Skip to main content
od 12. meseca dalje

HiPP 3 Junior COMBIOTIC®

Spletni nakup

Omega-3 – pomembno za možganske in živčne celice

 • Koda za popust na spletni nakup: HIPPmleko10
 • NOVA RECEPTURA z Metafolin®om
 • Vsebuje naravne mlečno kislinske kulture, originalno izolirane iz materinega mleka.
 • Vsebuje pomembne prehranske vlaknine (GOS - galaktooligosaharide - pridobljeni iz laktoze).
 • vitamin D - za zdrave kosti
 • železo
 • brez glutena
 • starosti primerno nasitno
 • vitamin C - ima vlogo pri delovanju imunskega sistema.

Metafolin® je registrirana blagovna znamka podjetja Merck KGaA, Darmstad, Nemčija.

HiPP Vodnik po nakupovanju v EU

vsebuje 500g
priporočen čas hranjenja skozi cel dan, zjutraj, dopoldan, opoldan, popoldan, zvečer, med obroki
nadaljnje informacije Poglej deklaracijo za več informacij (PDF)

Št. Izdelka: AL2097-04

Veselimo se pridobiti vaše mnenje!

HiPP 3 Junior COMBIOTIC®

Pri pripravi stekleničke vedno natanko sledite navodilom na embalaži. Da bi dojenčku zagotovili optimalno ravnotežje hranil in da bo mlečno formulo lepo prebavil, je pomembno, da se natančno držite odmerkov mlečnega prahu in vode, ki sta navedena na embalaži. Ker dojenčkov imunski sistem še ni popolnoma razvit, se vedno držite higienskih pravil: stekleničko pripravite tik pred obrokom in ne vnaprej. Vaše roke, merica in vsi deli stekleničke morajo biti čisti in suhi. Vodo, ki jo uporabljate za pripravo mlečne formule, vedno prekuhajte

Več informacij o pripravi stekleničke

Mlečno formulo morate vedno pripraviti na novo, pred vsakim obrokom in jo takoj uporabiti. Iz higienskih razlogov vam svetujemo, da pripravljeno formulo porabite tekom običajnega hranjenja v roku od pol ure do največ ene ure. Ostankov ne smete ponovno uporabiti – mleko/mlečna formula je namreč odlično gojišče za bakterije, ki se zelo hitro razmnožujejo, zlasti pri mlačnih temperaturah. To je tudi razlog, da že pripravljene formule ne smete shranjevati v hladilniku, saj se tudi tu lahko razmnožujejo nekatere bakterije. 

Zavoj iz folije zagotavlja optimalno svežino in aromo, zato priporočamo, da mleko v prahu pustite v njej tudi, če uporabljate HiPPovo škatlo za shranjevanje mleka. Zavoj s formulo preprosto postavite v škatlo. To poskrbi tudi, da škatla ostane bolj ali manj čista, vi pa se izognete nenamernemu mešanju dveh različnih formul. Na zavoj iz folije so poleg tega natisnjeni tudi vsi proizvodni podatki, kar nam lahko pride prav. Če imate glede formule kakšno vprašanje za nas, so ti podatki zelo pomembni. Če kartonske škatle ali zavoja, v kateri je bila formula, nimate več, ne moremo več identificirati mleka v prahu in vedeti, iz katere serije je. 

Apetit vašega otroka se lahko razlikuje od dneva do dneva, pa tudi od apetita drugih dojenčkov. Količine, navedene na embalaži, predstavljajo zgolj povprečje, ki ga zaužijejo dojenčki te starosti. Zlasti v prvih nekaj mesecih življenja dojenčki dobro vedo, koliko morajo popiti, in vam bodo to tudi jasno pokazali.

Zato vam ni treba skrbeti, če je v steklenički ostalo še kaj formule – to pomeni le, da ima otrok že dovolj. Ostankov pripravljene formule ne uporabljajte. 

Če vam je od formule, ki ste jo uporabljali do sedaj, ostalo še kaj mlečnega prahu, lahko na novo formulo preidete postopoma, po eno stekleničko naenkrat. Se pravi, da z novo formula vsak dan zamenjate še eno dodatno stekleničko. Tako bo prehod potekal mirno in brez težav. Pri tem pa morate vedeti, da mešanje dveh različnih formul v eni steklenički ni priporočljivo. 

Na žalost se tovrstne dezinformacije pojavljajo vedno znova. Zaradi nadaljevalnih formul, ki se uporabljajo dandanes, vaš otrok ne bo predebel.

V preteklosti je veljalo, da dojenčki od 4. meseca starosti naprej potrebujejo več kalorij, zato so takrat nadaljevalne formule vsebovale bistveno več škroba in včasih celo sladkorja. Zdravniki in nutricionisti so to videli kot potencialno tveganje za prekomerno hranjenje in kalorična vrednost nadaljevalnih formul je bila pozneje prilagojena tako, da je bolj podobna vrednosti začetnih formul. Od konca leta 2008 direktiva EU predpisuje, da začetne in nadaljevalne formule ne smejo vsebovati več kot 70 kcal/100 ml.

Kalorična vrednost sodobnih nadaljevalnih formul tako ni daleč od vrednosti začetnih formul, je pa vsebnost škroba v nadaljevalnih formulah večja, zaradi česar so te formule veliko bolj kremaste. HiPPove nadaljevalne formule preskrbijo dojenčke od 6. meseca starosti naprej s pravo količino tistih hranil in mineralov, ki so potrebni v obdobju navajanja na gosto hrano. Med drugim to pomeni, da zagotavljajo dodatno železo, ki ga dojenčki potrebujejo v tej starosti.

Če nekdo v družini trpi za alergijo, kar pomeni, da je bila alergija diagnosticirana pri staršu ali sorojencu (npr. seneni nahod, alergija na hrano, nevrodermatitis ali alergijska astma), so tudi dojenčki v tej družini izpostavljeni tveganju za razvoj alergij. Če je to le mogoče, je priporočljivo, da mame otroke, pri katerih obstaja alergijsko tveganje, dojijo štiri do šest mesecev, saj je materino mleko najboljša zaščita pred alergijami. Če dojenje ni mogoče ali če se mama raje odloči za hranjenje s formulo, je najboljša izbira formula HA, t.j. hipoalergena formula. V formulah HA beljakovinske komponente iz kravjega mleka, ki igrajo odločilno vlogo pri nastanku alergij, s posebnim proizvodnim postopkom razdelimo na majhne beljakovinske sestavine, kar lahko zmanjša tveganje za nastanek alergij.

Pri tem ne pozabite, da prehrana z nizko vsebnostjo alergenov ne more zagotoviti popolne zaščite, lahko pa zmanjša tveganje. 

Ni treba, da ima materino mleko, s katerim hranite otroka, 37 °C. Če je le možno, naj bo mleko sobne temperature (ne ga prekuhavati), to dragocene sestavine mleka namreč ščiti pred nepotrebno izpostavljenostjo toploti. Priporočamo, da stekleničko pred uporabo malce nežno zasučete s krožnimi gibi (vendar je ne stresajte), saj je možno, da se je mlečna maščoba ločila od preostanka mleka.

Pomembno: Vse predmete, ki pridejo v stik z materinim mlekom, je treba temeljito očistiti! Stekleničke in cuclje najprej umijte s toplo milnico in ščetko, ter jih nato oplaknite z vodo, ali pa jih pomijte v pomivalnem stroju pri 65 °C. Nato pa stekleničke in cuclje postavite na čisto kuhinjsko krpo z glavo stekleničk navzdol in pustite, da se osušijo.

Mikrovalovna pečica ni primerna za segrevanje materinega mleka, saj se pri tem mleko segreje neenakomerno, pri čemer se izgubijo dragocene sestavine mleka, obstaja pa tudi nevarnost oparin. 

Na sobni temperaturi lahko sveže iztisnjeno materino mleko hranite 3-4 ure. Ostankov materinega mleka ne smete ponovno uporabiti. Če mleko takoj po iztiskanju date v dobro zaprto posodo in ga shranite v hladilniku na temperaturi +4 do +6 °C, ga lahko hranite do 72 ur (3 dni). Priporočamo, da posodo postavite v zadnji del hladilnika, kjer je hladneje, ne hranite pa ga v vratih hladilnika. Če morate iztisnjeno mleko hraniti dlje časa (do 6 mesecev), lahko količino, ki zadostuje za en obrok, zamrznete pri najmanj -20 °C v zamrzovalniku. Mleko čim nežneje odmrznite, bodisi tako, da ga postavite v hladilnik za približno 24 ur ali pod hladno do mlačno tekočo vodo. Odmrznjenega materinega mleka ne smete ponovno zamrzniti. 

