Aktualne teme v obdobju takoj po rojstvu

Za vas smo pripravili spletni seminar s katerim vam ponujamo nekaj uporabnih informacij o temah, ki so aktualne v začetnem obdobju po rojstvu.

Prve v stiku ste babice in medicinske sestre v porodnišnici, nato pride na dom patonažna medicinska sestra in kasneje ste mamicam na voljo sestre na področju primarne pediatrije. Združili smo teme, ki se med sabo prepletajo in vse skupaj vplivajo na razvoj in dobro počutje dojenčka in mamice.

Na začetku si lahko ogledate strokovno predavanje o svetovanju glede dojenja, kjer želimo odgovoriti na nekatera pereča vprašanja, ki se najpogosteje porajajo mamicam v začetnem obdobju po porodu. Predvsem iz vidika, če smo res pozorni na vse. To temo je predstavila Eva Kovačič, diplomirana medicinska sestra z večletnimi izkušnjami. Svoje delo je opravljala kot vodja patronažne službe, vodja šole za starše, sedaj pa je dela kot zasebna patronažna sestra.

Pediatrinja Alenka Koren, je v videu podrobneje predstavila folate oziroma folno kislino. O pomembnosti folne kisline v času nosečnosti že veliko vemo, ni pa še tako dobro predstavljena kot eno pomembnih hranil za rast in razvoj dojenčkov.

V zadnjem predavanju je klinična dietetičarka, asist. Neža Lipovec, mag.inž.preh., povedala nekaj več o mlečnih formulah, kje smo in kam gre znanost na tem področju.

Želimo vam prijeten ogled videa.

Program:

18:00-18:15  HiPP beseda sponzorja

Marjana Kopač Farkaš, univ.dipl.inž.živ.teh.

18:15-18:45  Strokovno svetovanje pri dojenju – smo res pozorni na vse?

Eva Kovačič, univ.dipl.med.sestr.

18:45-19:15  Folat – Pomembno hranilo za rast in razvoj v prvih 1000  dneh    

Alenka Koren, dr.med.spec.pedi.

19:15-19:45  Znanost o mlečnih formulah: kje smo in kam gremo?

asist. Neža Lipovec, mag.inž.preh.

19:45-20:00  HiPP zahvala sponzorja

Anja Špari Leben, univ.dipl.inž.zoot.