stran. Piškotki lahko izboljšajo komunikacijo med našim strežnikom in vašim računalnikom, kar omogoča bolj udobno uporabniško izkušnjo. Piškotkov lahko prihajajo tudi od drugih ponudnikov. Vaš brskalnik vam omogoča prikaz piškotkov na vašem računalniku, brisanje obstoječih ali namestitev vašega računalnika tako, da ne shrani vseh piškotkov na vaš trdi disk ali sploh nobenih. Prosimo upoštevajte, da nekatere funkcije (npr. prijava) ne bodo primerno delovale, če onesposobite privzem piškotkov.

Trenutno uporabljamo piškotke na naši spletni strani za sledeče namene, ki omogočajo primerno delovanje:

Ime piškotkaFunkcija piškotka
Etracker piškotekSledenje obiskovalcev, ki se vrnejo; opis pod 1.2.3.
Piškotki za ne-obstoječe seje (HiPP BabyClub)Ohranjajo prijavo v HiPP BabyClub v času vašega obiska na spletnem mestu, dokler se ne odjavite ali zaprete brskalnika, da bi vam bila omogočena dobra uporabniška izkušnja za različne storitve, ki jih ponuja spletno mesto in HiPP BabyClub.
Piškotki za ne-obstoječe seje (opomba o dojenju)Ustavitev pojavljanja opombe o dojenju za čas obiska na spletni strani.
Opomba o piškotkihUstavitev pojavljanja opombe o piškotkih za čas obiska na spletni strani, dokler ne zaprete iskalnika.

1.2.3 etracker

Hipp.si in relevantne podstrani za zbiranje in shranjevanje podatkov uporabljajo etracker GmbH tehnologijo (“etracker”), kar omogoča izboljšavo storitev spletne strani. Ti podatki so lahko uporabljeni tudi za ustvarjanje uporabniških profilov pod psevdonimom. Za ta namen se lahko uporablja piškotke. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki so shranjene v predpomnilniku lokalnega brskalnika uporabnika spletne strani. Piškotki omogočajo prepoznavanje obiskovalčevega spletnega brskalnika. Podatki zbrani s tehnologijo etracker ne bodo uporabljeni za določanje osebne identitete obiskovalca spletne strani in ne bodo zbrani zato, da bi povezali osebne podatke s psevdonimom osebe, razen če  se omenjena oseba s tem strinja. Zbiranje in shranjevanje podatkov se lahko kadarkoli prekliče vezano na naslednje storitve:   

Ne vidite gumba? Prosimo deaktivirajte blokado za oglase in ponovno osvežite stran.

1.2.4 Piksel

Sledilni piksli, spletni svetilniki (web beacons), jasni GIF-ji (clear GIFs) ali podobne tehnologije (skupaj znane kot "piksli") so majhne slike velikosti slikovnega elementa, ki so vstavljene na spletno stran. Te slike so brezbarvne in transparentne, tako da izpolnjujejo samo tehnično funkcijo in ne omejujejo uporabe vaše spletne strani. Piksli se na primer uporabljajo za spremljanje, kako pogosto se prijavite na spletno stran ali kako učinkovita je oglaševalska akcija. Piksli se pogosto uporabljajo skupaj s piškotki, ki so potrebni za tehnično funkcionalnost in za prijavo vašega ugovora.

Na spletni strani HiPP uporabljamo piksel za merjenje učinkovitosti naših oglaševalskih akcij. To pomeni, da štejemo, katere skupine oglasov so privedle do določenega števila obiskovalcev na naši spletni strani. Cilj je izboljšati oglaševalski medij in njihovo umestitev. Štetje ni vezano na določeno osebo, temveč zgolj na statistično raziskovanje. S tem štetjem lahko kadar koli nasprotujete, kar bo upoštevano v prihodnje. Trenutno za sledenje uporabljamo naslednje sledilne piksle, s katerimi lahko nasprotujete s klikom na naslednje povezave:

[Insert links/link texts here]

Opomba: če izbrišete piškotke, shranjene v vašem brskalniku, boste morda morali po ugovoru znova klikati na te povezave, saj bo opuščanje dokumentirano v piškotkih.

