Prehranski načrt: od 10. do 12. meseca*

Materino mleko – toliko časa dokler vi in vaš malček želita

*Z uvajanjem goste hrane pričnite glede na razvoj vašega otroka in ne prej kot po dopolnjenem 4. mesecu in ne kasneje kot po dopolnjenem 6. mesecu.

Je dojenčku zdaj dovoljeno, da je kot odrasli? Ne čisto. Hrana za dojenčke mora biti manj začinjena, lahko prebavljiva, in enostavno sestavljena. Vseeno lahko začnete ponujati že kaj družinske prehrane. Mali gurmani bodo navdušeni nad široko ponudbo.

 

Zgodnje jutro: mleko ostaja idealen obrok za začetek dneva. Otroka podojite ali pripravite stekleničko HiPP 3 nadaljevalnega mleka. To je posebno priporočljivo za pokrivanje dojenčkovih potreb od 10. meseca dalje.

Če bi vašemu dojenčku vseeno radi ponudili kaj bolj gostega, je idealna alternativa HiPP sadje in jogurt zmešan skupaj s HiPP ekološko žitno kašico.

Ima vaš otrok rad že kakšen košček kruha? Košček kruha in HiPP 3 nadaljevalno mleko v skodelici je lahko popoln jutranji obrok.

Kasnejše jutro: za dopoldansko malice je najbolje nadaljevati z žitno-sadno kašico. S seboj za prigrizek pa lahko vzamete HiPP sadje in jogurt ali HiPP kekse.

Kosilo: HiPP obrok za 10. do 12. mesecev s koščki zagotavlja vse, kar vaš dojenček potrebuje za zdrav obrok v času kosila.

Popoldan: za popoldansko malice lahko ponudite HiPP sadje-žita, HiPP sadje-jogurt ali HiPP sadni duet. Vaš malček bo zadovoljen, če mu boste sem in tja ponudili tudi kakšen HiPP keks, riževe vaflje ali prosene hrustljavčke.

Zvečer: kašica za lahko noč v kozarčku ali gotova mlečna kašica, ki jo zmešate le z vodo sta idealna večerna obroka. Bi otrok raje jedel nekaj kar jeste ostali družinski člani? Potem ponudite košček kruha skupaj s skodelico nadaljevalnega mleka HiPP 3.

Nasvet: zdaj ne potrebujete več stekleničke. Vaš malček naj vse tekočine, vključujoč mleko s skodelice.

Da bi našli pravo skupino HiPP izdelkov, iščite na policah glede na naslednje barvne skupine: