Skip to main content
od 8. meseca dalje

Gotova žitna kašica Banana - kakav

Spletni nakup

HiPP več kot ekološko

HiPP Organic pečat zagotavlja najvišjo kakovost in jamči, da presegamo zakonske zahteve za ekološko pridelavo.

Brez GSO – gensko spremenjenih organizmov (v skladu z Uredbo o ekološki pridelavi)

  • NOVO
  • brez dodanih sladkorjev (vsebuje naravno prisotne sladkorje)
  • brez dodanih mlečnih beljakovin
  • z dragocenimi, lahko prebavljivimi žiti

HiPP Vodnik po nakupovanju v EU

vsebuje 200g
priporočen čas hranjenja zjutraj, dopoldan, popoldan, zvečer, med obroki
glavna sestavina banana, pšenica, žita
nadaljnje informacije Poglej deklaracijo za več informacij (PDF)

Št. Izdelka: AL2894

Od kod prihajajo surovine za naše izdelke?

Spoznajte izvor HiPP-ovih sestavin zdaj

Veselimo se pridobiti vaše mnenje!

Gotova žitna kašica Banana - kakav

Žitno kašico lahko pripravimo z mlečno formulo, z mlekom in vodo ali s sadno čežano kot obrok brez mlečnih izdelkov. Pri pripravi z mlečno formulo zavremo svežo pitno vodo in pustimo, da se ohladi na približno 50° C, nato pa jo uporabimo za pripravo približno 200 ml formule. V posodico damo 3-4 žlice žitnega praška, dodamo pripravljeno formulo in vse skupaj premešamo. Nato mešanico pustimo, da se zgosti do želene konsistence in preverimo temperaturo. 

Če žitno kašico pripravljamo z mlekom in vodo, v lonec vlijemo 100 ml polnomastnega mleka in 100 ml vode ter vse skupaj zavremo. Pustimo, da se ohladi na približno 50° C. V posodico damo 3-4 žlice žitnega praška, dodamo ohlajeno tekočino in premešamo. Nato mešanico pustimo, da se zgosti do želene konsistence in preverimo temperaturo.

Kadar žitno kašico pripravljamo kot obrok brez mlečnih izdelkov s sadno čežano, zavremo 100 ml vode in pustimo, da se ohladi na približno 50° C. V posodico damo dve žlici žitnih kosmičev, dodamo ohlajeno vodo in premešamo. Dodamo želeno količino (približno 100 g) HiPPove sadne čežane ali HiPPovega zelenjavnega pireja in eno čajno žličko bio repičnega olja ter vse skupaj premešamo. Mešanico pustimo, da se zgosti do želene konsistence in preverimo temperaturo.

Kadar na HiPPovih izdelkih zasledite prehransko trditev »brez dodanih sladkorjev«, to pomeni, da izdelkom niso dodani kristalni sladkor, fruktoza ali sirup. Vsi sladkorji, ki jih vsebujejo izdelki, izvirajo iz naravnih surovin, ki so predelane v izdelkih.

Zjutraj priporočamo, da dojenčka podojite ali ga nahranite s formulo, saj ponoči otroci izgubljajo tekočino in zato zjutraj potrebujejo veliko tekočine. Materino mleko ali formula potešita lakoto in žejo po nočnem spancu. 

Če otroka hranite z mlečno ali žitno kašico, ker zavrača stekleničko, vam priporočamo, da mu poleg ponudite čaj, vodo ali razredčen sok. 

HiPPovi eko bananovci že več kot 20 let rastejo skoraj izključno v naravnih razmerah v visokogorski džungli Kostarike. Tam uspevajo še posebej dobro, saj jim je zelo všeč senca ogromnih dreves, ki zrastejo tudi do višine 50 metrov. V primerjavi z rastlinami na običajnih plantažnih nasadih bananovci rastejo ločeno, daleč drug od drugega in v mešanih nasadih. Na ta način lahko rastline, okužene s škodljivci in boleznimi, enostavno odstranimo in preprečimo nadaljnje širjenje. S kmetovanjem v sožitju z naravo ohranjamo naravni življenjski prostor rastlin in živali ter ščitimo edinstveno raznolikost tropskega gozda.

HiPPove eko banane poleg Kostarike dobivamo tudi iz Ekvadorja. 

Pšenica je zelo razširjena, ker uspeva tako v suhih predelih na jugu in jugovzhodu kot tudi v bolj vlažnih in hladnejših predelih na severovzhodu. Če je prevroče ali premrzlo pa trpita tako pridelek kot kakovost, zato HiPPovo eko pšenico gojimo v Nemčiji, Italiji, Avstriji, na Slovaškem in Madžarskem, ter v Litvi in Romuniji. Po žetvi pridelovalci pšenico očistijo, posušijo in shranijo v državi izvora. 

Naša ekipa vam je na voljo za vaša vprašanja.

Na kontaktni obrazec

Naslednji izdelki v tej skupini