Skip to main content

Šampon

Spletni nakup

HiPP več kot ekološko

HiPP Organic pečat zagotavlja najvišjo kakovost in jamči, da presegamo zakonske zahteve za ekološko pridelavo.

 • Očisti in neguje občutljivo lasišče in tanke lase.
 • Ohranja naravni zaščitni kislinski plašč kože.
 • Primeren tudi za nego kože, ki je nagnjena k nevrodermatitisu.
 • Brez mineralnih olj in razvito tako, da je tveganje za razvoj alergij minimalno.
 • Brez dišav, ki utegnejo povzročati alergije (v skladu z Direktivo).
 • brez eteričnih olj
 • brez parabenov
 • brez mila
 • brez silikonov
 • pH-nevtralno
 • prijazno do oči
 • 100% biološko razgradljiva formula, brez mikroplastike
 • embalažo je mogoče 100% reciklirati
vsebuje 200 ml
nadaljnje informacije Poglej deklaracijo za več informacij (PDF)

Št. Izdelka: DA90117

Veselimo se pridobiti vaše mnenje!

Šampon

HiPP od leta 2011 proizvaja podnebno nevtralno.

Z uporabo obnovljivih virov energije se izognemo velikemu delu emisij, ki nastanejo v proizvodnem procesu. Neizogibne emisije v celoti izravnamo. HiPP je šel zdaj še korak dlje in na trg lansiral prve podnebno pozitivne izdelke. Pri tem vključujemo celotno vrednostno verigo: od polja do maloprodajnega skladišča, kjer vse zmanjšujemo čim več izpustov toplogrednih plinov.

S podnebno pozitivnimi izdelki HiPP več kot nadomesti preostale emisije: tvorimo humus, spodbujamo projekte kompostiranja in podpiramo ekološko kmetijstvo po vsem svetu. Na ta način pomembno prispevamo k varovanju podnebja – v duhu »Kjer se ekološko konča, gre HiPP še naprej«!

Do leta 2025 bo celotno podjetje HiPP podnebno pozitivno.

Po rojstvu se mora dojenčkova koža hitro prilagoditi novemu okolju. V maternici je bila več mesecev obkrožena s plodovnico, zdaj pa se mora prilagoditi zraku in zunanjim vplivom okolja.

Včasih je veljalo, da je otroško kožo mogoče negovati brez uporabe izdelkov za nego kože in kopanje. Danes pa vemo, da umivanje zgolj z vodo kožo dehidrira. Ker je koža dojenčkov zelo občutljiva, pa za nego ne smemo uporabljati izdelkov za nego kože odraslih. Zato smo pri HiPPu razvili vrsto odličnih blagih izdelkov za nego otroške kože, ki ne vsebujejo nikakršnih neželenih snovi in so popolnoma prilagojeni potrebam občutljive kože otrok. 

Več o kožni toleranci in blagih izdelkih za nego kože.

Otroška koža je veliko tanjša kot koža odraslih ljudi, struktura zgornje plasti kože pa je ohlapnejša in manj odporna. To pomeni, da kožna bariera še ne ščiti tako dobro pred osnaževalci in koža je bolj občutljiva na okolje. Naravni kislinski zaščitni sloj kože se pri novorojenčkih oblikuje šele po nekaj tednih in se tudi pri starejših otrocih regenerira precej počasneje kot pri odraslih. Ta sloj ima zelo pomembno funkcijo: varuje pred bakterijami in povzročitelji bolezni.

Zgornja plast kože pri otrocih vsebuje več vlage kot pri odraslih. Hkrati pa se proizvaja manj sebuma (lojnice kože izločajo sebum, maščobno snov, ki ustvarja učinkovito bariero pred bakterijami.). To pomeni, da je koža dojenčkov in starejših otrok prekrita z zelo tanko plastjo vode in maščobe, zato se zlahka izsuši, slabša pa je tudi zaščita pred mrazom in poškodbami. 

Znanstveni intervju – dermatolog odgovarja na pogosta vprašanja.

Naša ekipa vam je na voljo za vaša vprašanja.

Na kontaktni obrazec

Naslednji izdelki v tej skupini