Skip to main content
od 6. meseca dalje

Gotova mlečna kašica za lahko noč Baby keks

Spletni nakup

HiPP več kot ekološko

HiPP Organic pečat zagotavlja najvišjo kakovost in jamči, da presegamo zakonske zahteve za ekološko pridelavo.

Brez GSO – gensko spremenjenih organizmov (v skladu z Uredbo o ekološki pridelavi)

Omega-3 – pomembno za možganske in živčne celice

  • brez dodanih sladkorjev (vsebuje naravno prisotne sladkorje)
  • z nadaljevalnim mlekom primernim starosti
  • omega-3 (ALA) - ima vlogo pri razvoju možganov in živčevja
  • vsebuje gluten
  • z dragocenimi, lahko prebavljivimi žiti
  • kalcij in vitamin D - za kosti
  • jod - zadelovanje ščitnice
  • cink in vitamin A - za imunski sistem
  • vitamin C - za absorbcijo železa

HiPP Vodnik po nakupovanju v EU

vsebuje 250g
priporočen čas hranjenja zvečer
glavna sestavina pšenica, piškot, žita
nadaljnje informacije Poglej deklaracijo za več informacij (PDF)

Št. Izdelka: AL2965-03

Od kod prihajajo surovine za naše izdelke?

Spoznajte izvor HiPP-ovih sestavin zdaj

Veselimo se pridobiti vaše mnenje!

Gotova mlečna kašica za lahko noč Baby keks

Pred pripravo morate najprej zavreti nekaj sveže pitne vode, nato pa pustite, da se voda ohladi na približno 50° C. V posodo nasujte ustrezno količino kašice (upoštevajte navodila za pripravo na embalaži), nato pa dodajte potrebno količino vode (v skladu z navodili) in vse skupaj dobro premešajte. Pustite, da se mešanica zgosti in doseže želeno konsistenco. 

Kadar na HiPPovih izdelkih zasledite prehransko trditev »brez dodanih sladkorjev«, to pomeni, da izdelkom niso dodani kristalni sladkor, fruktoza ali sirup. Vsi sladkorji, ki jih vsebujejo izdelki, izvirajo iz naravnih surovin, ki so predelane v izdelkih.

Pšenica je zelo razširjena, ker uspeva tako v suhih predelih na jugu in jugovzhodu kot tudi v bolj vlažnih in hladnejših predelih na severovzhodu. Če je prevroče ali premrzlo pa trpita tako pridelek kot kakovost, zato HiPPovo eko pšenico gojimo v Nemčiji, Italiji, Avstriji, na Slovaškem in Madžarskem, ter v Litvi in Romuniji. Po žetvi pridelovalci pšenico očistijo, posušijo in shranijo v državi izvora. 

Glede na dosedanje izkušnje je za malčke idealnih 5 obrokov na dan: 3 glavni obroki (zajtrk, kosilo in večerja) ter manjša malica dopoldan in popoldan.

Več nasvetov o prehranjevanju malčkov.

Malčki naj bi ob vsakem obroku iz skodelice oziroma lončka popili približno 150-200 ml, skupno pa približno 1 liter na dan. Nekateri otroci nimajo težav s pitjem takšne količine, drugi pa stežka popijejo že polovico tega. Kar se tiče pitja in popite količine, se otroci med sabo zelo razlikujejo in težko je priporočiti potrebno količino. Žeja je odvisna tudi od tega, koliko se otrok giblje ali kaj poje, pa tudi od zunanjih dejavnikov, kot sta sobna temperatura in letni čas. Tudi mlečna formula se prišteje k celotni količini zaužite tekočine, kar pomeni, da otrok pije toliko manj drugih pijač. 

Več na to temo si lahko preberete v našem Vodniku o uživanju pijač za malčke

Malčkom lahko ponudimo zmerne količine sladkarij (1-2 obroka na dan) – na primer malce sladkega namaza na kruhu. Ena porcija sladkarij ustreza približno velikosti otroške roke. Pomembno je, imamo normalen odnos do sladkarij, ki naj se ga navadi tudi otrok, hkrati pa ne smemo dovoliti, da bi otrok pretiraval s sladkarijami, saj njihovo prepogosto uživanje škoduje zobkom.

Hrana – koliko in kaj?

Ko malčki že malo zrastejo, pogosto nenadoma postanejo zelo izbirčni. Otroku kljub temu še naprej ponujate široko paleto živil – tudi tistih, ki jih je že zavrnil – in še naprej skrbite za prijetno vzdušje ob prehranjevanju. Če pred otroka postavimo zdravo raznoliko hrano, mu to da priložnost, da sam poskusi različna živila in se jih navadi oziroma mu postanejo všeč. Včasih pomaga to, da nepoznano hrano ali takšno, ki otroku kdaj prej ni bila všeč, zmešamo s kakšno, ki mu prija in ga tako nežno seznanimo z novim okusom. Novo vrsto zelenjave lahko na primer zmešate z eno od otrokovih najljubših vrst zelenjave, kot je recimo korenje. In kar je najpomembnejše: otroku bodite za vzor in cela družino naj se prehranjuje raznoliko in zdravo. 

Za več informacij kliknite tu.

Naša ekipa vam je na voljo za vaša vprašanja.

Na kontaktni obrazec

Naslednji izdelki v tej skupini