Prava prehrana pred spanjem

Miren in sproščujoč nočni spanec je pomemben za otrokovo rast in zdrav razvoj – a ni pomemben le zanj, temveč za mamico in očka tudi.

Poleg umirjene večerne rutine in pravega spalnega okolja, je nasiten in lahko prebavljiv večerni obrok, ki ni težak za želodček pomemben, da lahko otrok hitro zaspi in prespi celo noč. Verjetno ni potrebno posebej omenjati, da mora biti kašica pred spanjem brez dodanih sladkorjev.

Po dopolnjenem 4. do 6. mesecu je potrebno glede na priporočila raziskovalnega inštituta za otroško prehrano mleko počasi, korak za korakom dopolnjevati z gosto hrano. Veliko staršev ima enako vprašanje: “Katera kašica je prava za obrok pred spanjem?”

Katera kašica je lahko prebavljiva, nasitna za dlje časa in bo omogočila vašemu dojenčku sproščujoč nočni spanec?

Mlečno-žitna kašica je preskušen in preverjen tradicionalen izbor za večerni obrok. Mleko, ki ga vsebuje oskrbi otroka s posebno hranljivimi, lahko prebavljivimi beljakovinami. Nežni žitni kosmiči zagotavljajo energijo. Hranljivi kosmiči zagotavljajo dragoceno energijo malemu telesu daljše časovno obdobje. Na ta način bo vaš dojenček običajno nemoteno spal, ne da bi se prebudil zaradi lakote. 

To je najboljši način za zaključek razburljivega dneva in začetek sproščujoče noči:

Spremljajte otrokove znake. Za večerjo ne smejo biti tako utrujeni, da med njo skoraj zaspijo. Da bi prespali celo noč, morajo imeti dojenčki dovolj časa, da se do sitega najejo. Naj se dan mirno konča, zato vašega malčka pred spanjem nekaj časa crkljajte, da se bo lahko na naraven način poslovil od dnevnega okolja in od vas.

Katere kašice za lahko noč so na voljo pri HiPPu?

Ravno takšne, ki jih mamice želite: kot ekološke gotove mlečne kašice, ki se zmešajo z vodo, je HiPP razvil tudi Kašice za lahko noč v kozarčku – brez dodanega sladkorja. Mleko, primerno za dojenčke bo vašega dojenčka oskrbelo s pravo količino visoko kakovostnih beljakovin in nežnimi hranljivimi kosmiči, ki jamčijo dolgo sitost.

Sladke sanje ne potrebujejo dodanega sladkorja, zato se je HiPP odločil, da ga ne bo dodal čisto nič. Uporabili smo le sestavine, ki bi jih uporabile tudi mamice – dodali smo še izbrane vitamine in kalcij, kot je s strogo regulativo predpisano za dojenčkove mlečno-žitne kašice. Vse HiPP kašice za lahko noč so v dokazani HiPP ekološki kakovosti.

Nasvet: HiPP kašice za lahko noč lahko zmešate skupaj s HiPP sadjem, ki prav tako ne vsebuje dodanega sladkorja in dobite slastno okusno mešanico.  

Ne pozabite očistiti zobke

Zelo pomembno: pred spanjem ne pozabite očistiti zobkov.