Jabolka-hruške
HiPP več kot ekološko
HiPP Organic pečat zagotavlja najvišjo kakovost in jamči, da presegamo zakonske zahteve za ekološko pridelavo.
Brez GSO – gensko spremenjenih organizmov (v skladu z Uredbo o ekološki pridelavi)
- brez dodanih sladkorjev (vsebuje naravno prisotne sladkorje)
- 100% sadje
- v priročnem pakiranju
- brez glutena
vsebuje | 100g |
---|---|
priporočen čas hranjenja | skozi cel dan, zjutraj, dopoldan, opoldan, popoldan, zvečer, med obroki |
glavna sestavina | jabolko, hruška |
nadaljnje informacije | Poglej deklaracijo za več informacij (PDF) |
Št. Izdelka: AB8572
HiPPova eko jabolka za rast in zorenje potrebujejo zadostno količino padavin. Po drugi strani pa predolga mokra obdobja za jabolka niso dobra, saj spodbujajo razvoj plesni. Poleti jabolka potrebujejo toploto, da se razvije pravo ravnovesje med vsebnostjo sladkorja in kislostjo. Jablane pa so zelo občutljiva tudi, ko gre za potrebo po nizkih temperaturah. Odvisna so od obdobja zmrzali, ki sproži pravočasno in redno cvetenje. Med samim cvetenjem pa je zmrzal nekaj, česar nikakor ne prenesejo.
Da bi lahko svoje visoke standarde kakovosti zadovoljevali celo leto, jabolka dobivamo iz ekoloških sadovnjakov v Avstriji, Gruziji, Nemčiji, Madžarski, Italiji, Poljski, Srbiji, Turčiji in Ukrajini, ko drugače ne gre, pa tudi z južne poloble. Če je to le mogoče, imamo raje jabolka iz mešanih sadovnjakov, saj so ti zelo pomembni za ohranjanje starih sort, hkrati pa so tudi pomemben življenjski prostor za žuželke in ptice.
HiPPovi eko bananovci že več kot 20 let rastejo skoraj izključno v naravnih razmerah v visokogorski džungli Kostarike. Tam uspevajo še posebej dobro, saj jim je zelo všeč senca ogromnih dreves, ki zrastejo tudi do višine 50 metrov. V primerjavi z rastlinami na običajnih plantažnih nasadih bananovci rastejo ločeno, daleč drug od drugega in v mešanih nasadih. Na ta način lahko rastline, okužene s škodljivci in boleznimi, enostavno odstranimo in preprečimo nadaljnje širjenje. S kmetovanjem v sožitju z naravo ohranjamo naravni življenjski prostor rastlin in živali ter ščitimo edinstveno raznolikost tropskega gozda.
HiPPove eko banane poleg Kostarike dobivamo tudi iz Ekvadorja.
HiPPove eko hruške za rast in zorenje potrebujejo prostor, ki ni ne prevroč in ne prehladen, hkrati pa ga zaznamuje tudi obdobje zimske zmrzali. Takšno podnebje najdemo v državah južne in srednje Evrope, kot so Italija, Španija in Argentina. Ta območja imajo tudi primerna tla, ki so globoka, zračna in zmerno vlažna. Tako v Evropi kot Južni Ameriki v nobenih izmed območij, od koder izvirajo naše hruške, ne uporabljamo škropiv. Oberemo jih šele takrat, ko dosežejo pravo ravnovesje med vsebnostjo sladkorja in kislostjo, ki je idealno za dojenčke. Na severni polobli obiranje poteka od septembra do oktobra, na južni polobli pa od februarja do marca.
Tu vam je lahko v pomoč kar dobra stara sončna energija. Sveže oprana oblačila enostavno postavite na sonce, da se posušijo. Po nekaj urah bo sonce madeže večinoma pobelilo.
Druga možnost je, da na oblačila nakapate par kapljic HiPP olja in nato oblačila kot običajno operete v pralnem stroju. Madeži bi morali izginiti vsaj po drugem pranju z oljem. Madeže na sedežnih garniturah pa je najbolje odstraniti z gazirano vodo. Malce vode polijte po madežu, pustite, da se voda vpije, madež popivnajte z vpojno krpo in po potrebi ponovite. Madežev nikoli ne poskušajte odstraniti z drgnjenjem, saj boste s tem umazanijo le še bolj vtrli v vlakna.
Kadar na HiPPovih izdelkih zasledite prehransko trditev »brez dodanih sladkorjev«, to pomeni, da izdelkom niso dodani kristalni sladkor, fruktoza ali sirup. Vsi sladkorji, ki jih vsebujejo izdelki, izvirajo iz naravnih surovin, ki so predelane v izdelkih.
Kadar na HiPPovih izdelkih zasledite prehransko trditev »brez dodanih sladkorjev«, to pomeni, da izdelkom niso dodani kristalni sladkor, fruktoza ali sirup. Vsi sladkorji, ki jih vsebujejo izdelki, izvirajo iz naravnih surovin, ki so predelane v izdelkih.
HiPPovi sadni (zelenjavni) žepki so odlična izbira za malico na poti in jih lahko otroci uživajo »hladne«, t.j. na sobni temperaturi.
Za topel obrok žepek preprosto postavite v vročo vodo ali pa vsebino iztisnite v posodico in jo segrejte v mikrovalovni pečici.
Malčkom lahko ponudimo zmerne količine sladkarij (1-2 obroka na dan) – na primer malce sladkega namaza na kruhu. Ena porcija sladkarij ustreza približno velikosti otroške roke. Pomembno je, imamo normalen odnos do sladkarij, ki naj se ga navadi tudi otrok, hkrati pa ne smemo dovoliti, da bi otrok pretiraval s sladkarijami, saj njihovo prepogosto uživanje škoduje zobkom.
Hrana – koliko in kaj?