Skip to main content
do rojstva dalje

HiPP Anti Reflux

Nakup

Brez GSO – gensko spremenjenih organizmov (v skladu z Uredbo o ekološki pridelavi)

Omega-3 – pomembno za možganske in živčne celice

  • Koda za popust na spletni nakup: HIPPmleko10
  • NOVA RECEPTURA z Metafolin®om
  • Posebna mlečna formula za dojenčke nagnjene k povečanemu polivanju
  • Naravne mlečno kislinske kulture, originalno izolirane iz materinega mleka.
  • LCP: ARA in DHA sta v prvih mesecih še posebno pomembni (omega-6 in omega-3 maščobni kislini), saj dojenčki jih v tem obdobju ne morejo zadostno sintetizirati sami.
  • Posebno kremasto, s prehranskimi vlakninami iz semen rožičevca.

Metafolin® je registrirana blagovna znamka podjetja Merck KGaA, Darmstad, Nemčija.

HiPP Vodnik po nakupovanju v EU

vsebuje 300 g
priporočen čas hranjenja skozi cel dan, zjutraj, dopoldan, opoldan, popoldan, zvečer, med obroki
nadaljnje informacije Poglej deklaracijo za več informacij (PDF)

Št. Izdelka: AL2307-03

Veselimo se pridobiti vaše mnenje!

HiPP Anti Reflux

Pri pripravi stekleničke vedno natanko sledite navodilom na embalaži. Da bi dojenčku zagotovili optimalno ravnotežje hranil in da bo mlečno formulo lepo prebavil, je pomembno, da se natančno držite odmerkov mlečnega prahu in vode, ki sta navedena na embalaži. Ker dojenčkov imunski sistem še ni popolnoma razvit, se vedno držite higienskih pravil: stekleničko pripravite tik pred obrokom in ne vnaprej. Vaše roke, merica in vsi deli stekleničke morajo biti čisti in suhi. Vodo, ki jo uporabljate za pripravo mlečne formule, vedno prekuhajte

Več informacij o pripravi stekleničke

Mlečno formulo morate vedno pripraviti na novo, pred vsakim obrokom in jo takoj uporabiti. Iz higienskih razlogov vam svetujemo, da pripravljeno formulo porabite tekom običajnega hranjenja v roku od pol ure do največ ene ure. Ostankov ne smete ponovno uporabiti – mleko/mlečna formula je namreč odlično gojišče za bakterije, ki se zelo hitro razmnožujejo, zlasti pri mlačnih temperaturah. To je tudi razlog, da že pripravljene formule ne smete shranjevati v hladilniku, saj se tudi tu lahko razmnožujejo nekatere bakterije. 

Zavoj iz folije zagotavlja optimalno svežino in aromo, zato priporočamo, da mleko v prahu pustite v njej tudi, če uporabljate HiPPovo škatlo za shranjevanje mleka. Zavoj s formulo preprosto postavite v škatlo. To poskrbi tudi, da škatla ostane bolj ali manj čista, vi pa se izognete nenamernemu mešanju dveh različnih formul. Na zavoj iz folije so poleg tega natisnjeni tudi vsi proizvodni podatki, kar nam lahko pride prav. Če imate glede formule kakšno vprašanje za nas, so ti podatki zelo pomembni. Če kartonske škatle ali zavoja, v kateri je bila formula, nimate več, ne moremo več identificirati mleka v prahu in vedeti, iz katere serije je. 

Apetit vašega otroka se lahko razlikuje od dneva do dneva, pa tudi od apetita drugih dojenčkov. Količine, navedene na embalaži, predstavljajo zgolj povprečje, ki ga zaužijejo dojenčki te starosti. Zlasti v prvih nekaj mesecih življenja dojenčki dobro vedo, koliko morajo popiti, in vam bodo to tudi jasno pokazali.

Zato vam ni treba skrbeti, če je v steklenički ostalo še kaj formule – to pomeni le, da ima otrok že dovolj. Ostankov pripravljene formule ne uporabljajte. 

Posebna mlečna formula HiPP Anti Reflux, ki je namenjena dojenčkom nagnjenim k povečanemu polivanju, vsebuje gumi iz zrn rožičevca, naravno sredstvo za zgoščevanje, zaradi katerega je formula še posebej kremasta in pripomore k temu, da mlečna hrana ostane v želodcu in je manj steče nazaj v požiralnik (deluje torej proti polivanju). 