1.2.5 Google AdWords

Uporabljamo Googlovo sledenje konverzijam (Google Conversion Tracking), Google Inc. (1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA, "Google«  analitična storitev ). V tem procesu Google AdWords v računalnik namesti piškotek ("piškotek konverzije"), v kolikor ste na naše spletno mesto prišli prek Googlovega oglasa. Ti piškotki prenehajo veljati po 30 dneh in ne služijo za osebno identifikacijo, temveč samo pomagajo prepoznati, da ste kliknili na enega od naših oglasov in ste bili tako preusmerjeni na našo spletno stran. Vsak uporabnik programa AdWords prejme drug piškotek,  zato se piškotki ne morejo preusmeriti na spletne strani upraviteljev AdWords. Podatki, pridobljeni s pomočjo piškotka konverzije, služijo za statistiko konverzij za upravitelje AdWords, ki so izbrali sledenje konverzijam. Upravitelji AdWords ugotovijo skupno število uporabnikov, ki so kliknili na njihov oglas in so bili preusmerjeni na spletno mesto z oznako sledenje konverzijam. Vendar pa ne prejmejo nobenih informacij, s katerimi bi bili uporabniki lahko osebno identificirani. Če ne želite sodelovati v postopku sledenja, ga lahko deaktivirate prek upravitelja nastavitev za oglase (https://adssettings.google.com/authenticated?hl=sl) ali zavrnete namestitev piškotka s prilagoditvijo nastavitev brskalnika. Za sledenje konverzijam lahko tudi deaktivirate piškotke, tako da nastavite brskalnik, da blokirate piškotke iz domene "googleadservices.com".

2. Individualni načini

2.1 Stik z nami

Na naši spletni strani nudimo tudi možnost, da stopite v stik z nami, če bi radi, da odgovorimo na vaše vprašanje. V takem primeru potrebujemo vaše ime in priimek ter vaš elektronski naslov, da vas lahko kontaktiramo. V kolikor nam zaupate tudi vašo telefonsko številko, vas bomo z veseljem poklicali nazaj in odgovorili na vaše vprašanje.

Vse podatke potrebujemo izključno zato, da odgovorimo na vaše vprašanje in jih ne bomo uporabili za prodajno komunikacijo ali katere druge promocijske namene. Če ste član HiPP Baby cluba, bomo osvežili vaše kontaktne podatke, če bo to potrebno.

Z veseljem vas bomo obvestili o podatkih, ki smo jih pridobili v zvezi z vami. Za podrobnosti, prosimo preberite področje »Kontakt«.

2.2 HiPP BabyClub

V HiPP BabyClub se lahko prijavite tako, da ustvarite profil za vas in za vašega otroka na hipp.si. Z včlanitvijo v HiPP BabyClub boste deležni mnogih prednosti, kot na primer vzorčkov in darilc. Za pregled trenutnih vsebin in prednosti, prosimo pojdite na vstopno stran HiPP BabyCluba.  

Z vašo registracijo v HiPP BabyClub bomo pridobili vaše ime in naslov, da bomo lahko stopili v kontakt z vami. Poleg tega bomo pridobili tudi naslov vaše elektronske pošte, da bomo lahko preverili vašo registracijo in vam poslali naše splošne novičke in novičke za starše. Pridobili bomo tudi ime in rojstni datum vašega otroka, da vam bomo lahko poslali novičke za starše in vzorčke, ki še posebej ustrezajo starosti vašega otroka. Prosimo prepričajte se, da so podatki vašega profila, še posebno vaša elektornska pošta in naslov pravilni, sicer ne boste mogli prejemati naših darilc in drugih ugodnosti. 

Poleg tega vas prosimo, da ob prvi registraciji navedete uporabniško ime. Če želite sodelovati pri naših interaktivnih ponudbah, bo prikazano vaše uporabniško ime, ki bo prikazalo vaš prispevek. Uporabniško ime se na primer uporablja pri ocenjevanju izdelkov. Vaši prispevki so objavljeni pod vašim uporabniškim imenom in so vidni drugim obiskovalcem. Ko izberete uporabniško ime, ne uporabljajte svojega pravega imena, če ne želite, da se te informacije objavijo. 

