Skip to main content
po 6. mesecu

HiPP 2 ORGANIC COMBIOTIC® nadaljevalno mleko

Spletni nakup

HiPP več kot ekološko

HiPP Organic pečat zagotavlja najvišjo kakovost in jamči, da presegamo zakonske zahteve za ekološko pridelavo.

Brez GSO – gensko spremenjenih organizmov (v skladu z Uredbo o ekološki pridelavi)

Omega-3 – pomembno za možganske in živčne celice

 

  • Koda za popust na spletni nakup: HIPPmleko10
  • NOVA RECEPTURA z Metafolin®om
  • Naravne mlečno kislinske kulture (L. fermentum), originalno izolirane iz materinega mleka.
  • Pomembne prehranske vlaknine. (GOS - galakto oligosaharidi pridobljeni iz laktoze).
  • Omega-3 (DHA,ALA): ALA - za razvoj možgan in živčnih celic. DHA - za razvoj vida. Koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 100 mg DHA.
  • Vitamin C in D: prispevata k delovanju imunskega sistema. Železo: ima vlogo pri kognitivnih funkcijah.
  • Metafolin®*: vir folata, za katerega navdih je narava.
  • 98,75%** staršev, ki so testirali novo mlečno formulo HiPP ORGANIC COMBIOTIC® z Metafolin®om, bi jo priporočilo dalje drugim staršem.

*Metafolin® je registrirana blagovna znamka podjetja Merck KGaA, Darmstad, Nemčija.

**Mlečno formulo HiPP ORGANIC COMBIOTIC® z Metafolin®om je testiralo 80 staršev.

HiPP Vodnik po nakupovanju v EU

vsebuje 300g
priporočen čas hranjenja skozi cel dan, zjutraj, dopoldan, opoldan, popoldan, zvečer, med obroki
nadaljnje informacije Poglej deklaracijo za več informacij (PDF)

Št. Izdelka: AL2103

Veselimo se pridobiti vaše mnenje!

HiPP 2 ORGANIC COMBIOTIC® nadaljevalno mleko

Pri pripravi stekleničke vedno natanko sledite navodilom na embalaži. Da bi dojenčku zagotovili optimalno ravnotežje hranil in da bo mlečno formulo lepo prebavil, je pomembno, da se natančno držite odmerkov mlečnega prahu in vode, ki sta navedena na embalaži. Ker dojenčkov imunski sistem še ni popolnoma razvit, se vedno držite higienskih pravil: stekleničko pripravite tik pred obrokom in ne vnaprej. Vaše roke, merica in vsi deli stekleničke morajo biti čisti in suhi. Vodo, ki jo uporabljate za pripravo mlečne formule, vedno prekuhajte

Več informacij o pripravi stekleničke

Mlečno formulo morate vedno pripraviti na novo, pred vsakim obrokom in jo takoj uporabiti. Iz higienskih razlogov vam svetujemo, da pripravljeno formulo porabite tekom običajnega hranjenja v roku od pol ure do največ ene ure. Ostankov ne smete ponovno uporabiti – mleko/mlečna formula je namreč odlično gojišče za bakterije, ki se zelo hitro razmnožujejo, zlasti pri mlačnih temperaturah. To je tudi razlog, da že pripravljene formule ne smete shranjevati v hladilniku, saj se tudi tu lahko razmnožujejo nekatere bakterije. 

Zavoj iz folije zagotavlja optimalno svežino in aromo, zato priporočamo, da mleko v prahu pustite v njej tudi, če uporabljate HiPPovo škatlo za shranjevanje mleka. Zavoj s formulo preprosto postavite v škatlo. To poskrbi tudi, da škatla ostane bolj ali manj čista, vi pa se izognete nenamernemu mešanju dveh različnih formul. Na zavoj iz folije so poleg tega natisnjeni tudi vsi proizvodni podatki, kar nam lahko pride prav. Če imate glede formule kakšno vprašanje za nas, so ti podatki zelo pomembni. Če kartonske škatle ali zavoja, v kateri je bila formula, nimate več, ne moremo več identificirati mleka v prahu in vedeti, iz katere serije je. 

Apetit vašega otroka se lahko razlikuje od dneva do dneva, pa tudi od apetita drugih dojenčkov. Količine, navedene na embalaži, predstavljajo zgolj povprečje, ki ga zaužijejo dojenčki te starosti. Zlasti v prvih nekaj mesecih življenja dojenčki dobro vedo, koliko morajo popiti, in vam bodo to tudi jasno pokazali.

Zato vam ni treba skrbeti, če je v steklenički ostalo še kaj formule – to pomeni le, da ima otrok že dovolj. Ostankov pripravljene formule ne uporabljajte. 

