Nasveti o rokovanju s kozarčki

Priprava obroka iz kozarčka

Iz kozarčka vzemite toliko, kolikor pričakujete, da bo vaš malček pojedel in to količino pogrejte v vodni kopeli ali mikrovalovki. Pri uporabi vodne kopeli se prepričajte, da temperatura vode ne preseže 70°C, ker se pri tej temperaturi ovitek lahko odlepi in kozarček vam lahko spolzi iz rok.

  • Ko vsebino kozarčka, lončka ali skledice segrejete, dobro premešajte s plastično žličko in dobro preverite temperaturo.
  • Ne uporabljajte ostankov, ki ste jih enkrat že segreli.
  • Preostalo nesegreto količino lahko zaprto shranite v hladilnik, vendar jo morate porabiti v 1-2 dneh (glejte deklaracijo).
  • Prosimo upoštevajte: pri temperaturi nad 70°C se ovitek lahko odlepi in kozarček vam lahko spolzi iz rok.

Bodite pozorni na varnost kozarčka

Vsak kozarček je pred odhodom iz naše tovarne dobro pregledan, če popolnoma tesni. To nam omogoča, da od nas odidejo le brezhibno zaprti kozarčki. Da boste svojemu dojenčku lahko kadarkoli ponudili hrano odlične kakovosti, že v trgovini preverite če je pakiranje ostalo nepoškodovano in potem še tik pred tem, ko kašico ponudite dojenčku.

Pri kozarčkih naredite “test pokrovčka”: center pokrovčka mora biti konkaven (rahlo upognjen navznoter) in se pod pritiskom ne sme vdati. Nobenega kozarčka, ki ima pokrovček obrnjen navzgor, zaradi varnosti ne smete uporabiti.

Poleg tega, morate pri tem ko kozarček prvič odprete slišati jasen klik.

Pri izdelkih v laminirani foliji (sadni žepki), naredite “test s pritiskom”: Izdelek rahlo stisnite – že pušča, vsebine ne uporabite.