Skip to main content
po 4. mesecu

Špageti v bolonjski omaki

Spletni nakup

HiPP več kot ekološko

HiPP Organic pečat zagotavlja najvišjo kakovost in jamči, da presegamo zakonske zahteve za ekološko pridelavo.

Brez GSO – gensko spremenjenih organizmov (v skladu z Uredbo o ekološki pridelavi)

Omega-3 – pomembno za možganske in živčne celice

  • brez dodanega natrija ali soli - vsebnost soli zaradi natrija, ki se naravno nahaja v sestavinah
  • omega-3 - pomembna za razvoj možganskih in živčnih celic
  • vsebuje gluten
  • brez gostil
  • sestavine so nežno kuhane nad paro
  • fino pasirano

HiPP Vodnik po nakupovanju v EU

vsebuje 190g
priporočen čas hranjenja dopoldan, opoldan, popoldan, zvečer
glavna sestavina korenček, čebula, pastinak, paradižnik, rezanci, govedina
nadaljnje informacije Poglej deklaracijo za več informacij (PDF)

Št. Izdelka: AL6230-01

Od kod prihajajo surovine za naše izdelke?

Spoznajte izvor HiPP-ovih sestavin zdaj

Veselimo se pridobiti vaše mnenje!

Špageti v bolonjski omaki

HiPPovo eko korenje za dobro rast potrebuje zmerno podnebje. Še posebej dobro uspeva v zdravih tleh, ki so brez kamenja in niso preveč peščena. V Srednji Evropi, zlasti v Nemčiji, Avstriji, Nizozemski, Madžarski, Češki republiki in Poljski, smo našli idealne pogoje za gojenje korenja za naše izdelke. 

HiPPova eko čebula še posebej dobro uspeva v tleh, ki so bogata s humusom in hranili ter imajo tudi visoko sposobnost zadrževanja vode. V glavnem rastnem obdobju potrebuje veliko svetlobe, za rast pa ji ustreza toplo poletno vreme in mesta, ki so izpostavljena vetru. HiPPova eko čebula izvira iz Nemčije, Poljske in Turčije. Za obilen pridelek potrebuje zadostno količino vode, zlasti v zadnji tretjini obdobja zorenja. Spravilo se začne takoj, ko se poležejo zeleni listi dveh tretjin čebule. 

HiPPov eko pastinak za dobro rast potrebuje zmerno podnebje. Uspeva le na zdravih tleh, kjer je plast zemlje globoka in na katerih so prejšnja leta rastli različni drugi kmetijski pridelki. Takšne pogoje za rast najdemo med drugim zelo blizu nas, v Nemčiji. Ko smo že sredi meseca novembra in smo pridelke z drugih polj že pobrali, pastinak še vedno raste. Proti koncu leta znatno pridobi na teži. 

HiPPov eko paradižnik še posebej dobro uspeva v tipičnem mediteranskem podnebju z vročimi in suhimi poletji ter milimi in deževnimi zimami. Edino v takšnem okolju dobi svoj intenziven okus, zato ga za svoje potrebe gojimo v običajnih državah pridelovalkah, kot sta Italija in Španija. Zaradi suhega podnebja v teh državah paradižnik gojijo na odprtih poljih, kar je dodaten izziv za ekološko kmetovanje, saj je paradižnik tako še bolj dovzeten za bolezni in škodljivce. 

HiPPovo goveje meso iz ekološke reje prihaja izključno od živali, vzrejenih v Nemčiji, Avstriji, na Irskem ter Poljskem, kjer je živalim namenjenega dovolj časa za pašo. Naši pašniki so že vrsto let zelene površine, nekateri so na manj rodovitnih tleh, drugi pa v goratih predelih. Njihova biotska raznovrstnost se spodbuja s smiselno rabo teh zemljišč. Ta naravno razvit življenjski prostor našemu govedu omogoča normalne aktivnosti: govedo živi v čredah in se samo odloči, kdaj in kako dolgo se bo paslo ali počivalo, na voljo pa ima zadostne količine večletnih trav in zelišč, s katerimi se lahko hrani. Bivanje na svežem zraku je ključnega pomena za zdravje živali. Le pozimi in sicer, kadar je to potrebno, govedo krmijo z dodatnim senom in silažo.

HiPP od leta 2011 proizvaja podnebno nevtralno.

Z uporabo obnovljivih virov energije se izognemo velikemu delu emisij, ki nastanejo v proizvodnem procesu. Neizogibne emisije v celoti izravnamo. HiPP je šel zdaj še korak dlje in na trg lansiral prve podnebno pozitivne izdelke. Pri tem vključujemo celotno vrednostno verigo: od polja do maloprodajnega skladišča, kjer vse zmanjšujemo čim več izpustov toplogrednih plinov.

S podnebno pozitivnimi izdelki HiPP več kot nadomesti preostale emisije: tvorimo humus, spodbujamo projekte kompostiranja in podpiramo ekološko kmetijstvo po vsem svetu. Na ta način pomembno prispevamo k varovanju podnebja – v duhu »Kjer se ekološko konča, gre HiPP še naprej«!

Do leta 2025 bo celotno podjetje HiPP podnebno pozitivno.

