Kako deluje stopenjski HiPP prehranski načrt?

Dojenčki morajo imeti čas, da se navadijo na nova živila. To je načrt, ki temelji na treh fazah posebnega prehranskega plana.

OsnovaV prvih štirih do šestih mesecih je vse kar potrebujete za vašega dojenčka materino mleko ali steklenička mleka HiPP 1 Combiotic®.
Faza 1
Prve poskuse hranjenja z žličko začnite (od 4. meseca najprej in najkasneje od 6. meseca) z eno vrsto zelenjave npr.: s HiPP Prvim korenčkom, HiPP Prvim pastinakom ali HiPP Prvo bučko. Vsak dan količino zelenjave za nekaj žličk povečajte.
Faza 2
Če je vaš dojenček novo hrano lahko sprejel, po nekaj dneh začnite z gosto hrano z dvema sestavinama (ponudite na primer: Korenček s krompirjem ali Pastinak s krompirjem ali Bučko s krompirjem).
Faza 3
Če vaš dojenček tudi s sprejemanjem teh sestavin nima težav, potem je pripravljen za tretjo fazo prehranskega načrta: gosto hrano s tremi sestavinami (npr.: HiPP Korenček s krompirjem in ekološko govedino, HiPP Pastinak s krompirjem in ekološkim puranom ali HiPP Bučka s krompirjem in ekološko govedino).

Stopenjski HiPP prehranski načrt za prvi obrok goste hrane v času kosila

Tabela prikazuje kako in s kakšnimi koraki je najbolje graditi prehranski načrt vašega dojenčka.

Pomembno opozorilo: Dojenje je najboljše za vašega dojenčka. Posvetujte se z vašim zdravnikom ali pediatrom, v kolikor želite uporabiti adaptirano mlečno formulo. Upoštevajte pomembna opozorila in navodila za pripravo zapisana na pakiranju.