Posebno mlečno formulo HiPP Anti Reflux uporabljate le po posvetovanju s pediatrom. 

Načeloma lahko otroka s HiPPovimi navadnimi mlečnimi formulami hranite tudi kadar uporabljate HiPPove posebne mlečne formule, na primer HiPP Comfort ali HiPP Anti Reflux. O smiselnosti tega pri vašem otroka pa bo presodil pediater, ki vam lahko ustrezno svetuje. Upoštevajte pa, da je blažilni učinek na simptome, kot so napenjanje, zaprtje ali povečano polivanje, rezultat specifične sestave teh posebnih formul. 

Povsem normalno je, da dojenčki po hranjenju izpljunejo manjše količine mleka ali formule. Dokler je gre otroku dobro in lepo raste ter se razvija, ni nikakršnega razloga za skrb.

Če je polivanje pri dojenčkih zelo močno, pa je lahko v pomoč HiPP AR mlečna formula, ki preprečuje polivanje. To je posebna formula, ki se lahko uporablja le po nasvetu zdravnika, zato se pred uporabo posvetujte s pediatrom. Zaradi dodatka gumija iz zrn rožičevca ali škroba ima ta formula ima posebno kremasto konsistenco, ki poskrbi, da formula dlje ostane v želodcu in prepreči uhajanje v požiralnik (refluks). 

Preberite si več o posebnih mlečnih formulah

Ni treba, da ima materino mleko, s katerim hranite otroka, 37 °C. Če je le možno, naj bo mleko sobne temperature (ne ga prekuhavati), to dragocene sestavine mleka namreč ščiti pred nepotrebno izpostavljenostjo toploti. Priporočamo, da stekleničko pred uporabo malce nežno zasučete s krožnimi gibi (vendar je ne stresajte), saj je možno, da se je mlečna maščoba ločila od preostanka mleka.

Pomembno: Vse predmete, ki pridejo v stik z materinim mlekom, je treba temeljito očistiti! Stekleničke in cuclje najprej umijte s toplo milnico in ščetko, ter jih nato oplaknite z vodo, ali pa jih pomijte v pomivalnem stroju pri 65 °C. Nato pa stekleničke in cuclje postavite na čisto kuhinjsko krpo z glavo stekleničk navzdol in pustite, da se osušijo.

Mikrovalovna pečica ni primerna za segrevanje materinega mleka, saj se pri tem mleko segreje neenakomerno, pri čemer se izgubijo dragocene sestavine mleka, obstaja pa tudi nevarnost oparin. 

Na sobni temperaturi lahko sveže iztisnjeno materino mleko hranite 3-4 ure. Ostankov materinega mleka ne smete ponovno uporabiti. Če mleko takoj po iztiskanju date v dobro zaprto posodo in ga shranite v hladilniku na temperaturi +4 do +6 °C, ga lahko hranite do 72 ur (3 dni). Priporočamo, da posodo postavite v zadnji del hladilnika, kjer je hladneje, ne hranite pa ga v vratih hladilnika. Če morate iztisnjeno mleko hraniti dlje časa (do 6 mesecev), lahko količino, ki zadostuje za en obrok, zamrznete pri najmanj -20 °C v zamrzovalniku. Mleko čim nežneje odmrznite, bodisi tako, da ga postavite v hladilnik za približno 24 ur ali pod hladno do mlačno tekočo vodo. Odmrznjenega materinega mleka ne smete ponovno zamrzniti. 

Če vam je od formule, ki ste jo uporabljali do sedaj, ostalo še kaj mlečnega prahu, lahko na novo formulo preidete postopoma, po eno stekleničko naenkrat. Se pravi, da z novo formula vsak dan zamenjate še eno dodatno stekleničko. Tako bo prehod potekal mirno in brez težav. Pri tem pa morate vedeti, da mešanje dveh različnih formul v eni steklenički ni priporočljivo. 

Naša ekipa vam je na voljo za vaša vprašanja.

Na kontaktni obrazec

Naslednji izdelki v tej skupini