Kot član kluba lahko sodelujete tudi v tekmovanjih in v nagradnih igrah. Če želite sodelovati na tekmovanjih in nagradnih igrah, upoštevajte naše pogoje uporabe  in pogoje sodelovanja, ki jih boste našli na posamezni strani tekmovanja ali nagradne igre. V okviru natečaja se včasih zbirajo in objavljajo osebni podatki, kot so osebna slika in opisi slike, ki ste jih predložili. V primeru fotografskega natečaja se posamezne slike z dodanim komentarjem uporabnika in otrokovim imenom shranijo in objavijo v javno vidni galeriji.  

Sodelujoči uporabniki se strinjajo, da lahko objavimo imena in prve začetnice priimkov oziroma ustrezne izbrane podatke zmagovalcev na naši spletni strani. Nekatere nagrade zagotavljajo partnerska podjetja. V kolikor je to potrebno za odkup ali dostavo nagrad, našim partnerjem zagotavljamo ustrezne osebne podatke za obdelavo natečaja ali nagradno igro v okviru strogo urejene pogodbe za obdelavo podatkov o naročilu. To so lahko: vaše ime, e-poštni naslov ali poštni naslov, ki so shranjeni v vašem profilu kluba. Pri nekaterih tekmovanjih ali nagradnih igrah sodelovanje zahteva izpolnitev dodatnih nalog, kot je priporočanje prijatelja ali reševanje sestavljanke. V tem primeru evidentiramo, ali so izpolnjeni vsi pogoji za sodelovanje, da se omogoči pošteno izvajanje tekmovanja ali nagradne igre in zaščita pred zlorabo teh tehničnih funkcij. 

Poleg tega boste na vaš e-mail prejeli naše novičke za starše z uporabnimi informacijami in nasveti. Z našimi BabyClub e-novičkami boste prejemali tudi informacije o trenutnih ponudbah in novih izdelkih. Prejemanje e-novičk lahko kadarkoli zavrnete, tako da uporabite povezavo na koncu v sami e-novički, ali preko svojega profila na HiPP BabyClubu, če ste registrirani, kot uporabnik.  

Če ne želite več prejemati vzorcev izdelkov ali želite prekiniti članstvo v HiPP BabyClubu, nam pišite preko kontaktnega obrazca.

2.3 Novičke, poleg tistih s HiPP BabyClub-a

Nudimo tudi možnost, da se vpišete (izpišete) med prejemnike dodatnih novičk o naših izdelkih in posebnih ponudbah. Za postopek registracije in komunikacijske namene pri vpisu pridobimo vaš naziv, ime in priimek. Dodatno pridobimo vaš elektronski naslov, da lahko verificiramo vašo registracijo in vam lahko pošljemo novičke. Podatki, zbrani med registracijo, se uporabljajo samo za pošiljanje novičk. Zbrani podatki niso namenjeni zunanjim podjetjem, ki niso vključeni v lastno uporabo, niti se ne prenesejo na druge tretje osebe. Enako velja za nadaljnje podatke, ki jih zbiramo pri registraciji za posebne ponudbe, kot je določeno v posebnih obvestilih o varstvu podatkov za posebno ponudbo.  

Vedno si prizadevamo, da bi naše novičke še izboljšali. To vključuje tudi statistično vrednotenje pošiljanja novičk, npr. koliko e-poštnih sporočil je bilo poslanih v celoti, koliko od teh je bilo odprtih in kako pogosto ste kliknili povezave, vdelane v novičke. To je neosebna ocena; zato ne preverjamo, ali ste odpirali posamezne novičke ali katere povezave ste kliknili iz katerega e-poštnega naslova.

Povezano z registracijo na prejemanje novičk, se strinjate z opisano uporabo vaših podatkov. Kadarkoli lahko to soglasje prekličete in lahko tudi kadarkoli prekličete prejemanje novičk. Najlažje to storite z uporabo povezave vključene v novičke, ki vsebujejo tudi opis, kako se odjavite.  