Tudi po dopolnjenem prvem rojstnem dnevu imajo otroci še vedno posebne prehranske potrebe in niso le majhne odrasle osebe. Potrebujejo na primer do trikrat več kalcija in celo sedemkrat več vitamina D na kg telesne teže kot odrasli. Pomembna gradnika za rast otrok sta tudi železo in jod, starosti primeren pa mora biti tudi vnos beljakovin, da se s tem izognemo kasnejšemu tveganju debelosti. Ko malčki že uživajo prilagojeno družinsko prehrano, se njihove potrebe po beljakovinah pogosto hitro zapolnijo. 

 1. Mleko HiPP Junior je razvito za posebne potrebe malčkov.
 2. Vsebnost beljakovin v mleku HiPP Junior je nižja, kar zmanjša tveganje za debelost in sladkorno bolezen.
 3. Mleko HiPP Junior vsebuje dodatno količino vitamina D, ki je pomemben za tvorbo kosti.
 4. Mleko HiPP Junior vsebuje dolgoverižne večkrat nenasičene maščobne kisline, ki so pomembne za naravni razvoj možganov in živčnega tkiva.
 5. Mleko HiPP Junior je strogo nadzorovano živilo.
 6. Mleko HiPP Junior je živilo pripravljeno za uživanje in je še posebej priročno za uporabo, ko niste doma.
 7. Mleko HiPP Junior v prahu ima daljši rok trajanja in pri shranjevanju zavzame manj prostora.
   

Preberite si več o preskrbi malčkov z vsemi potrebnimi hranili

Otroci in mladostniki morajo v obdobju rasti tvoriti veliko kostne mase, saj je telo nikoli več ne tvori toliko kot v prvih dvajsetih letih življenja. Le tisti, ki že v otroštvu razvijejo močne kosti, jih bodo lahko s pridom koristili tudi kot odrasli. Za zdrav razvoj in rast je izrednega pomena vitamin D. Poleg kalcija ima vitamin D ključno vlogo pri kostni presnovi in podpira razvoj zdravih kosti. Za zdrav razvoj kosti vaš malček na dan torej potrebuje sedemkrat več vitamina D na kg telesne teže kot vi. 

Več o preskrbi z vitaminom D v otroštvu

Mleko HiPP Junior smo razvili za posebne potrebe malčkov. Vsebuje namreč hranila, ki so ključna za zdrav razvoj in rast majhnih otrok in jih v zadostni meri ni mogoče dobiti zgolj s hrano. Vaš malček na primer za zdravo rast na dan potrebuje sedemkrat več vitamina D na kg telesne teže kot vi.

Kravje mleko vsebuje veliko beljakovin, kar poveča tveganje za debelost, medtem ko je vsebnost beljakovin pri mleku HiPP Junior zmanjšana in tako prilagojena potrebam malčkov. Po mnenju prehranskih strokovnjakov lahko otrokom prijazna sestava mleka HiPP Junior pripomore k izboljšanju preskrbe malčkov s hranili. 

Več informacij o mleku HiPP Junior 

Po vzoru narave nadaljevalna mlečna formula HiPP 3 ORGANIC COMBIOTIC® vsebuje HiPPovo edinstveno kombinacijo naravnih mlečnokislinskih kultur, ki so bile prvotno pridobljene iz materinega mleka1) in dragocenih prehranskih vlaknin GOS 2)) iz ekološke laktoze. 

1) Materino mleko vsebuje veliko število naravnih mlečnokislinskih kultur, ki se lahko razlikujejo od mame do mame.

2) GOS = galakto-oligosaharidi

Nadaljevalno mleko HiPP 3 ORGANIC COMBIOTIC® je prilagojeno prehranskim potrebam dojenčkov od 10. meseca starosti dalje. Poleg omega-3 maščobnih kislin (alfa-linolenska kislina (ALA)), ki podpirajo razvoj možganov in živčnega tkiva, vsebuje tudi večje količine železa ter vitaminov A, C in D, ki so pomembni za imunski sistem. 

Mleko HiPP 3 Junior ORGANIC je prilagojeno prehranskim potrebam otrok od 12. meseca dalje. Otroke preskrbi s pravo količino pomembnih hranil, ki jih potrebujejo pri tej starosti, vključno z železom, jodom, cinkom, pa tudi dragocenimi vitamini.

Vsebnost beljakovin v tem mleku je bistveno zmanjšana, zaradi česar je mleko pomemben del starosti primerne prehrane vašega otroka. Seveda se mleko HiPP 3 Junior ORGANIC ponaša tudi s HiPPovo vrhunsko ekološko kakovostjo in vsebuje le najboljše, kar nam nudi narava. 

Naša ekipa vam je na voljo za vaša vprašanja.

Na kontaktni obrazec

Naslednji izdelki v tej skupini