V četrtek, 19. 4. 2018, sem se kot HiPP ambasadorka in nosečnica udeležila predavanja Prehrana prvih 1000 dni. Predavanje je podjetje HiPP prvič pripravilo za vse bodoče starše v Minicity-u.

V prvem delu predavanja nam je HiPP-ova nutricionistka Marjana Kopač Farkaš zaupala vse o začetkih podjetja HiPP, ekološki pridelavi in trajnosti. Nato je predavanje nadaljeval odlični predavatelj dr. Evgen Benedik, ki nam je posredoval ogromno koristnih informacij o prehrani nosečnice in malčkov. Njegove napotke bom tudi sama zagotovo upoštevala, saj veliko informacij do njegovega predavanja nisem poznala oziroma sem te napotke v zadnjih letih pozabila. Veliko o tej temi smo se učili tudi v srednji zdravstveni šoli tako, da sem zdaj lahko obnovila svoje znanje. Predavanje je zaključila strokovna sodelavka Anja Špari Leben, ki nam je predstavila vse HiPP izdelke. In nam povedala vse o uvajanju goste hrane pri dojenčkih in o HiPP mleku, če dojenje morda ne uspe.

Celoten dogodek je bil odlično organiziran, saj so zanj izbrali odlične predavatelje in zelo koristne teme, ki so pomembne za vse bodoče starše. V svoji prvi nosečnosti se žal nisem mogla udeležiti predavanj na to temo, saj nisem imela časa obenem niti predavanj na to temo takrat ni bilo. Zato sem še posebej vesela, da sem se lahko predavanja udeležila zdaj v svoji drugi nosečnosti. Ter da sem lahko obnovila svoje znanje oziroma ga sem ga še dopolnila. Na predavanju sem izvedela ogromno koristnih informacij glede prehrane nosečnice in prehrane dojenčka v prvih dveh letih njegovega življenja. Nosečnice se namreč pogosto ne zavedajo, da lahko ogromno za zdravje otroka storijo že v nosečnosti, saj na tak način otrok dobi odlično popotnico za zdravo prehrano v življenju. In iz tega razloga se tudi predavanje imenuje Prehrana prvih 1000 dni, saj vključuje 270 dni nosečnosti in nato še prvi dve leti otrokovega življenja.

Sama se v tudi v drugi nosečnosti zavedam tega in zato se trudim, da uživam raznoliko in zdravo hrano. Občasno se seveda tudi pregrešim, saj sem imela prve tri mesece hude težave s slabostmi, zato veliko različnih živil nisem mogla jesti. Vedno tudi ni mogoče, da bi uživali zdravo in raznoliko hrano, saj nimamo vedno na razpolago vseh živil ali smo kje na poti. Takrat imam sama rada s seboj tudi HiPP sadne žepke za zdravo in okusno malico. Doma si zdaj v nosečnosti tudi vsak dan pripravim HiPP čaj za nosečnice. :)

Na predavanju mi je bilo zelo všeč tudi to, da predavanje ni bilo predolgo, saj ostala predavanja za nosečnice pogosto trajajo tudi po tri ure ali več kar je za nosečnice zelo naporno. HiPP predavanje je trajalo manj kot dve uri in nato je sledila še okusna pogostitev za vse udeleženke predavanja. Vsaka udeleženka je prejela tudi darilno vrečko s praktičnimi izdelki. Menim, da je bilo predavanje Prehrana prvih 1000 dni odlično organizirano, čeprav je bilo šele prvo od mnogih, ki sledijo. Zato sem prepričana, da bo podjetje HiPP v jeseni ponovilo to predavanje, če ste ga morda zamudili.

Vstopi v galerijo slik in preveri kaj se je dogajalo...