Skip to main content

Losjon z mlekom

Spletni nakup

HiPP več kot ekološko

HiPP Organic pečat zagotavlja najvišjo kakovost in jamči, da presegamo zakonske zahteve za ekološko pridelavo.

  • Neguje kožo z naravnim mandljevim oljem. Losjon je idealen tudi za nego kože odraslih.
  • Hitro se vpije in kožo naredi nežno.
  • izdelano s pomočjo 100% zelene elektrike v CO2 nevtralnem proizvodnem obratu
  • embalažo lahko 95% recikliramo
  • Brez mineralnih olj in razvito tako, da je tveganje za razvoj alergij minimalno.
  • brez dišav, ki utegnejo povzročati alergije (v skladu z Direktivo)
  • brez parabenov, brez eteričnih olj
  • brez silikonov, brez sestavin živalskega izvora
  • Koža izdelek dobro prenaša. Dermatološko preizkušeno.
  • 98,68% staršev bi HiPP Babysanft losjon priporočilo dalje!
vsebuje 350 ml
nadaljnje informacije Poglej deklaracijo za več informacij (PDF)

Št. Izdelka: DA90308

Veselimo se pridobiti vaše mnenje!

Losjon z mlekom

Otroška koža je veliko tanjša kot koža odraslih ljudi, struktura zgornje plasti kože pa je ohlapnejša in manj odporna. To pomeni, da kožna bariera še ne ščiti tako dobro pred osnaževalci in koža je bolj občutljiva na okolje. Naravni kislinski zaščitni sloj kože se pri novorojenčkih oblikuje šele po nekaj tednih in se tudi pri starejših otrocih regenerira precej počasneje kot pri odraslih. Ta sloj ima zelo pomembno funkcijo: varuje pred bakterijami in povzročitelji bolezni.

Zgornja plast kože pri otrocih vsebuje več vlage kot pri odraslih. Hkrati pa se proizvaja manj sebuma (lojnice kože izločajo sebum, maščobno snov, ki ustvarja učinkovito bariero pred bakterijami.). To pomeni, da je koža dojenčkov in starejših otrok prekrita z zelo tanko plastjo vode in maščobe, zato se zlahka izsuši, slabša pa je tudi zaščita pred mrazom in poškodbami. 

Znanstveni intervju – dermatolog odgovarja na pogosta vprašanja.

Za previjanje potrebujete previjalno mizo oziroma komodo s previjalno podlogo in nekaj plenic prave velikosti. Prav tako pridejo prav brisače, toplotna svetilka, krema za plenični izpuščaj, olje za dojenčke in vlažilni robčki. Slednji so za previjanje zelo praktični tudi, kadar niste doma. Ko se morate znebiti uporabljenih plenic, pa prav pridejo vrečke za odlaganje uporabljenih pleničk. 

Ali boste plenični predel raje očistili z vodo ali z vlažilnimi robčki, je odvisno od vas in predvsem od tipa otrokove kože. Pri posebej občutljivi koži, ki je nagnjena k rdečici in alergijam, priporočamo uporabo vode, krpic za umivanje in vate. Če koža ni posebej občutljiva, pa lahko uporabite tudi neodišavljene vlažilne robčke z visoko vsebnostjo vode ali suhe krpice za umivanje, ki jih lahko namočite v vodi ali otroškem olju. Vlažilni robčki so zelo priročni, kadar niste doma. Za karkoli se boste odločili, pa pleničnega predela pa čiščenju oziroma umivanju ne pozabite osušiti.

Naša ekipa vam je na voljo za vaša vprašanja.

Na kontaktni obrazec

Naslednji izdelki v tej skupini