Zakaj je omega-3 repično olje tako pomembno?

Raziskovalni inštitut za otroško prehrano repično olje posebno priporoča v prehrani dojenčkov zaradi njegove visoke vsebnosti omega-3, poleg še ostalih koristi.

Vsi vemo, kaj je za zdrav razvoj dojenčka najbolj pomembno. To je ljubezen in skrb njegovih staršev. Le dojenčki deležni ljubeče pozornosti in aktivne spodbude pri odkrivanju njihovega majhnega sveta, bodo lahko polno razvili svoj psihični in mentalni potencial. Vsekakor pa je dokazano, da je prava preskrba s hranili v uravnoteženi dojenčkovi prehrani prav tako velikega pomena.

Vse več pozornosti namenjamo tako imenovanim omega-3 maščobnim kislinam. V času dojenčka so še posebej pomembne za normalen razvoj možgan in živčnih celic. V prvih dveh letih življenja možgani rastejo izredno hitro, zato je redna preskrba z omega-3 maščobnimi kislinami izredno pomembna.

En najboljših rastlinskih virov omega-3 maščobnih kislin je repično olje. Repično olje vsebuje posebno visoko vsebnost omega-3 – na primer desetkrat večjo kot oljčno olje. Primerna maščobna struktura repičnega olja je zelo učinkovita pri tem, da telo privzame sprocesira esencialne omega-3 maščobne kisline. Pozitivna dodatna prednost repičnega olja, ki ga uporabljamo v prehrani dojenčkov je, da je dovolj blago, da ne vpliva na okus hrane – jasna prednost za naše male gurmeje.

Od 4. meseca dalje lahko vašega malčka oskrbite z omega-3 iz ekološkega repičnega olja, tako da mu ponudite HiPP zelenjavo ali menije.  S tem se znova potrjuje svoje HiPP-ovo prizadevanje zagotoviti najboljše v dojenčkovi hrani. Dragocene ekološke omega-3 maščobne kisline vsebuje tudi HiPP-ovo nadaljevalno ekološko mleko. Lahko ste pomirjeni, da vaš dojenček iz hrane pripravljene za njegovo starost dobi vse kar potrebuje.

Vprašanje za Clausa Hipp-a:

Ali lahko jamčite ekološko kakovost, tudi za repično olje?

Da, seveda. Naša zaveza ekološki hrani pomeni, da so vse sestavine najboljše ekološke kakovosti. To velja tudi za repično olje. Takšen način zagotavlja, da ni vpletenega nikakršnega genskega inženiringa, kar je v skladu z Uredbo o ekološki pridelavi. Osebno menim, da nobena hrana nebi smela vsebovati gensko spremenjenih sestavin, kaj šele ta za dojenčke.

To jamčim s svojim imenom.

Kozarčki z omega-3:

HiPP Zelenjava

HiPP Obroki