Skip to main content
od 6. meseca dalje

Gotova mlečna kašica 5 žit s slivo

Spletni nakup

Brez GSO – gensko spremenjenih organizmov (v skladu z Uredbo o ekološki pridelavi)

Omega-3 – pomembno za možganske in živčne celice

  • brez dodanih sladkorjev (vsebuje naravno prisotne sladkorje)
  • z nadaljevalnim mlekom primernim starosti
  • omega-3 (ALA) - ima vlogo pri razvoju možganov in živčevja
  • vsebuje gluten
  • z dragocenimi, lahko prebavljivimi žiti
  • kalcij in vitamin D - za kosti
  • jod - zadelovanje ščitnice
  • cink in vitamin A - za imunski sistem
  • vitamin C - za absorbcijo železa

HiPP Vodnik po nakupovanju v EU

vsebuje 250g
priporočen čas hranjenja skozi cel dan, zjutraj, dopoldan, opoldan, popoldan, zvečer, med obroki
glavna sestavina sliva, koruza, riž, oves, pšenica, žita
nadaljnje informacije Poglej deklaracijo za več informacij (PDF)

Št. Izdelka: AL2918-03

Od kod prihajajo surovine za naše izdelke?

Spoznajte izvor HiPP-ovih sestavin zdaj

Veselimo se pridobiti vaše mnenje!

Gotova mlečna kašica 5 žit s slivo

Pred pripravo morate najprej zavreti nekaj sveže pitne vode, nato pa pustite, da se voda ohladi na približno 50° C. V posodo nasujte ustrezno količino kašice (upoštevajte navodila za pripravo na embalaži), nato pa dodajte potrebno količino vode (v skladu z navodili) in vse skupaj dobro premešajte. Pustite, da se mešanica zgosti in doseže želeno konsistenco. 

Kadar na HiPPovih izdelkih zasledite prehransko trditev »brez dodanih sladkorjev«, to pomeni, da izdelkom niso dodani kristalni sladkor, fruktoza ali sirup. Vsi sladkorji, ki jih vsebujejo izdelki, izvirajo iz naravnih surovin, ki so predelane v izdelkih.

Zjutraj priporočamo, da dojenčka podojite ali ga nahranite s formulo, saj ponoči otroci izgubljajo tekočino in zato zjutraj potrebujejo veliko tekočine. Materino mleko ali formula potešita lakoto in žejo po nočnem spancu. 

Če otroka hranite z mlečno ali žitno kašico, ker zavrača stekleničko, vam priporočamo, da mu poleg ponudite čaj, vodo ali razredčen sok. 

Popoldne priporočamo obrok brez mleka, recimo žitno kašico z malo pasiranega sadja. Žita vsebujejo ogljikove hidrate, vitamine in minerale in so zato pomemben vir hranil. Lahko pa svojemu malčku žitno kašico ponudite s pasirano zelenjavo – sadje preprosto zamenjajte z zelenjavo. Če želite eno ali drugo, lahko izberete tudi HiPPovo sadje in zelenjavo v kozarčkih ali žepkih. 

Za več informacij kliknite tu. 

HiPPove eko slive rastejo v Italiji in Srbiji, ker najbolje uspevajo na toplih lokacijah. Več svetlobe dobijo, bolj polnega okusa so na koncu. Kar se tiče tal, slive niso izbirčne. Edina stvar, ki jim ni všeč, je močna zmrzal pozimi. Naše eko slive nabiramo, ko dozorijo, od začetka julija do sredine oktobra. To zagotavlja njhov poln in značilen okus. 

HiPPovo eko koruzo gojimo v Nemčiji, Avstriji, Italiji in Romuniji. Podobno kot proso ima tudi koruza zelo rada vročino, zato v času cvetenja potrebuje dobro oskrbo z vodo. Naši ekološki kmetovalci koruzo najraje gojijo na površinah, izpostavljenih vetru, ki zagotavlja hitrejše sušenje poljščin. Našo eko koruzo prevažamo in predelujemo, ko je to potrebno, do takrat pa je shranjena lokalno. Eko sweetcorn za naše kozarčke pa predelamo takoj po žetvi. 

Veliko ljudi riž asociira z Azijo. Vendar pa HiPPovega eko riža ne gojijo samo v Aziji, temveč predvsem v evropskih državah kot so Italija, Francija, Španija in Madžarska. Pri gojenju riža odločilno vlogo igra podnebje. Eko riž ima raje subtropske ali tropske pogoje: topla poletja z močnim soncem in zelo mokro okolje. Zato riž pogosto sadijo v rečnih deltah ali v neposredni bližini vodnih virov, ki zagotavljajo potrebno poplavljanje polj. V Evropi se žetev začne konec septembra.

Poleg zgoraj omenjenih držav HiPP eko riž v manjših količinah dobi tudi iz Mehike, Pakistana in Tajske.

HiPPov eko oves ima za dobro rast najraje vlažno in hladno vreme na lokacijah z dobro vodno oskrbo, razen tega pa za gojenje ni preveč zahteven. HiPPov oves pridelujemo v Nemčiji, na Poljskem, v Litvi in na Švedskem. Žetev ovsa poteka med julijem in avgustom, potem pa ga očistimo in shranimo na suhem. 

Pšenica je zelo razširjena, ker uspeva tako v suhih predelih na jugu in jugovzhodu kot tudi v bolj vlažnih in hladnejših predelih na severovzhodu. Če je prevroče ali premrzlo pa trpita tako pridelek kot kakovost, zato HiPPovo eko pšenico gojimo v Nemčiji, Italiji, Avstriji, na Slovaškem in Madžarskem, ter v Litvi in Romuniji. Po žetvi pridelovalci pšenico očistijo, posušijo in shranijo v državi izvora. 

Idealna kombinacija za zajtrk so mleko in žitarice. Žitni izdelki, kot sta kruh ali muesli, so zahvaljujoč škrobu, ki ga vsebujejo, pomemben vir energije. Kalcij v mleku in mlečnih izdelkih je pomemben za tvorbo kosti, sadje in zelenjava pa že zjutraj telo preskrbita z veliko vitamini in pomagata pri krepitvi imunskega sistema.

Glede na dosedanje izkušnje je za malčke idealnih 5 obrokov na dan: 3 glavni obroki (zajtrk, kosilo in večerja) ter manjša malica dopoldan in popoldan.

Več nasvetov o prehranjevanju malčkov.

Naša ekipa vam je na voljo za vaša vprašanja.

Na kontaktni obrazec