Uvajanje goste hrane

HiPP-ov načrt prehrane je pripravljen na podlagi dognanj prehranskih strokovnjakov, pediatrov in naših večletnih izkušenj z otroško hrano. Služi kot vodilo za prehrano vašega otroka. Prilagodite ga glede na razvoj vašega otroka. Če o čem niste povsem prepričani, se prosimo posvetujte z vašim pediatrom.

Tukaj si lahko snamete:  HiPP-ov načrt za uvajanje goste hrane

Dojenje je najboljše za vašega dojenčka

Če ne dojite, priporočamo uporabo HiPP mlečnih formul, ki so posebej pripravljene za posamezne starostne skupine otrok.

*Z uvajanjem goste hrane pričnite glede na razvoj vašega otroka in ne prej kot po dopolnjenem 4. mesecu in ne kasneje kot po dopolnjenem 6. mesecu.

Ponudite prehransko uravnotežene in raznolike kašice.

Prehrana vašega otroka, če obstaja tveganje za alergijo

  • Podrobnosti o prehrani dojenčka, pri katerem obstaja tveganje za razvoj alergije najdete tukaj
  • Materino mleko
  • Glede na zadnja znanstvena dognanja o uvajanju goste hrane za otroke, pri katerih obstaja tveganje za razvoj alergije obstajajo enake smernice, kot za tiste brez tveganja. Z gosto hrano z ozirom na dojenčkov razvoj začnite najprej po dopolnjenem 4. mesecu in najkasneje po dopolnjenem 6. mesecu. Kasnejši začetek uvajanja goste hrane ne omogoča boljše zaščite pred alergijami.
  • Pomembno je, da gosto hrano v otrokov jedilnik uvajate korak za korakom. To vašemu otroku omogoča, da se navadi na novo hrano, vam pa omogoča, da prepoznate, katere hrane otrok ne sprejema dobro.
  • Ko uvajate gosto hrano in en obrok mlečne hrane popolnoma nadomestite z enim obrokom goste hrane, lahko iz mlečne formule stopnje 1. preidete na mlečno formulo stopnje 2. Če imate vprašanja glede uvajanja goste hrane v prehrano vašega otroka, se posvetujte z vašim pediatrom ali patronažno medicinsko sestro.

Da bi našli pravo skupino HiPP izdelkov, iščite na policah glede na naslednje barvne skupine: