Skip to main content

HiPP posebna mlečna formula

HiPP AR – Posebna mlečna formula za dojenčke nagnjene k povečanemu polivanju

V kolikor vaš dojenček preveč poliva, potem mu bo pomagala HiPP AR ekološka mlečna formula. To je posebna mlečna formula, ki preprečuje polivanje.

HiPP AR mlečni formuli so dodane prehranske vlaknine iz semen rožičevca. Te vlaknine po pripravi mleka nabreknejo, kar naredi mlečno formulo bolj gosto in kremasto in zagotavlja, da ta ostane v želodčku. Uhajanje (refluks) v požiralnik se zmanjša (anti-refluks).


Opozorilo:

Začetno mleko za dojenčke HiPP Anti Reflux je proizvod primeren za prehrano dojenčkov nagnjenih k povečanemu polivanju, pod nadzorom strokovnjaka, od rojstva dalje kot edini vir prehrane in od 6. meseca dalje kot del mešane prehrane. Mlečna hrana HiPP AR ni primerna za dojenčke, ki so nagnjeni k alergijam. Mlečne hrane HiPP AR ne uporabljajte v primeru dokazane alergije ali suma na alergijo na beljakovine kravjega mleka. Po uporabi mlečne hrane HiPP AR, naj bi vašemu dojenčku odleglo že v nekaj dneh. Če izboljšanja ne opazite, se o tem posvetujte z vašim pediatrom. Izdelek ni primeren za paranteralno uporabo.


HiPP Comfort - za prehransko uravnavanje napenjanja, kolik* in zaprtosti pri dojenčkih

Posebna mlečna formula HiPP Comfort je hrana za posebne prehranske namene za uravnavanje vetrov, z laktozo pogojenih kolikov in zaprtja pri dojenčkih. Ni redko, da imajo v prvih tednih ali mesecih dojenčki občutljivo prebavo. Njihov prebavni sistem pogosto še ni popolnoma razvit, kar lahko privede do vetrov, kolik in zaprtja, ki ga pogosto spremlja jok. Zahvaljujoč svoji posebni sestavi je mlečna formula HiPP Comfort lahko prebavljiva, uravnava in zmehča blato vašega otroka in pomaga vašemu dojenčku izboljšati črevesno floro.


Posebna receptura za zadovoljitev prehranskih potreb vašega dojenčka:

 • Z manj laktoze: ker imajo nekateri dojenčki težave s prebavo laktoze je vsebnost laktoze v tej formuli nižja kot v običajnih mlečnih formulah.
 • Lažje prebavljiva maščoba: po svoji strukturi je zelo podobna strukturi maščobnih kislin, ki jih vsebuje materino mleko.
 • Hidrolizirane beljakovine: za dojenčke so lažje prebavljive.
 • Galato-oligosaharidi (GOS), pridobljeni iz laktoze: učinkovito mehčajo blato.
 • L. fermentum - Naravne mlečnokislinske kulture: prvotno pridobljene iz materinega mleka. Materino mleko vsebuje veliko število naravnih kultur mlečnokislinskih bakterij, ki se lahko razlikujejo od matere do matere.
 • Dolgoverižne večkratnenasičene maščobne kisline omega-3 in omega-6 (LCP): zlasti v prvih mesecih življenja so te zelo pomembne za dojenčke, saj njihovo telo samo še ne more proizvesti zadostnih količin.
 • HiPP Comfort posebna mlečna formula je primerna tudi za dojenčke, ki so nagnjeni k razvoju alergij.


Nasveti in koristne informacije za starše v primeru vetrov, kolik in zaprtja:

 1. Podiranje kupčka: svojemu malčku podrite kupček po vsakem obroku. Če vaš otrok pije zelo hitro, priporočamo, da to storite tudi med hranjenjem.
 2. Položaj letala proti bolečinam v trebuščku: Otroka položite z obrazom navzdol na podlaket in z roko podprite njegovo glavo. Tako lahko enostavno nosite otroka in ga držite tesno ob sebi.
 3. Masaža trebuščka s toplim oljem: to lahko ugodno vpliva na počutje in ublaži simptome.
 4. Mirna in dosledna rutina: poskrbite, da boste v tem neprijetnem času otroku ustvarili mirno in varno vzdušje.
 5. Pravilna priprava formule za hranjenje: dosledno upoštevajte količino mlečnega prahu in vode ter temperaturo vode, natančno tako kot je navedeno v navodilih za pripravo, da bo vaš otrok dobil dovolj tekočine.
 6. Če to ne pomaga, se posvetujte s svojim pediatrom: če vaš otrok še vedno trpi zaradi kolik, zaprtja ali vetrov, se posvetujte s svojim pediatrom. Za mehčanje in uravnavanje odvajanja blata lahko priporočijo uporabo posebne mlečne formule, kot je npr. HiPP Comfort.


Opozorilo:

Začetno mleko za dojenčke HiPP Comfort je proizvod primeren za prehrano dojenčkov nagnjenih k povečanemu napenjanju, laktozno pogojenim kolikam in zaprtosti pod zdravniškim nadzorom, od rojstva dalje kot edini vir prehrane in od 6. meseca dalje kot del mešane prehrane. Mlečna hrana HiPP Comfort je primerna tudi za dojenčke, ki so nagnjeni k alergijam. Mlečne hrane HiPP Comfort pa ne uporabljajte v primeru dokazane alergije ali suma na alergijo na beljakovine kravjega mleka. Po uporabi mlečne hrane HiPP Comfort, naj bi vašemu dojenčku odleglo že v nekaj dneh. Če izboljšanja ne opazite, se o tem posvetujte z vašim pediatrom. Izdelek ni primeren za paranteralno uporabo.

Najdeni izdelki: {{ countAllLabel }}