Kozarčki za večkratno uporabo so z ekološkega vidika smiselni le, če jih je mogoče ponovno uporabiti vsaj petkrat. To pomeni, da bi jih bilo v proizvodni obrat za namen ponovnega polnjenja treba vrniti vsaj petkrat. Ker pa so kozarčki za otroško hrano podvrženi močnim mehanskim obremenitvam (pri transportu, skladiščenju, čiščenju itd.), je tako visoka cirkulacija malo verjetna. Ker je pričakovati nižjo cirkulacijo, se ekološka prednost sistema embalaže za večkratno uporabo zmanjšuje. S tega vidika je recikliranje kozarčkov kot steklene surovine veliko boljše za okolje in zato je več kot polovica HiPPovih kozarčkov narejenih iz recikliranega stekla. Kljub temu pa si še naprej prizadevamo za okoljsko optimizacijo obstoječega sistema embalaže za enkratno uporabo. Z leti se je teža naših kozarčkov zmanjšala, v nekaterih primerih tudi do 20 %, kar pripomore tudi k zmanjšanju njihovega vpliva na okolje. 

Malčki imajo posebne prehranske potrebe. Potrebujejo več hranil in še ne prenašajo vsega, kar jedo odrasli ljudje ali starejši otroci. Izdelki za malčke vsebujejo posebne hranljive sestavine, nekateri pa so obogateni tudi z dodatnimi hranili. Poleg tega so malčki v obdobju rasti in so zato bolj občutljivi na škodljive snovi. Hrana za malčke, ki je namenjena za prehranjevanje otrok do 3. leta starosti, mora izpolnjevati zelo stroge omejitve glede škodljivih snovi in ostankov. 

Otroci se razvijajo v svojem tempu in potrebujejo veliko časa za urjenje novih stvari. Otroku enostavno vedno znova ponudite majhne koščke hrane. Nekateri otroci pa raje sami odtrgajo ali odgriznejo majhen košček hrane z večjega. Poskusite na primer z banano ali mehkim kruhom – morda bo vaš otrok rad grizljal kaj od tega. HiPPovi Junior meniji so odlična izbira in vaš otrok se lahko ob njih uri v žvečenju, saj vsebujejo majhne koščke hrane. 

Več informacij o dobrih prehranjevalnih navadah

Najbolje, da to storite korak za korakom: vse je odvisno od otrokovega razvoja, saj bo moral za večino družinskih obrokov znati dobro žvečiti. Za začetek mu lahko tri dni na teden za zajtrk ali večerjo ponudite kruh iz fino mlete polnozrnate moke skupaj s HiPP Junior mlekom, ostale dni pa ga hranite z gosto hrano. Začnete lahko torej tako, da otroku ob vsakem obroku ponudite košček trdne hrane, nato pa postopoma povečate količino in pogostost uživanja. V času kosila lahko otrokove redne obroke začnete dopolnjevati tudi s hrano, ki jo uživajo ostali člani družine. Tako bo otrok postopoma in v svojem tempu prešel na družinsko hrano.

Več informacij o prehodu na prilagojeno družinsko prehrano.

Glede na dosedanje izkušnje je za malčke idealnih 5 obrokov na dan: 3 glavni obroki (zajtrk, kosilo in večerja) ter manjša malica dopoldan in popoldan.

Več nasvetov o prehranjevanju malčkov.

Vsak otrok je drugačen – apetit in prehranske preference se lahko od otroka do otroka razlikujejo. Pa tudi en in isti otrok je lahko kakšen dan precej bolj lačen kot druge dni ali pa mu je določena hrana danes všeč, kakšen drug dan pa mu nikakor ni po volji. Če zaužito hrano pogledate v daljšem časovnem obdobju, pa boste videli, da otroci dobijo vsa potrebna hranila. Če se želite prepričati, da to velja tudi za vašega otroka, si enostavno odgovorite na sledeče vprašanje: Ali je otrok videti zdrav in ali je njegova rast (teža in višina) v mejah normale? Če je temu tako, je preskrbljen z vsem potrebnim. Če pa ste v dvomih, je najbolje, da se glede otrokovega razvoja posvetujete s pediatrom. 

Kaj morate vedeti o prehrani vašega malčka.

Ko malčki že malo zrastejo, pogosto nenadoma postanejo zelo izbirčni. Otroku kljub temu še naprej ponujate široko paleto živil – tudi tistih, ki jih je že zavrnil – in še naprej skrbite za prijetno vzdušje ob prehranjevanju. Če pred otroka postavimo zdravo raznoliko hrano, mu to da priložnost, da sam poskusi različna živila in se jih navadi oziroma mu postanejo všeč. Včasih pomaga to, da nepoznano hrano ali takšno, ki otroku kdaj prej ni bila všeč, zmešamo s kakšno, ki mu prija in ga tako nežno seznanimo z novim okusom. Novo vrsto zelenjave lahko na primer zmešate z eno od otrokovih najljubših vrst zelenjave, kot je recimo korenje. In kar je najpomembnejše: otroku bodite za vzor in cela družino naj se prehranjuje raznoliko in zdravo. 

Za več informacij kliknite tu.

Naša ekipa vam je na voljo za vaša vprašanja.

Na kontaktni obrazec

Naslednji izdelki v tej skupini