Prehranski načrt: od 6. meseca*

Materino mleko – toliko časa dokler vi in vaš malček želita

*Z uvajanjem goste hrane pričnite glede na razvoj vašega otroka in ne prej kot po dopolnjenem 4. mesecu in ne kasneje kot po dopolnjenem 6. mesecu.

Je bil vaš otrok do sedaj le dojen ali hranjen po steklenički?

Potem postopoma uvajajte gosto hrano, kakor opisano od 4. do 6. meseca. Idealni HiPP izdelki za začetek so tisti, na katerih piše “po 4. mesecu”.

Ste z gosto hrano začeli po 4. – do 6. mesecu?

Da – vaš dojenček jé kompleten obrok z žličko? Potem lahko v prehrano vključite drugi obrok goste hrane – nasitno mlečno-žitno večerno kašico. Žitno-sadna kašica popoldan pa je priporočena kot tretji obrok.

Zgodnje jutro in dopoldan: dojenček se še vedno doji ali pije HiPP 1 mlečno formulo.

V času kosila: za kosilo lahko vašemu dojenčku ponudite meni. HiPP ima na izbiro veliko različnih menijev, da lahko vaš otrok spozna celo paleto novih okusov. Ponujamo menije z mesom, ribo in celo vegetarijanske menije. Riba naj bo na meniju 1-2-krat na teden. Meniji od 6. meseca so rahlo manj pasirani, kot meniji od 4. meseca. Vključujemo jih za lažji prehod na izdelke z majhnimi koščki, ki jih ponudimo od 8. meseca dalje.

Kot desert priporočamo nekaj žličk sadja, bogatega z vitaminom C. Vitamin C pomaga pri absorbciji dragocenega železa iz zelenjave.

Popoldan: popoldan lahko nadaljujete z dojenjem ali stekleničko HiPP začetnega mleka. Kot dodatek mleku, lahko vašemu dojenčku ponudite tudi nekaj žličk žitno-sadne kašice, pripravljene iz ekološke HiPP žitne kašice in HiPP sadja, ki ju sami zmešate skupaj ali kot že pripravljeno HiPP sadno-žitno kašico iz kozarčka.

Zvečer: mlečno-žitna kašica je tista, ki večerni mlečni obrok nadomesti, kot drugi obrok goste hrane. HiPP kašice za lahko noč so idealen večerni obrok. Ponujamo jih kot že pripravljene kašice v kozarčkih ali kot instant gotove kašice, ki jih sami zmešate le z vodo.

Vaš dojenček bo zdaj tudi bolj žejen. Ob uvedbi prvega obroka goste hrane, lahko vašemu dojenčku ponudite tudi tekočino, da se začne učiti pitja to storite brez pritiska nase ali nanj. Na začetku je nekaj kratkih srkov povsem dovolj. Najkasneje pri tretjem obroku goste hrane, naj bi pri vsakem obroku ponudili dojenčku nekaj za piti. Za gašenje žeje je najboljša voda ali nesladkani otroški čaji. Otrok naj se odžeja hitro in naj ne sesa iz stekleničke neprestano.

Da bi našli pravo skupino HiPP izdelkov, iščite na policah glede na naslednje barvne skupine: