Na dopust z dojenčkom - v Turčijo

Med pisanjem te objave počasi odštevam trenutke do že tretjega potovanja z dojenčkom, ki se na hrano šele privaja. Med Egiptom, kjer smo dejansko uvajali hrano in Turčijo, kjer smo bili zdaj, je minilo nekje dva meseca in situacija se je vmes normalizirala, napredovala in morem reči, da Teo zdaj že res dosti in lepo je. 

Ker pa vseeno še ne uporabljamo dosti začimb, sem za pot v Turčijo vseeno želela spakirati vse, kar naš fant potrebuje, da ne bo lačen. Ker je tokrat Teo imel svoj 20kg kovček, se nisem omejevala, saj sem ugotovila, da raje prinesem kaj viška domov, kot pa da imamo premalo.

Kaj pa sploh dojenček vse potrebuje na dopustu?

Če začnemo pri osnovah - oblačila. Jaz zmeraj vzamem tako dolge rokave kot kratke, enako pri hlačah. Eno jopo in dvojne nogavice. Naj na tej točki povem, da je moj fant zelo vroč in ga ne smem preveč oblačiti, drugače je takoj moker. Hodi še ne, tako da o čevljih pri nas še ne razmišljamo. OBVEZNO imamo zraven vsaj dva kompleta UV oblačil, skupaj s kapico, za brezskrbno uživancijo na soncu.

Potem je, seveda tukaj kozmetika. Pri nas ne sme manjkat sončna zaščita, tukaj se držim načela, boljše preveč kot premalo. Kremica za ritko, ki jo uporabim le po potrebi. Oljni gel za prhanje, šampon za našega dolgolasca in kremica za obraz. Odvisno od destinacije pa dodam še repelent. 

Pri zdravju imamo mi zmeraj zraven kremice za zobke, ker smo ravno v tem obdobju, kapljice za prebavo, če bi slučajno kaj bilo, in svečke v primeru vročine in drugih težav. S sabo seveda vzamemo še pripomočke za čiščenje noska in termometer

Pri plenicah je fino preračunat, koliko jih porabite na dan in malo precenit vse skupaj. In ne pozabit na plavalne plenice!

Pri hrani pa se zakomplicira. Zajtrk, malica, kosilo, malica, večerja. Na srečo s Hippom to ni težava - za zajtrk imamo zraven sadne kašice, za kosilo zelenjavne in za večerjo večerne. Tako sem enostavno zračunala - toliko kot je dni, toliko kašic potrebujemo. Za malico pa ima naš fant najraje Hippise. Ma, najraje jih ima ne samo za malico, če bi bilo po njegovo, bi jih jedel neprestano. In tako smo za vzeli 3 na dan plus še kakega za rezervo. 

Ne pozabi pa še na dude in flaške - na dopustu je fino, da mini spije tudi čim več vode. In pa, SEVEDA, na igračke. 

"Pa še en nasvet iz moje strani - midva z Janom si vse, kar se spomniva, da je treba vzet zraven, piševa v eno Google razpredelnico, ki jo lahko izpolnjujeva kjerkoli".