2.4 Tekmovanja in nagradne igre

Na naši spletni strani lahko sodelujete v tekmovanjih in nagradnih igrah. Da bi vam lahko omogočili to storitev, od vas pred sodelovanjem zberemo osebne podatke, ki so za to potrebni. To navadno vključuje vaše ime, e-pošto in poštni naslov, v nekaterih primerih pa tudi vašo telefonsko številko. Ti podatki se uporabljajo izključno za izvajanje in obdelavo tekmovanja ali nagradne igre. Po končanem sodelovanju ne boste prejeli nobenih oglasov iz sistema HiPP. Če želite prejemati naše novičke, se lahko prijavite ločeno.

Včasih na naši spletni strani objavljamo imena zmagovalcev. Nekatere nagrade ponujajo partnerska podjetja. V kolikor je potrebno za odkup ali oddajo nagrad, našim partnerjem zagotavljamo ustrezne osebne podatke za obdelavo tekmovanja ali nagradne igre, na primer vaše ime ali vaš e-poštni naslov ali poštni naslov. Nekatera tekmovanja ali nagradne igre za sodelovanje zahtevajo, da opravite dodatne naloge. V tem primeru napišemo, ali so izpolnjeni vsi pogoji za sodelovanje, da se omogoči pošteno izvajanje tekmovanja ali nagradne igre in da se zaščiti pred zlorabo ustreznih tehničnih funkcij.

3. Družabni mediji

Naša stran na družabnem omrežju Facebook vam prav tako nudi izdatno osebno podporo in možnost, da ostanete v kontaktu z nami. Pri aktivnostih na socialnih medijih prav tako lahko pridobimo vaše osebne podatke, npr. o profilu, ki ste ga ustvarili in preko t.i. socialnih vtičnikov, ki so implementirani v drugih povezanih spletnih straneh.

Če nam pošljete vprašanje z uporabo Facebooka, ga bomo posredovali odgovornemu oddelku. Podatke bomo uporabili izključno, da odgovorimo na vaše vprašanje in jih ne bomo posredovali tretjim osebam.

Da boste lahko stopili v kontakt z nami preko socialnih medijev, se morate pri njih najprej registrirati. Za ta namen, bodo podjetja, ki nudijo te storitve pridobila, shranila in uporabljala osebne podatke, če je to zahtevano. Mi nimamo nikakršnega vpliva na naravo, obseg in obdelavo teh podatkov. To se nanaša tudi na slike/videe naložene na socialna omrežja. Upoštevajte, da se pravice lahko prenesejo na ponudnike socialnih medijev. Podrobnosti in pogoje uporabe boste našli v pravilniku zadevnega ponudnika storitev.

To so storitve podjetij s sedežem v Združenih državah.:

Facebook Inc. (1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA)

Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA)

Če odprete spletno stran, ki pripada našemu spletnemu mestu, ki vsebuje tako možnost povezave, brskalnik vzpostavi neposredno povezavo s strežniki zadevnih podjetij. Vsebina povezave se prenaša neposredno v vaš brskalnik in je integrirana na spletni strani. Zato ne moremo vplivati na obseg podatkov, ki jih zadevna podjetja beležijo s pomočjo takšnih povezav. Informacije, ki vam jih nudimo so osnovane na podlagi našega trenutnega vedenja:

Z vključevanjem povezav zadevna podjetja pridobijo informacije o tem, da ste obiskali določene strani na internetu. Če ste že prijavljeni pri enem izmed omenjenih podjetij, lahko beležijo vpis v določen uporabniški račun, ki ste ga ustvarili pri njih. Če uporabljate določene povezave, bo vaš brskalnik poslal informacije o tem neposredno zadevnemu podjetju. V primeru, da nimate uporabniškega računa pri nobenem zgoraj omenjenih ponudnikov, je vseeno možnost, da izvejo za vaš IP naslov in ga shranijo.

Zato ni mogoče izključiti, da je vsakega obiskovalca naše spletne strani zaznalo zgoraj omenjeno podjetje na osnovi njihovega IP naslova in URL dostopa, čeprav obiskovalec ni niti kliknil na povezavo, niti ni registriran pri podjetju z uporabniškim računom.

