Katera gosta hrana je prava za mojega dojenčka in kdaj naj začnem?

V prvih štirih do šestih mesecih, je dojenje oziroma mlečna formula HiPP 1 Combiotic® povsem dovolj, da vašemu dojenčku zagotovi vsa potrebna hranila. Kar zadeva uvajanje goste hrane, znanstvene ugotovitve navajajo enaka priporočila kot za otroke brez povečanega tveganja za razvoj alergij.

Spremljajte razvoj vašega otroka in začnite gosto hrano uporabljati najprej po dopolnjenem 4. mesecu in najkasneje po dopolnjenem 6. mesecu. Za več informacij se posvetujte z vašim pediatrom. Kasnejše uvajanje goste hrane vašega otroka nič bolj ne zaščiti proti alergijam.

Kar se tiče izbora goste hrane, najnovejša znanstvena spoznanja ne navajajo nikakršnih omejitev več za preventivo proti alergijam. Vseeno je dobro, še posebno pri otrocih, ki imajo določen riziko za alergijo, da gosto hrano uvajate postopoma. HiPP izdelki z eno samo sestavino ali z malo sestavinami so posebno primerni. S temi enostavnimi izdelki, lahko enostavno postopoma gradite prehrano vašega malčka. (Uporabljamo le sestavine, ki že naravno predstavljajo nizko tveganje za alergije.)

Dokazano lahko prebavljivo – za začetek uvajanja goste hrane

Dokazano lahko prebavljivo – za začetek uvajanja goste hrane

Začnite s preprosto pripravljenimi izdelki, ki vsebujejo le nekaj sestavin, ko so: »Prvi korenček«, »Prvi pastinak« ali »Prva bučka« in potem postopoma širite jedilnik (poglejte: Kako deluje stopenjski HiPP prehranski načrt?  ). Na ta način ima vaš dojenček dovolj časa, da se posamično seznani z vsako novo sestavino, vi pa lahko natančno sledite katere sestavine mu povzročajo oziroma ne povzročajo težav.

Dodatne informacije o uvajanju goste hrane so na voljo tukaj.