Potovanje čez 7 držav z malčico

"Ura je 4:30, čas da se odpravimo na pot". Letos sva se z možem odločila za potovanje, o katerem sva že nekaj časa razmišljala, ampak nisva čisto vedela kam bi ga umestila. Morda letos, morda prihodnje leto, čez 5 let... par trenutkov za razmislek, nato pa se je odločitev ponudila sama od sebe. Začela sem planirati, delati rezervacije, iskati izlete, poti in kar naenkrat je bil na pladnju en super 16-dnevni paket. Od trenutka zadnje rezervacije do dneva odhoda sem bila na trnjih, malo v dvomih kako bo vse skupaj potekalo, ampak vseeno polna pričakovanj in izjemno vzhičena. 

Potovali smo skozi 7 držav (Hrvaška, Srbija, Makedonija, Grčija, Albanija, Črna Gora, Bosna in Hercegovina), prevozili skoraj 4.000 km, spoznali ogromno ljudi, videli veliko čudes, kar pa je najpomembnejše - doživeli smo eno najbolj nepozabnih skupnih doživetij. Hčerka je neizmerno uživala, kot vodnarka je bila seveda najbolj navdušena nad morjem. 

Države, ki smo jih obiskali so zanimive tudi zaradi svoje kulture in kulinarike. Z možem sva v hrani sicer neizmerno uživala, hčerka pa malo manj. Verjetno je sprememba okolja povzročila, da ni bila tako zainteresirana za ostalo hrano in smo imeli praktično največ uspeha ravno s Hipp kašicami. Sama sreča, da smo imeli zalogo, kajti v večini držav je izjemno težko priti do otroške hrane. 

Sit otrok je srečen otrok in posledično sva bila tudi midva najbolj srečna starša. 

Ko pišem to, razmišljam o vseh dogodivščinah, ki smo jih doživeli in se želim vrniti vsaj za trenutek nazaj. Ampak kljub vsemu se veselim vseh doživetij, ki še sledijo.