Ribe – prav tako zdrave za dojenčke!

Ribe so visoko kakovostno živilo in del običajne prehrane, tudi dojenčkove, v večini evropskih držav.

Ribe bi morali uživati redno, ker so dragocen vir hranil. Morske ribe so pomemben vir elementov v sledovih, kot je jod, ki je bistvenega pomena za dobro delovanje ščitnice. Je vitalnega pomena za dojenčkov razvoj. Mastne morske ribe, kot je losos, vsebujejo veliko dragocenih omega-3 maščobnih kislin, ki so pomembne za razvoj možgan in živčnih celic.

Prehranske navade se oblikujejo že v zelo zgodnjem obdobju dojenčkovega življenja. Zato je pomembno, da dojenčka seznanimo z zdravimi obroki in to vključuje tudi ribe.

HiPP ponuja vsaj en ribji meni v vsakem starostnem obdobju. To pomembno prispeva k raznoliki prehrani vašega otroka, saj je uživanje rib priporočeno vsaj enkrat na teden.

Tudi dojenčkom, pri katerih obstaja tveganje za alergije je dovoljeno jesti ribe, ko so primerno stari za uvajanje goste hrane. Enaka priporočila za uvajanje goste hrane namreč veljajo tako za dojenčke s tveganjem za alergije, kot za tiste brez tveganja. Obstajajo celo indikacije, da ima lahko uživanje rib v prvem otrokovem letu preventive učinek na razvoj alergij.

Verjetno se sprašujete od kod prihajajo ribe za HiPP menije?

Večina rib, ki jih uporabimo prihaja iz globokomorskega ribolova. Ribolovna področja ležijo na izbranih globokomorskih območjih. Ribe lovimo in certificiramo glede na MSC (Marine Stewardship Council) smernice. Pri HiPPu vam lahko garantiramo, da izvajamo previdno in trajnostno metodo ribolova, da zaščitimo ribje mladice in da delamo proti prelovu v oceanih.

Le, če divjih rib ni dovolj v zadostni količini ali kakovosti, uporabimo tiste iz ekoloških ribogojnic. Te ribe so gojene glede na stroge ekološke standarde.

Vse ribe takoj še sveže obdelamo in globoko zamrznemo za nadaljnjo obdelavo. Preden ribe uporabimo za pripravo kozarčka, kih še temeljito testiramo v naših laboratorijih.