Da bi izvedeli več o namenu in obsegu zbranih podatkov, njihovi nadaljnji obdelavi in uporabi s strani teh podjetij vaših pravicah in možnostih v zvezi s tem in nastavitvah, ki varujejo vašo zasebno sfero, se prosimo obrnite na pravilnik o zasebnosti, ki ga navaja:

Facebook: www.facebook.com/policy.php

Google: www.google.com/intl/de/policies/privacy/

4. Kontakt

Varuh osebnih podatkov za podjetje HiPP:

Mr. A. Maier
E-Mail: datenschutzhippde
Georg-Hipp-Straße 7
85276 Pfaffenhofen

5. HiPP aplikacija za otroke/HiPPiS aplikacija

Otroci in starši se lahko s HiPPiS živalicami srečajo v otroški aplikaciji HiPP v različnih izobraževalnih igrah in treh razburljivih zgodbah. Aplikacija je jasno strukturirana in enostavna za uporabo ter nudi skupno osem različnih izobraževalnih iger, pa tudi raznolike in zabavne pustolovske zgodbe za glasno branje,  ter spodbuja razvoj kognitivnih veščin na igriv način. Ne glede na to, ali se učijo barve ali številke, ugibajo glas živali ali sestavljajo puzle – so igre primerne za malčke in majhne otroke saj imajo pet različnih stopenj težavnosti. Informacije o HiPPiS aplikaciji za otroke najdete tukaj.

Za izboljšanje ponudbe aplikacije uporabljamo storitev Google Analytics, storitev spletne analitike, ki jo zagotavlja Google Inc. (»Google«). Storitev Google Analytics uporablja "piškotke", ki so besedilne datoteke, nameščene na pametnem telefonu, ki pomagajo spletni strani analizirati, kako uporabljate spletno mesto. Podatke, ki jih piškotek pridobi o vaši uporabi te spletne strani, običajno pošlje Googlu na strežnik v ZDA in jih shrani. Anonimizacija IP-ja v tej aplikaciji je omogočena tako, da bo Google vnaprej določil IP naslov uporabnika v državah članicah Evropske unije ali v drugih državah, ki so podpisale Sporazum o evropskem gospodarskem prostoru. Samo v izjemnih primerih bo celotni naslov IP poslan Googlu za shranjevanje na strežniku v ZDA in bo skrajšan tam. Google bo v imenu upravljavca te aplikacije uporabil te podatke za ocenjevanje uporabe aplikacije, zbiranje poročil o dejavnostih spletnega mesta in zagotavljanje drugih storitev za operaterje spletnih mest, ki se nanašajo na uporabo. Google ne bo povezal vašega IP-naslova, ki ga vaš pametni telefon prenese v okviru storitve Google Analytics, z drugimi podatki, ki jih ima Google. Lahko zavrnete uporabo piškotkov tako, da izberete ustrezne nastavitve v vašem brskalniku; vendar upoštevajte, da če to storite, morda ne boste mogli uporabljati celotne funkcije te aplikacije. Preprečite lahko tudi pridobivanje podatkov v zvezi z vašo uporabo aplikacije (vključno z vašim naslovom IP), ki ga ustvarijo piškotki, in obdelavo teh podatkov s strani Googla:

Več informacij o storitvah Google Analytics in o Izjavi o varstvu osebnih podatkov najdete na naslovu: www.google.com/intl/de/analytics/privacyoverview.html
Splošna Izjava o varstvu osebnih podatkov Googla je na voljo tukaj: https://www.google.de/intl/de/policies/

Uporabljamo tudi storitev Firebase, da ugotovimo, kateri oglaševalski material vodi do namestitve aplikacije in kako pogosto se to zgodi. Ta ocena se izvaja izključno v anonimizirani obliki. Storitev Firebase je del podjetja Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA. Izjavo o varovanju podatkov Firebase lahko najdete tukaj: www.firebase.com/terms/privacy-policy.html

Zbiranje podatkov lahko Firebase preprečite tako, da kliknete gumb za diagnozo in servisiranje, kot je prikazano zgoraj. Tudi ta storitev je potem onemogočena.