Kako deluje stopenjski HiPP prehranski načrt?

Dojenčki morajo imeti čas, da se navadijo na nova živila. To je načrt, ki temelji na treh fazah posebnega prehranskega plana.

Osnova V prvih štirih do šestih mesecih je vse kar potrebujete za vašega dojenčka materino mleko ali steklenička mleka HiPP 1 Combiotic®.
Faza 1
Prve poskuse hranjenja z žličko začnite (od 4. meseca najprej in najkasneje od 6. meseca) z eno vrsto zelenjave npr.: s HiPP Prvim korenčkom, HiPP Prvim pastinakom ali HiPP Prvo bučko. Vsak dan količino zelenjave za nekaj žličk povečajte.
Faza 2
Če je vaš dojenček novo hrano lahko sprejel, po nekaj dneh začnite z gosto hrano z dvema sestavinama (ponudite na primer: Korenček s krompirjem ali Pastinak s krompirjem ali Bučko s krompirjem).
Faza 3
Če vaš dojenček tudi s sprejemanjem teh sestavin nima težav, potem je pripravljen za tretjo fazo prehranskega načrta: gosto hrano s tremi sestavinami (npr.: HiPP Korenček s krompirjem in ekološko govedino, HiPP Pastinak s krompirjem in ekološkim puranom ali HiPP Bučka s krompirjem in ekološko govedino).

Stopenjski HiPP prehranski načrt za prvi obrok goste hrane v času kosila

Tabela prikazuje kako in s kakšnimi koraki je najbolje graditi prehranski načrt vašega dojenčka.

Pomembno opozorilo: Dojenje je najboljše za vašega dojenčka. Posvetujte se z vašim zdravnikom ali pediatrom, v kolikor želite uporabiti adaptirano mlečno formulo. Upoštevajte pomembna opozorila in navodila za pripravo zapisana na pakiranju.