Skip to main content
po 4. mesecu

Jabolko-breskev-riž

Spletni nakup

HiPP več kot ekološko

HiPP Organic pečat zagotavlja najvišjo kakovost in jamči, da presegamo zakonske zahteve za ekološko pridelavo.

Brez GSO – gensko spremenjenih organizmov (v skladu z Uredbo o ekološki pridelavi)

  • brez dodanih sladkorjev (vsebuje naravno prisotne sladkorje)
  • s polnovrednimi žiti
  • brez dodanih mlečnih beljakovin
  • brez glutena
  • brez gostil

HiPP Vodnik po nakupovanju v EU

vsebuje 190g
priporočen čas hranjenja skozi cel dan, zjutraj, dopoldan, opoldan, popoldan, zvečer, med obroki
glavna sestavina jabolko, breskev, riž
nadaljnje informacije Poglej deklaracijo za več informacij (PDF)

Št. Izdelka: AL4703-02

Od kod prihajajo surovine za naše izdelke?

Spoznajte izvor HiPP-ovih sestavin zdaj

Veselimo se pridobiti vaše mnenje!

Jabolko-breskev-riž

HiPPova eko jabolka za rast in zorenje potrebujejo zadostno količino padavin. Po drugi strani pa predolga mokra obdobja za jabolka niso dobra, saj spodbujajo razvoj plesni. Poleti jabolka potrebujejo toploto, da se razvije pravo ravnovesje med vsebnostjo sladkorja in kislostjo. Jablane pa so zelo občutljiva tudi, ko gre za potrebo po nizkih temperaturah. Odvisna so od obdobja zmrzali, ki sproži pravočasno in redno cvetenje. Med samim cvetenjem pa je zmrzal nekaj, česar nikakor ne prenesejo. 

Da bi lahko svoje visoke standarde kakovosti zadovoljevali celo leto, jabolka dobivamo iz ekoloških sadovnjakov v Avstriji, Gruziji, Nemčiji, Madžarski, Italiji, Poljski, Srbiji, Turčiji in Ukrajini, ko drugače ne gre, pa tudi z južne poloble. Če je to le mogoče, imamo raje jabolka iz mešanih sadovnjakov, saj so ti zelo pomembni za ohranjanje starih sort, hkrati pa so tudi pomemben življenjski prostor za žuželke in ptice. 

HiPPove eko breskve za rast in zorenje potrebujejo zemljo, ki je topla in bogata s hranili, pa tudi dobro oskrbo z vodo. Šele takrat lahko razvijejo svoj sladek okus in sočnost. Ne moti jih, če je na začetku rastne sezone nekoliko hladneje, če je le v tednih pred dozoritvijo in obiranjem vreme lepo in toplo. HiPPove eko breskve rastejo v Italiji, Španiji in Južni Afriki. 

Veliko ljudi riž asociira z Azijo. Vendar pa HiPPovega eko riža ne gojijo samo v Aziji, temveč predvsem v evropskih državah kot so Italija, Francija, Španija in Madžarska. Pri gojenju riža odločilno vlogo igra podnebje. Eko riž ima raje subtropske ali tropske pogoje: topla poletja z močnim soncem in zelo mokro okolje. Zato riž pogosto sadijo v rečnih deltah ali v neposredni bližini vodnih virov, ki zagotavljajo potrebno poplavljanje polj. V Evropi se žetev začne konec septembra.

Poleg zgoraj omenjenih držav HiPP eko riž v manjših količinah dobi tudi iz Mehike, Pakistana in Tajske.

Uporabite le toliko hrane, kolikor pričakujete, da jo bo otrok pojedel in jo enostavno segrejte v posodici, ki ste jo postavili v vročo vodo (v t.i. vodni kopeli) ali pa jo pogrejte v mikrovalovni pečici. Pri segrevanju v vodi, vodo najprej zavrite, jo odstavite z ognja in pustite, da se ohladi. Pri uporabi vodne kopeli se prepričajte, da temperatura vode ne preseže 70 °C, ker se pri tej temperaturi ovitek lahko odlepi in vam kozarček zato spolzi iz rok. V vodo potopite približno polovico kozarčka in vsebino med segrevanjem mešajte. Za pripravo v mikrovalovni pečici odstranite pokrovček in odprtino pokrijte s porcelanastim krožničkom. Kozarček segrevajte na 360 vatov približno 60 sekund (odvisno od pečice). Ko je hrana segreta, jo dobro premešajte s plastično žličko in pred serviranjem preverite temperaturo. Ostankov hrane ne pogrevajte in otroka ne hranite z njimi. 

Več nasvetov o kozarčkih z otroško hrano 

Priporočljiva je uporaba plastičnih žličk, ki so mehkejše in ne morejo poškodovati kozarčka. Poleg tega naj bo žlička ozka in ravna, da se lepo prilega otrokovim ustom. Prvič hranjenje po žlički poskusite na dan, ko je vaš dojenček miren in sproščen. Pomembno je tudi, da ne čakate tako dolgo, da je otrok že zelo lačen, saj takrat ne bo več ravno pri volji za eksperimentiranje. Hranjenje z žličko je za dojenčke nekaj novega in se je treba v njem uriti, zato bo na začetku verjetno potrebne malce potrpežljivosti. Za prve poskuse priporočamo fino pasirano zelenjavo blagega okusa. 

Več informacij najdete na tem linku.

HiPP od leta 2011 proizvaja podnebno nevtralno.

Z uporabo obnovljivih virov energije se izognemo velikemu delu emisij, ki nastanejo v proizvodnem procesu. Neizogibne emisije v celoti izravnamo. HiPP je šel zdaj še korak dlje in na trg lansiral prve podnebno pozitivne izdelke. Pri tem vključujemo celotno vrednostno verigo: od polja do maloprodajnega skladišča, kjer vse zmanjšujemo čim več izpustov toplogrednih plinov.

S podnebno pozitivnimi izdelki HiPP več kot nadomesti preostale emisije: tvorimo humus, spodbujamo projekte kompostiranja in podpiramo ekološko kmetijstvo po vsem svetu. Na ta način pomembno prispevamo k varovanju podnebja – v duhu »Kjer se ekološko konča, gre HiPP še naprej«!

Do leta 2025 bo celotno podjetje HiPP podnebno pozitivno.

Kozarčki za večkratno uporabo so z ekološkega vidika smiselni le, če jih je mogoče ponovno uporabiti vsaj petkrat. To pomeni, da bi jih bilo v proizvodni obrat za namen ponovnega polnjenja treba vrniti vsaj petkrat. Ker pa so kozarčki za otroško hrano podvrženi močnim mehanskim obremenitvam (pri transportu, skladiščenju, čiščenju itd.), je tako visoka cirkulacija malo verjetna. Ker je pričakovati nižjo cirkulacijo, se ekološka prednost sistema embalaže za večkratno uporabo zmanjšuje. S tega vidika je recikliranje kozarčkov kot steklene surovine veliko boljše za okolje in zato je več kot polovica HiPPovih kozarčkov narejenih iz recikliranega stekla. Kljub temu pa si še naprej prizadevamo za okoljsko optimizacijo obstoječega sistema embalaže za enkratno uporabo. Z leti se je teža naših kozarčkov zmanjšala, v nekaterih primerih tudi do 20 %, kar pripomore tudi k zmanjšanju njihovega vpliva na okolje. 

Malčki imajo posebne prehranske potrebe. Potrebujejo več hranil in še ne prenašajo vsega, kar jedo odrasli ljudje ali starejši otroci. Izdelki za malčke vsebujejo posebne hranljive sestavine, nekateri pa so obogateni tudi z dodatnimi hranili. Poleg tega so malčki v obdobju rasti in so zato bolj občutljivi na škodljive snovi. Hrana za malčke, ki je namenjena za prehranjevanje otrok do 3. leta starosti, mora izpolnjevati zelo stroge omejitve glede škodljivih snovi in ostankov. 

Glede na dosedanje izkušnje je za malčke idealnih 5 obrokov na dan: 3 glavni obroki (zajtrk, kosilo in večerja) ter manjša malica dopoldan in popoldan.

Več nasvetov o prehranjevanju malčkov.

Ko malčki že malo zrastejo, pogosto nenadoma postanejo zelo izbirčni. Otroku kljub temu še naprej ponujate široko paleto živil – tudi tistih, ki jih je že zavrnil – in še naprej skrbite za prijetno vzdušje ob prehranjevanju. Če pred otroka postavimo zdravo raznoliko hrano, mu to da priložnost, da sam poskusi različna živila in se jih navadi oziroma mu postanejo všeč. Včasih pomaga to, da nepoznano hrano ali takšno, ki otroku kdaj prej ni bila všeč, zmešamo s kakšno, ki mu prija in ga tako nežno seznanimo z novim okusom. Novo vrsto zelenjave lahko na primer zmešate z eno od otrokovih najljubših vrst zelenjave, kot je recimo korenje. In kar je najpomembnejše: otroku bodite za vzor in cela družino naj se prehranjuje raznoliko in zdravo. 

Za več informacij kliknite tu.

Malčkom lahko ponudimo zmerne količine sladkarij (1-2 obroka na dan) – na primer malce sladkega namaza na kruhu. Ena porcija sladkarij ustreza približno velikosti otroške roke. Pomembno je, imamo normalen odnos do sladkarij, ki naj se ga navadi tudi otrok, hkrati pa ne smemo dovoliti, da bi otrok pretiraval s sladkarijami, saj njihovo prepogosto uživanje škoduje zobkom.

Hrana – koliko in kaj?

Naša ekipa vam je na voljo za vaša vprašanja.

Na kontaktni obrazec

Naslednji izdelki v tej skupini