Če vam je od formule, ki ste jo uporabljali do sedaj, ostalo še kaj mlečnega prahu, lahko na novo formulo preidete postopoma, po eno stekleničko naenkrat. Se pravi, da z novo formula vsak dan zamenjate še eno dodatno stekleničko. Tako bo prehod potekal mirno in brez težav. Pri tem pa morate vedeti, da mešanje dveh različnih formul v eni steklenički ni priporočljivo. 

Na žalost se tovrstne dezinformacije pojavljajo vedno znova. Zaradi nadaljevalnih formul, ki se uporabljajo dandanes, vaš otrok ne bo predebel.

V preteklosti je veljalo, da dojenčki od 4. meseca starosti naprej potrebujejo več kalorij, zato so takrat nadaljevalne formule vsebovale bistveno več škroba in včasih celo sladkorja. Zdravniki in nutricionisti so to videli kot potencialno tveganje za prekomerno hranjenje in kalorična vrednost nadaljevalnih formul je bila pozneje prilagojena tako, da je bolj podobna vrednosti začetnih formul. Od konca leta 2008 direktiva EU predpisuje, da začetne in nadaljevalne formule ne smejo vsebovati več kot 70 kcal/100 ml.

Kalorična vrednost sodobnih nadaljevalnih formul tako ni daleč od vrednosti začetnih formul, je pa vsebnost škroba v nadaljevalnih formulah večja, zaradi česar so te formule veliko bolj kremaste. HiPPove nadaljevalne formule preskrbijo dojenčke od 6. meseca starosti naprej s pravo količino tistih hranil in mineralov, ki so potrebni v obdobju navajanja na gosto hrano. Med drugim to pomeni, da zagotavljajo dodatno železo, ki ga dojenčki potrebujejo v tej starosti.

Ni treba, da ima materino mleko, s katerim hranite otroka, 37 °C. Če je le možno, naj bo mleko sobne temperature (ne ga prekuhavati), to dragocene sestavine mleka namreč ščiti pred nepotrebno izpostavljenostjo toploti. Priporočamo, da stekleničko pred uporabo malce nežno zasučete s krožnimi gibi (vendar je ne stresajte), saj je možno, da se je mlečna maščoba ločila od preostanka mleka.

Pomembno: Vse predmete, ki pridejo v stik z materinim mlekom, je treba temeljito očistiti! Stekleničke in cuclje najprej umijte s toplo milnico in ščetko, ter jih nato oplaknite z vodo, ali pa jih pomijte v pomivalnem stroju pri 65 °C. Nato pa stekleničke in cuclje postavite na čisto kuhinjsko krpo z glavo stekleničk navzdol in pustite, da se osušijo.

Mikrovalovna pečica ni primerna za segrevanje materinega mleka, saj se pri tem mleko segreje neenakomerno, pri čemer se izgubijo dragocene sestavine mleka, obstaja pa tudi nevarnost oparin. 

Na sobni temperaturi lahko sveže iztisnjeno materino mleko hranite 3-4 ure. Ostankov materinega mleka ne smete ponovno uporabiti. Če mleko takoj po iztiskanju date v dobro zaprto posodo in ga shranite v hladilniku na temperaturi +4 do +6 °C, ga lahko hranite do 72 ur (3 dni). Priporočamo, da posodo postavite v zadnji del hladilnika, kjer je hladneje, ne hranite pa ga v vratih hladilnika. Če morate iztisnjeno mleko hraniti dlje časa (do 6 mesecev), lahko količino, ki zadostuje za en obrok, zamrznete pri najmanj -20 °C v zamrzovalniku. Mleko čim nežneje odmrznite, bodisi tako, da ga postavite v hladilnik za približno 24 ur ali pod hladno do mlačno tekočo vodo. Odmrznjenega materinega mleka ne smete ponovno zamrzniti. 

Formula HiPP 2 ORGANIC COMBIOTIC® po vzoru narave vsebuje tudi našo edinstveno kombinacijo naravnih mlečnokislinskih kultur, ki so bile prvotno pridobljene iz materinega mleka1 in dragocene prehranske vlaknine GOS2 iz organske laktoze. 

1Materino mleko vsebuje veliko število naravnih mlečnokislinskih kultur, ki se lahko razlikujejo od matere do matere 

2GOS = galaktooligosaharidi

HiPP 2 ORGANIC COMBIOTIC® nadaljevalna formula odlično dopolnjuje uvajanje goste hrane in je prilagojena prehranskim potrebam dojenčkov od 6. meseca naprej. Poleg omega-3 maščobnih kislin (ALA), ki podpirajo razvoj možganov in živčnega tkiva, vsebuje tudi večje količine železa. Naš HiPP 2 ORGANIC COMBIOTIC® brez škroba vsebuje laktozo kot edini ogljikov hidrat.

Naša ekipa vam je na voljo za vaša vprašanja.

Na kontaktni obrazec

Naslednji izdelki v tej skupini